Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Δώρο στον ΠΑΟΚ αν φύγει ο Μπερμπάτωφ!!

Στεναχωρημένος, λέει, είναι ο Βούλγαρος παικταράς Ντιμίτερ Μπερμπάτωφ, επειδή ο προπονητής του του έκανε αλλαγή 20 λεπτά πριν τη λήξη στο ματσάκι με την Καμπάλα.
Το παλληκάρι, μάλιστα, πήρε τις ανάποδές του σα φιρμάρα που είναι και όχι μόνον δεν έκατσε στον πάγκο, όπως είχε υποχρέωση, αλλά την έκανε κατ' ευθείαν για το σπίτι του. Σα να έλεγε στους συμπαίκτες του και στον κόσμο «Σας γράφω όλους, με λένε Μπερμπάτωφ και δεν σας έχω ανάγκη και ξηγιέμαι όπως γουστάρω».

Δεν κρίνεις κάποιον χωρίς να μπαίνεις στη θέση του. Είναι, μάλλον ήταν παικταράς, έχει όνομα μεγάλο και όσο να 'ναι το παλληκάρι το πήρε βαρειά και ασήκωτα να τον βγάζουν από το παιχνίδι και στη θέση του να βάζουν κάποιον άγνωστο συνάδελφό του.

Μια στιγμή. Για ποιον Μπερμπάτωφ μιλάμε; Γι' αυτόν που δεν υπάρχει στον ΠΑΟΚ. Είτε παίζει, είτε δεν παίζει ο πρώην παικταράς είναι το ίδιο και το αυτό. Σε κάθε αγώνα του ΠΑΟΚ. Άρα;

Μακάρι να φύγει, όπως το σκέπτεται σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από την Βουλγαρία. Αυτό θα ήταν το καλύτερο, σίγουρα για τον ΠΑΟΚ, δεν ξέρω αν πράγματι το θέλει και ο ίδιος ο παίκτης. Αν, δηλαδή, μετάνοιωσε με τη μεταγραφή του σε ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Το ποια και πόση προκαταβολή έχει ήδη εισπράξει ο Μπερμπάτωφ το γνωρίζει ο λογιστής του και ο Ιβάν Σαββίδης. Όπως είναι αδιάφορο αν τα δημοσιεύματα στην Βουλγαρία είναι στημένα. Ότι ο πρώην παικταράς δεν τα περνάει καλά στον ΠΑΟΚ.

Δύο είναι τα σίγουρα. Το πρώτο, ότι ο κόσμος διαψεύστηκε που ποντάρισε πολλά στην παρουσία του Μπερμπάτωφ. Και, βέβαια, ποτέ δεν θα γίνει πιο... συγκρατημένος σε εκδηλώσεις λατρείας, σε μια άλλη μεγάλη μεταγραφή. Το δεύτερο σίγουρο είναι ότι θα αποτελεί χριστουγεννιάτικο, όχι αγιοβασιλιάτικο δώρο στον ΠΑΟΚ αν τελικά ζητήσει να εγκαταλείψει την ομάδα ο Βούλγαρος. Αν ζητήσει να διακοπεί το συμβόλαιό του.

Αποκάλυψη! Γιατί ήρθε στον ΠΑΟΚ ο Μπερμπάτωφ, διάβασε στο apodytiriakias.gr
Πολύ χοντρή γκέλα του Ιβάν Σαββίδη αποδεικνύεται η μεταγραφή του Βούλγαρου παικταρά Ντιμίτερ Μπερμπάτωφ. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, εντελώς άσχετος με το αντικείμενο, προχώρησε σε μια κίνηση «επικοινωνιακή», μια μεταγραφή πολυτελείας και δούλεψε τον κόσμο. Έδωσε ελπίδες στον κόσμο που σε καμμία περίπτωση δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν με τον Μπερμπάτωφ.
Ούτε η αποτυχημένη παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στα 3,5 χρόνια του στον ΠΑΟΚ καλύπτεται με μια... βαρβάτη μεταγραφή, που δεν υπακούει σε ποδοσφαιρική λογική. Δεν κτίζονται οι ομάδες με κινήσεις εντυπωσιασμού. Με ενέργειες, με τις οποίες απλά ο μεγαλομέτοχος κάνει «επίδειξη» αγάπης και οικονομικής ισχύος.
Μεγάλος παίκτης ο Μπερμπάτωφ, δεν το συζητάμε αυτό. Όχι ηγέτης, όμως. Όχι ηγετικός. Έκανε καριέρα όχι τόσο λόγω προσωπικής αξίας αλλά, κυρίως, διότι έπαιζε σε ομάδες. Όχι σε τίποτα καφενεία, ονόματα δεν λέμε.
Στα σοβαρά μαγαζιά που έπαιξε ο Μπερμπάτωφ υπάρχει οργάνωση στην ΠΑΕ και στο γήπεδο η ομάδα δείχνει το βηματισμό της, τους αυτοματισμούς της, τα αγωνιστικά της πλάνα. Σ' αυτές, λοιπόν, τις ομάδες που λειτουργούν ορθολογικά, που έχουν αξιοπιστία και συνέπεια στο παιχνίδι τους, ο Μπερμπάτωφ έβαζε τις προσωπικές του πινελιές.
Δεν είναι οδηγητής ο Μπερμπάτωφ. Σπουδαίος παίκτης, όμως όχι εκείνος που θα πάρει από το χεράκι τους συμπαίκτες του, για να κάνουν την υπέρβαση. Λόγω χαρακτήρα και ιδιοσυγκρασίας δεν είναι σε θέση να πάρει την πλάτη του τον ΠΑΟΚ. Ύστερα είναι, πλέον, και η ηλικία. Και οι πιο χαμηλές ταχύτητές του. Και στα ντουζένια του, όμως, στα 25 και στα 30 του, πάλι ο Μπερμπάτωφ δεν θα ήταν ο κατάλληλος... ηγέτης, όπως τον πλάσαρε ο Ιβάν Σαββίδης.


*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: