Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Κριτική με...μέτρο!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την διοικητική διαχείριση σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ
Έχω πολλές σκέψεις αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Πολλές φορές μπαίνω στην λογική να αναφερθώ σε ορισμένα πράγματα, αλλά...φρενάρω λόγω των αγωνιστικών.
Στην εκπομπή του AllAboutARIS στο Libero 107.4 πολύ σωστά ένας φίλος μου σημείωσε πώς ότι και να κάνει μία διοίκηση σε οικονομικόδιοικητικό επίπεδο, αν η μπάλα δεν μπει στα δίχτυα ή το διχτάκι τότε όλα θα πάνε στον... βρόντο!
Στο ποδόσφαιρο από την στιγμή που η ομάδα έχει 10 νικες και 1 ισοπαλία, δεν υπάρχουν και αναταράξεις. Από την στιγμή που δεν υπάρχουν προβλήματα στο αγωνιστικό, οι πληρωμές των παικτών και του προσωπικού γίνονται κανονικά, ακόμα και οι σποραδικές φωνές για άλλα θέματα όπως πχ το μνημόνιο ή η εκκαθάριση ακούγονται πολύ βαθιά.
Στο μπάσκετ από την άλλη πέρσι, το βράδυ της διακοπής με τον συμπολίτη, δεν ήταν λίγοι αυτοί που ξέχασαν την τεράστια προσπαάθεια της διοίκησης Αρβανίτη, που επί δυο χρόνια πλήρωνε χρέη άλλων,κατάφερε και ξεμπλόκαρε το ban της fiba, ανέβασε επίπεδο αγωνιστικά την ομάδα, την κράτησε ζωντανή, πέτυχε την σωτηρια υπαγωγή στο άρθρο 99. Και ενώ διάφοροι ζητούσαν την αποπομπή Αρβανίτη μετά την δικαίωση με τον συμπολίτη, έφερε και επενδυτή!!!
Ο επενδυτής με την σειρά του, με το καλημέρα έβαλε 1 και βάλε εκατομμύριο, πλήρωσε χρέη εντός και εκτός 99, άλλαξε το Παλέ, τα αποδυτήρια, επένδυσε σε ένα καλύτερο αγωνιστικά ρόστερ, πέτυχε την ευρωπαική παρουσία μέσω wild card και δημιούργησε και προυποθέσεις πολλαπλασιασμού των εσόδων της ΚΑΕ. Σε ένα δύσκολο σημείο όμως σε κάθε περίπτωση έσωσε την ομάδα είτε από την καταστροφή, είτε από καταστάσεις πάρα πολύ δύσκολες.
Αυτά, λοιπόν, όλα δεν μπορείς να τα ακυρώσεις επειδή δεν αλλάζει τον Τσούπκοβιτς ή ήθελες καλύτερο πλέι-μέικερ από τον Γουότερς. Πλέον θα πρέπει η κριτική να γίνεται με μέτρο και αναφορικά με το αντικείμενο που της ασκείς.
Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Επειδή έγιναν όλα τα παραπάνω δεν είναι δυνατόν να παραβλέπεις και να μην ασκείς την κριτική που πρέπει. Δεν μπορώ να καταλάβω όχι μόνο την μή αλλαγή παικτών που έχουν θέση ξένου αυτή την στιγμή και δεν ανταποκρίνονται, αλλά και το γεγονός ότι μέσα σε 5 μέρες δυο φορές επίσημα έγινε λόγοες από την ΚΑΕ για στήριξη στο ρόστερ και μάλιστα η δεύτερη μετά την κατραπακιά στο Μαυροβούνιο.
Και δεν το καταλαβαίνω εδιδικά με τον Τσουπκοβιτς για ένα και μόνο λόγο. Να έδινες ευκαιρίες στο παιδί να αποδείξει ότι έκανε ένα κακό ξεκίνημα και μπορεί πλέον να προσφέρει ή να βοηθήσει έστω ως ρολίστας να το καταλάβω. Πώς μπορείς, όμως δημόσια η ΚΑΕ να σημειώνει ότι στηρίζει το ρόστερ και την ίδια στιγμή να μην παίζει καθόλου ο παίκτης; Πώς τον στηρίζεις αφού δεν παίζει καθόλου; Τον στηρίζεις για να κάθεται στον πάγκο;
Ακόμα και αν δεχθώ ότι τα περί στήριξης ειπώθηκαν για να καλυφθεί χρόνος μέχρι να βρεθεί και να έρθει ένας καλύτερος παίκτης, επικοινωνιακά και ουσιαστικά πλέον και πάλι ο ΑΡΗΣ θα είναι εκτεθειμένος αν τα αποτελέσματα οδηγήσουν σε αναδίπλωση.
Εύχομαι να μην γίνει αυτό στο ματς με την ΑΕΚ. Γιατί αν ο ΑΡΗΣ χάσει και από την ΑΕΚ με κανά 20άρι στο κεφάλι και μετά γίνει αλλαγή παίκτη θα είναι διπλή η χασούρα. Αν από την άλλη κερδίσει με 20 πόντους του Τσούπκοβιτς, θα αποδειχθεί ότι όλοι στον ΑΡΗ εντός του συλλόγου έβλεπαν κάτι που δεν βλε΄πει το 99% των Αρεανών και δικαιώθηκαν. Προσωπικά θέλω το βράδυ του Σαββάτου, ο (κάθε) Τσούπκοβιτς να δείχνει το όνομά του σε όσους τον αμφισβητούμε και να πανηγυρίζουμε μία μεγάλη νίκη. Το θέμα είναι ότι το έχω ευχηθεί άλλες 10 φορές ως τώρα, αλλά δεν...
ΥΓ1 Στην ζούλα φυσικά πέρασε στην όμορφη Θεσσαλονίκη η ενέργεια του κ. Μπερμπάτοφ. Θυμαμαι τα πρωτοσέλιδα για τον Κόκε όταν είχε κόντρα με τον Μιχαλήτσο και τον είχε αφήσει εκτός αποστολής, όπως και πολλά άλλα. Από τις διαφορές που αναδεικνύουν τον τρόπο λειτουργίας στη Νύφη τπου Θερμαικού...
ΥΓ2 Για όσους δεν τον έχουν καταλάβει ακόμα Αρειανοί είναι αυτοί που είχαν γραφτεί στην ΚΜΑ και ίδιοι αυτοί που είναι στον ΑΣ. Μάλιστα θα μπορούσα να πω ότι στον ΑΣ γράφτηκαν επειδή γούσταραν και χωρίς κανένα αντάλλαγμα ή προνόμιο με φθηνότερα εισιτήρια ή φανέλες.
Σε κάθε περίπτωση όπως σωστά είπε και ο κ. Ψηφίδης γιατί δεν θέλουν ορισμένοι τα μέλη της ΚΜΑ να γραφτούν στον ΑΣ; Θα αποκαλυφθεί κάτι; Θα προκύψει κάποιο θέμα; Στην ΚΜΑ, Αρειανοί δεν ήταν γραμμένοι; Για ποιο λόγο να μην προσπαθήσει ο ΑΣ ΑΡΗΣ αυτά τα μη ενεργά πλέον μέλη της ΚΜΑ, να τα εγγράψει ΣΤΟΝ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ; Ποιοι δεν θέλουν να δυναμώσει ο ΑΣ; Λέει ο Πρόεδρος του ΑΣ και πολύ σωστά τα λέει, εκτός αν η Κοινωνία Μελών ΑΡΗ είναι άλλης ομάδας και οχι του “Αθλητικός Σύλλογος ο ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ...”. Θα επανέλθω...
ΥΓ3 Το έχω σημειώσει πάρα πολλές φορές σε σχέση με την ΕΟΚ που για μένα είναι χειρότερη από την ΕΠΟ στο ποδόσφαιρο. Είναι ντροπή και ξεφτίλα αυτό που συνέβη με την μετάθεση του ημιτελικού μπάσκετ με αφορμή τον αγώνα ΠΑΟ-ΠΑΟΚ. Αντί να πάει να ορίσει το ματς που αναβλήθηκε στις 27 Οκτώβρη, μετέθεσε το ΠΑΟ-ΑΡΗΣ γιατι έτσι θα ξεκουραστεί ο Παναθηναικός που στις 11-12 παίζει Ευρωλίγκα. Πήραν το ματς και το πήγαν 27-12, ενώ στις 24-12 ο ΑΡΗΣ παίζει με τον Ολυμπιακό!!! Φυσικά εδώ είναι έκθετη και η ΚΑΕ ΑΡΗΣ που δεν αντιδρά επίσημα και επιτρέπει στους αιωνόβιους παράγοντες να κάνουν ότι γουστάρουν και μάλιστα με μία ντροπιαστική ανακοίνωση που επικαλούνταν υποχρεώσεις του ΑΡΗ και του ΠΑΟΚ στο Eurocup!!! Υποχρεώσεις που φυσικά δεν επηρέαζαν καθόλου τον ημιτελικό κυπέλλου που άλλωστε είχε οριστεί ενώ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΓΝΩΣΤΑ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΜΑΤΣ! Μην γκρινιάζετε, λοιπόν, οι πράσινοι για τους κόκκινους. Ότι κάνουν στο ποδόσφαιρο, κάνετε τόσα χρόνια στο μπάσκετ. Να σας θυμίσω και την ποινή του Γκιστ που...μειώθηκε ακριβώς τόσο ώστε να παίξει στην πρεμιέρα με τον ΑΡΗ; Ντροπή και ξεφτίλα...
ΥΓ4 Ορίστε ρε αχάριστοι. Πώς δεν εφαρμόζονται οι νόμοι. Για το ΠΑΟ-ΟΣΦΠ τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική ο ΑΡΗΣ, γιατί οι οπαδοί του δεν δέχθηκαν να τρώνε στα...μούτρα ληγμένα χημικά στην Χρυσούπολη! Έχουμε τακτικούς δικαστές τώρα, όλα καλά. Τι η τιμωρία της Λάρισας 2 αγωνιστικών, στην εφέσεων εξαφανίστηκε; Αααααααααα...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: