Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Η «Θεά» του ποδοσφαίρου, στο «ναό» του «Γουέμπλεϊ»!

Στον έκτο τελικό της, στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση βρίσκεται από την Τρίτη το βράδυ η μεγάλη Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρντιόλα. Η ομάδα της Καταλονίας έμεινε στο 1-1 με τη Ρεάλ και σε συνδυασμό με το 0-2 του πρώτου αγώνα πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του «Γουέμπλεϊ». Έντονες διαμαρτυρίες από τους Μαδριλένους για ακυρωθέν γκολ.  

Στο πρώτο 45λεπτο, οι δύο ομάδες μπήκαν με άκρως επιθετικές διαθέσεις. Οι μεν «μερένχες» για να πετύχουν ένα γκολ και να μπουν στο κόλπο της πρόκρισης, οι δε Καταλανοί για να τελειώσουν την υπόθεση της πρόκρισης από νωρίς. 

Το ματς ήταν σε μία σχετική ισορροπία μέχρι το 32΄λεπτό. Εκεί, οι παίκτες του Γκουαρντιόλα «σεληνιάστηκαν» και πραγματοποίησαν πέντε πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να κάνουν το 1-0. Απέναντι τους όμως, βρήκαν ίσως τον καλύτερο γκολκίπερ του κόσμου. Ο «άγιος» Ίκερ, είπε όχι στις τέσσερεις από τις πέντε φορές με αποκορύφωμα την απόκρουση στο σουτ του Βίγια στο 34΄. Την ίδια ώρα, η Ρεάλ προσπαθούσε να φανεί απειλητική, αλλά ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν πήρε τις αναμενόμενες βοήθειες από τους Ιγκουαϊν και Κακά. Έτσι, «έκλεισε» το πρώτο μέρος, πάντα υπό καταρρακτώδη βροχή.    
    
Στο δεύτερο ημίχρονο, έγιναν τα πάντα… η «βασίλισσα» μπήκε αποφασισμένη να σκοράρει και «έκλεισε» για τα καλά την Μπάρτσα στα καρέ της. Στο 47΄λοιπόν, ο Ρονάλντο βγήκε στην κόντρα, έπεσε πάνω στον Μασεράνο και στη συνέχεια της φάσης ο Ιγκουαϊν σκόραρε. Ο Ντε Μπλέκερε δεν μέτρησε το τέρμα, ενδεχομένως για φάουλ και οι «μερένχες» διαμαρτυρήθηκαν έντονα.

Στο 53΄όμως, ο Ινιέστα, πάσαρε εντυπωσιακά στον Πέδρο, με τον Ισπανό επιθετικό να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Κασίγιας και να τον νικάει, γράφοντας το 1-0 και τελειώνοντας τις ελπίδες της Ρεάλ. Παρ΄όλα αυτά, οι Μαδριλένοι απάντησαν άμεσα. Στο 64΄ο Ντι Μαρία έκανε εκπληκτική προσπάθεια,  σούταρε στο δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης πάσαρε στον Μαρσέλο, ο οποίος ισοφάρισε με σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή. 

Στη συνέχεια, η Ρεάλ προσπάθησε να πιέσει περισσότερο, αλλά κάτι τα πολλά σφυρίγματα, κάτι η άμυνα της Μπαρτσελόνα, δεν της επέτρεψαν να ελπίζει στο όνειρο. Στα εναπομείναντα λεπτά, ακολούθησαν δυνατά μαρκαρίσματα και ένταση χωρίς να αλλάζει κάτι. Το τελικό 1-1 χάρισε την πρόκριση στους «μπλαουγκράνα» στον μεγάλο τελικό του Λονδίνου. 

Ο σπουδαίος ημιτελικός, «έκλεισε» με την εισοδο του Αμπινταλ στον αγωνιστικό χώρο, στη θέση του Πουγιόλ. Ο Γάλλος αμυντικός αποθεώθηκε από τους φίλους της «Μπάρτσα» και στο τέλος έγινε «τόπι» στα χέρια των συμπαικτών του, που τον πέταγαν ψηλά στον αέρα. Να μην ξεχάσουμε, την για ακόμα μία φορά, επιτυχημένη είσοδο του Jimmy Jump στο ματς, λίγο πριν την έναρξη του δεύτερου μέρους.  
 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπαρτσελόνα (4-3-3): Βαλντές, Άλβες, Μασκεράνο, Πικέ, Πουγιόλ (90΄Αμπιντάλ), Τσάβι, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Βίγια (73΄Κεϊτά), Πέδρο (92΄Αφελάι), Μέσι
Στον πάγκο: Όιερ, Χεφρέν, Αφελάι, Φοντάς, Τιάγκο Αλκάνταρα

Ρεάλ Μαδρίτης (4-2-3-1): Κασίγιας, Αρμπελόα, Καρβάλιο, Αλμπιόλ, Μαρσέλο, Τσάμπι Αλόνσο, Ντιαρά, Ντι Μαρία, Κακά (60΄Οζίλ), Κριστιάνο Ρονάλντο, Ιγκουαΐν (54΄Αντεμπαγιόρ)
Στον πάγκο: Ντούντεκ, Μπενζεμά, Γκρανέρο, Γκαράι, Νάτσο

Δεν υπάρχουν σχόλια: