Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

«Μπορούμε πολύ καλύτερα»

«Μπορούμε πολύ καλύτερα»

Και ευχαριστημένος και ανικανοποίητος.
Η καθαρή και άνετη νίκη επί του Λεβαδειακού έβγαλε στον αέρα το …»διπλό πρόσωπο» του Κούπερ.
Ο προπονητής της ομάδας εμφανίστηκε και ικανοποιημένος και ανικανοποίητος και το έδειξε και στους ποδοσφαιριστές του.
Δεν παρέλειψε να τους απονείμει τα εύσημα για την καλή αγωνιστική τους συμπεριφορά, δεν απέφυγε να τους ψέξει για τα λάθη που έγιναν τόσο ατομικά όσο και συνολικά και ανέβασε ακόμη περισσότερο τις απαιτήσεις του για τη συνέχεια η οποία όπως χαρακτηριστικά τόνισε «είναι και μακριά και δύσκολη και δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση τον εφησυχασμό».

Έσπασε το …πρώτο χαμόγελο

Πέρασαν αρκετές μέρες από τότε που η σκυθρωπή και βλοσυρή-μερικές φορές- φυσιογνωμία του Έκτορ Ραούλ Κούπερ είχε δείξει την ευχάριστη κυρίως πλευρά της.
Ήταν η πρώτη γνωριμία που συνοδεύτηκε από τα καθιερωμένα χαμόγελα, χαμόγελα που συνηθίζονται όταν ξεκινάει μια νέα συνεργασία.. Από κει και πέρα…ο Αργεντινός έριξε το σύνθημα και έδειξε πρώτος το δρόμο. «Τα κεφάλια μέσα και πολλή δουλειά».
Οι ποδοσφαιριστές κατάπιαν μαζί του αρκετά χιλιόμετρα και έχυσαν κυριολεκτικά ιδρώτα με το …τσουβάλι, χωρίς την παραμικρή αντίρρηση, με πολύ χαρά και ξεχωριστή διάθεση. Χτες, ήταν η ώρα να εισπράξουν τα πρώτα εύσημα. Και ο προπονητής τους δεν τσιγκουνεύτηκε να τους επαινέσει για την καλή τους συμπεριφορά σπάζοντας ένα πλατύ χαμόγελο.
«Ήσασταν μέσα στο παιχνίδι και δείξατε αυτοσυγκέντρωση . Αυτή την ηρεμία θέλω να βλέπω σε σας για να μπορούμε πιο εύκολα να επιτυγχάνουμε το στόχο μας. Κάναμε κάποια πλάνα , διαβάσαμε τον αντίπαλο σωστά και τελικά όλα εξελίχτηκαν όπως τα είχαμε υπολογίσει. Τα συγχαρητήρια επομένως ανήκουν σε όλους, με πρώτους και καλύτερους εσάς αλλά και τους συνεργάτες μου που φρόντισαν να ερμηνεύσουν το παιχνίδι του αντιπάλου όπως και όσο έπρεπε».

Θέλω τις γραμμές ακόμη πιο κοντά

Στη συνέχεια ο ‘Εκτορ Κούπερ μπήκε σε θέματα ακόμη πιο τεχνικά αναλύοντας λίγο περισσότερο την τακτική των «κιτρίνων».
«Ήταν πολύ καλό το γεγονός ότι δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να μπει πολλές φορές στην περιοχή μας. Δείξαμε πολύ σοβαρή συνοχή και αγωνιστικότητα και στην άμυνα και στην γραμμή των ανασταλτικών μέσων. Το γεγονός ότι ο Λεβαδειακός μας απείλησε δύο μόνο φορές διασπώντας το αμυντικό τείχος μιλάει από μόνο του. Τα μακρινά σουτ ήταν ο μόνος τρόπος για να πετύχουν κάποιο γκολ γι΄ αυτό και σούταραν από όπου μπορούσαν, από μέτρια και μακρινή απόσταση αλλά πολύ έξω-πάντα- από την περιοχή».
Πέρα από τα καλά λόγια ο προπονητής των «κιτρίνων» είχε και αρκετά παράπονα.
Εκεί που επικέντρωσε ήταν στην επικοινωνία των τριών γραμμών. Αυτό που ζήτησε ο κ. Κούπερ ήταν να έρθουν ακόμη πιο κοντά μέσα στον αγώνα και να έχουν καλύτερη αλληλοκάλυψη. Μόνο αν γίνει κάτι τέτοιο η ομάδα θα κλείσει τους διαδρόμους, θα μειώσει τα κενά και θα περιορίσει τον αντίπαλο.

Μπορούμε να βελτιωθούμε πολύ περισσότερο

Τα περισσότερα συμπεράσματα σαφώς και είναι πολύ θετικά αλλά …εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο. Κάτι τέτοιο το γνωρίζει, το πιστεύει και το ενστερνίζεται και ο ξένος τεχνικός.
«Αυτό που μπορώ να πώ αβίαστα είναι ότι πατάμε καλά. Είμαι όμως το ίδιο βέβαιος και για τη συνέχεια. Μπορούμε να πάμε πολύ καλύτερα. Πιστεύω και στην ατομική βελτίωσή σας και στην συνολική. Σιγά- σιγά θα αρχίσετε να αφομοιώνετε όλα όσα θέλω να κάνετε και μαζί με αυτά θα περπατήσει πάρα πολύ καλύτερα και το σύστημά μας. Ο κόσμος, η διοίκηση, όλοι όσοι βρίσκονται κοντά και δίπλα στον Άρη, έχουν πολλές απαιτήσεις από μας. Θέλουν να οδηγήσουμε το σύλλογο πολύ ψηλότερα. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Αν κάνετε αυτά που σας λέω θα είμαστε σε θέση να κοιτάξουμε κάθε ομάδα και κυρίως αυτές που βρίσκονται στις ψηλότερες θέσεις της βαθμολογίας στα ίσια, κατευθείαν στα μάτια. Δεν υστερείτε σε τίποτα. Αντίθετα έχετε πολλά πλεονεκτήματα που δεν τα έχουν οι άλλοι».

Άρχισε η προετοιμασία για τον Αστέρα

Πέρα από την κριτική για το ματς που μας πέρασε, πέρα από τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία που βγήκαν από την τελευταία εμφάνιση της ομάδας, όλοι στον Άρη, με πρώτο και καλύτερο τον Έκτορ Κούπερ, ζουν και αναπνέουν πλέον μόνο για την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης.
Η προετοιμασία και η μελέτη του αντιπάλου ξεκίνησαν ουσιαστικά εδώ και μέρες αλλά στις εγκαταστάσεις του Ρυσίου άρχισε τυπικά από χτες.
Η προπόνηση δεν ήταν έντονη για τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στη Λιβαδειά ήταν όμως αρκετά δυνατή για τους υπόλοιπους.
Σήμερα, στο πρόγραμμα υπάρχει ένα ραντεβού το πρωϊ, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρυσίου και ασφαλώς πολύ πιο δυνατοί ρυθμοί . Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: