Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Σάλος με τα μπόνους του Ντομενέκ


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Στην εποχή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, τα μπόνους των 800.000 ευρώ που εξασφάλισε ο Ραϊμόν Ντομενέκ κατά τη διάρκεια των αγώνων της Γαλλίας για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 έχουν προκαλέσει σάλο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των γαλλικών ΜΜΕ βασισμένα στην ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας, ο τεχνικός των «τρικολόρ» εξασφάλισε μπόνους 826.222 ευρώ την τελευταία διετία, με δεδομένη και την πρόκριση της Γαλλίας στο Mundial της Νότιας Αφρικής. Και όλα αυτά ενώ χρειάστηκε το χέρι του Ανρί προκειμένου οι Γάλλοι να αποκλείσουν στην παράταση του 2ου αγώνα μπαράζ την Ιρλανδία.

Η Υπουργός Οικονομικός της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ, ρωτήθηκε αν σοκάρεται στο άκουσμα του ποσού και απάντησε: «Πραγματικά, ναι. Προέρχομαι από το χώρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού εκεί που παίζεις για τη φανέλα. Νομίζω ότι δεν είναι καλό να υπάρχουν τόσα πολλά χρήματα στον αθλητισμό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λαγκάρντ, που είναι πρώην αθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης, είχε πρόσφατα προτείνει να επαναληφθεί ο δεύτερος αγώνας μπαράζ, μετά το σάλο που προκλήθηκε από την ενέργεια του Ανρί στο γκολ της ισοφάρισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: