Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Πώς τα φέρνει η ζωή και το ΠΑΟΚτσήδικο ποδόσφαιρο…!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου παραθέτει ξανά μέσα από το blog του στο gazzetta.gr τους προβληματισμούς του για τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ, όπως το είχε κάνει το προηγούμενο διάστημα, αναλύοντας τα ζητήματα που επηρεάζουν την ομάδα.
Ελάχιστα πράγματα θα γράψουμε σήμερα…
 
Τα έφερε έτσι το ποδόσφαιρο του ΠΑΟΚ, που έχουμε συγκεκριμένα γεγονότα και καταστάσεις στην επικαιρότητα, για τα οποία γράψαμε-προβλέψαμε και προβληματιστήκαμε πολύ-πολύ πιο μπροστά.  Κι’ επειδή γεμίσαμε «μετά Χριστόν προφήτες» ας θυμίσουμε μερικούς πραγματικούς προβληματισμούς και σοβαρές προβλέψεις που κάναμε πολύ-πολύ καιρό πριν, για να ευλογήσουμε και μία (μοναδική φορά) τα γένια μας. 
 
1) Οι ΠΑΟΚτσήδες μέσα στον ΠΑΟΚ
 
Τι γίνεται σήμερα στον ΠΑΟΚ; Αρχικά ο Σαββίδης κατάλαβε ότι με το σχήμα που δημιούργησε σε ΠΑΕ και ομάδα, απομάκρυνε σε τεράστιο βαθμό τον… ΠΑΟΚ από τις αρχές του ΠΑΟΚ! Με τη συμφωνία που πέτυχε χθες με τον Νίκο  Βεζυρτζή, αρχίζει να διορθώνει την κατάσταση… (Έρχονται και άλλες τέτοιες κινήσεις ενίσχυσης της ΠΑΕ και του ποδοσφαιρικού τμήματος που είναι μόνο του. Πολύ μόνο του…).
 
Όταν όλος (σχεδόν) ο ΠΑΟΚ απαξίωνε πριν μήνες και τους τελευταίους ΠΑΟΚτσήδες παράγοντες που έφευγαν και το κομμάτι του κοινού (που εύκολα παρασύρεται) πανηγύριζε για την εκδίωξη των ΠΑΟΚτσήδων από τον  ΠΑΟΚ, αλλά και χαίρονταν επειδή έρχονταν και θα τα έλυναν όλα οι… ξένοι και οι τεχνοκράτες, τότε ακριβώς, ΚΟΝΤΡΑ στο ρεύμα (πριν από εννιά μήνες, στις 3/3) γράφαμε εδώ στο gazzetta και εκφράζαμε αυτόν τον προβληματισμό (http://www.gazzetta.gr/football/article/709953/paok-horis-paok-ginetai)
 
2) Το ρόστερ χωρίς προσωπικότητες
 
Στο αγωνιστικό κομμάτι, έχει ήδη κριθεί (από Τούντορ-Άρνεσεν και Σαββίδη) ότι η ομάδα έχει πλέον μεγάλη ανάγκη από έτοιμους παίκτες, που θα κάνουν την διαφορά. Φθάνει με τους… φιλόδοξους, που αν δεν στηριχθούν με προσωπικότητες… βουλιάζουν στα δύσκολα και δεν μπορούν να συνέλθουν από ένα ντεφορμάρισμα ή μία κρίση, όπως τώρα ακριβώς συμβαίνει.  
 
Στις 9/8 όταν όλη η Θεσσαλονίκη πανηγύριζε για τις μεταγραφάρες του ΠΑΟΚ (λες και τους ήξεραν…) θέταμε άλλον προβληματισμό και αναφέραμε ξεκάθαρα τι λείπει από τον ΠΑΟΚ. Για θυμηθείτε εδώ
 
3) Αυτοί που δεν υπήρχε περίπτωση να κάνουν υπομονή
 
Στις 17/8 όταν πλέον υπήρχε πανηγυρικό κλίμα για το νέο ΠΑΟΚ, ξαναβλέπαμε μπροστά και προειδοποιούσαμε για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται. Με το ερώτημα ποιος θα κάνει υπομονή, περιγράφαμε αυτό ακριβώς που τώρα γίνεται… Τότε οι περισσότεροι ορκίζονταν για το αντίθετο. Δείτε το εδώ  (http://www.gazzetta.gr/football/article/788315/poios-tha-kanei-ypomoni)
 
4) Η αξιοποίηση του Μπερμπάτοφ
 
Και τέλος έχουμε τον Μπερμπάτοφ που χθες ξεφτίλισε τους πάντες και τα πάντα και έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, αλλά και από το γήπεδο, επειδή ο προπονητής του τόλμησε να τον κάνει αλλαγή!
 
Στις 2/9 όπου όλοι έβλεπαν τα θετικά της μεταγραφής, κάναμε μία άλλη διαπίστωση για το πώς ο ΠΑΟΚ θα πάρει πράγματα από τον Βούλγαρο, ανησυχώντας μην τυχόν τελικά αυτή η μεταγραφή (και φυσικά η υποδοχή του Μεσσία…) βγει σε κακό. Εδώ το κείμενο εκείνο http://www.gazzetta.gr/football/article/795799/pos-o-paok-tha-kanei-tin-metagrafi-metagrafara.
 
Αυτά για σήμερα… Γιατί δεν χρειάζονται πάντα… μετά Χριστόν προφήτες για να κάνουν «εύκολες» προβλέψεις κατόπιν εορτής. Ειδικά αν κάποια πράγματα τα ζεις 30 χρόνια γενικά και 15 χρόνια πολύ πιο ειδικά, μπορείς με ψυχραιμία (και συνήθως ΚΟΝΤΡΑ στο ρεύμα) να τα προβλέπεις.
 
Και κάτι τελευταίο… Εδώ και 3,5 χρόνια ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ στον ΠΑΟΚ έχουν αλλάξει! Όποιος «έφταιγε» κατά καιρούς για τις αποτυχίες στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, έφυγε. Η ομάδα του ΠΑΟΚ όμως (το αγωνιστικό δηλαδή…) δεν έχει κάνει βήματα προόδου και συνεχίζει να απογοητεύει.
 
Οι μόνοι που μένουν ίδιοι είναι: Ο Σαββίδης, ο κόσμος και ο Τύπος…
 
Αυτά και… για το ποιοι φταίνε περισσότερο…  Για παλιά, αλλά ΚΑΙ για τώρα, που έτοιμοι ΕΙΜΑΣΤΕ πάλι, να απαξιώσουμε, να διαλύσουμε και ουσιαστικά να τελειώσουμε μέσα σε τρεις ΜΟΝΟ μήνες, ακόμη και αυτή τη νέα προσπάθεια.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: