Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Δεν μας άφησαν να πάρουμε ανάσα...!

Δεν μας άφησαν να πάρουμε ανάσα...
Για αρχή μερικές καθαρές ποδοσφαιρικές κουβέντες.

Η Γερμανία ήταν κατά πολύ ανώτερη ομάδα και θα μπορούσε νωρίτερα να μας είχε βγάλει εκτός παιχνιδιού.
Γράφει ο Γιώργος Χελάκης.
Ότι αντέξαμε 60 λεπτά να παλεύουμε το παιχνίδι και για έξι λεπτά, μέχρι να προηγηθούν πάλι, είδαν εφιάλτες είναι μεγάλη επιτυχία μας.

Πρόκειται για την κλασσική περίπτωση όπου ο θηριώδης Γολιάθ σκοτώνει τον μικροσκοπικό Δαυίδ.

Ο Φερνάντο Σάντος είπε ότι δεν είχαμε ανάσες γιατί οι Γερμανοί επανακτούσαν εύκολα την κατοχή της μπάλας και πίεζαν αφόρητα την ελληνική άμυνα.

Εκεί ήταν τελικά η αχίλλειος πτέρνα της ομάδας μας. Η αδυναμία να κρατήσουμε την μπάλα στη μεσαία γραμμή και να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις να αντεπιτεθούμε και κυρίως να ξεκουραστεί κάπως η άμυνα μας.

Το ολοκληρωτικό παιχνίδι των Γερμανών με την καθοδήγηση του Μεσούτ Οζίλ καθήλωσε την εθνική ομάδα και την μετέβαλε σε κομπάρσο του παιχνιδιού.

Ο Σάμι Κεντίρα έφτανε μόνος του για να ανακόψει τις όποιες πειραματικές προσπάθειες να βγούμε στην αντεπίθεση και ο Μιχάλης Σηφάκης είδες πολλές φορές στο πρώτο ημίχρονο το χάρο με τα μάτια του.

Ο κόουτς χρησιμοποίησε τον Νίνη για να βοηθήσει την ομάδα στο κράτημα της μπάλας και να οργανώσει κάποιες αντεπιθέσεις. Ο νεαρός άσσος δεν μπόρεσε να το πετύχει σε καμία περίπτωση. Η αφελής αντίδραση του πάνω στον Λαμ έδωσε την ευκαιρία στον αρχηγό των Γερμανών να ξεμαρκαριστεί με την άνεση του και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ήταν μια επιλογή που αποδείχτηκε ατυχής.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα εμφανίστηκε βελτιωμένη επιθετικά αλλά προδόθηκε από τις στιγμιαίες αδράνειες του κέντρου της άμυνας της. Δεν ωφελεί να κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα και να φαντασιωνόμαστε κάτι που δεν είμαστε στην πραγματικότητα. Έπρεπε να κάνουν οι Γερμανοί το χειρότερο τους παιχνίδι και εμείς το καλύτερο για να προκριθούμε. Υπήρξε διαφορά κλάσης τέτοια που να κάνει το 4-2 κολακευτικό αποτέλεσμα.

Ήταν ωραίο το ταξίδι. Ευχαριστούμε θερμά τους διεθνείς και τον Φερνάντο Σάντος. Είμαστε μια από τις οχτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και έχουμε την ευγενή φιλοδοξία διορθώνοντας λεπτομέρειες και προσθέτοντας νέο αίμα να δούμε την Εθνική μας στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Κρίμα που δεν δυσαρεστήσαμε την κυρία Μέρκελ. Θα το προσπαθήσουμε μια άλλη φορά.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: