Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Οι 5 υποψήφιοι για τον κορυφαίο παίκτη της FIFA


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Λιονέλ Μέσι πήρε φέτος με χαρακτηριστική άνεση τη "Χρυσή Μπάλα" που δίνει το γαλλικό περιοδικό "France Football", σαρώνοντας στην σχετική ψηφοφορία, ωστόσο η προσπάθειά του να κάνει το νταμπλ με την κατάκτηση του τίτλου του κορυφαίου της χρονιάς για τη FIFA μόνο εύκολη δεν θα είναι...

Η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε τη Δευτέρα (07/12) τη λίστα με τους πέντε υποψηφίους που θα διεκδικήσουν τον σχετικό τίτλο, με τον 22χρονο Αργεντινό άσο να συμπεριλαμβάνεται σε αυτήν, μαζί με τον περσινό κάτοχο, Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά και τους Κακά, Τσάβι Ερνάντες, και Αντρές Ινιέστα.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το βραβείο της FIFA είναι φέτος ισπανική... υπόθεση καθώς και οι πέντε παίκτες αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Πριμέρα Ντιβισιόν, ενώ το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι πως θα "κονταροχτυπηθούν" 2 παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης και 3 της Μπαρτσελόνα, των δύο "αιωνίων αντιπάλων" της Ισπανίας.

Πέρα από τον νικητή του διαγωνισμού της FIFA (βγαίνει από τις ψήφους των προπονητών των εθνικών ομάδων και των αρχηγών τους), θα υπάρχουν και άλλες δύο διακρίσεις: θα τιμηθούν οι 11 καλύτεροι παίκτες της χρονιάς όπως θα έχουν επιλεχθεί από 50.000 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές σε όλο τον κόσμο, ενώ θα δοθεί και το βραβείο "Φέρεντς Πούσκας" για τον παίκτη που πέτυχε το "πιο όμορφο γκολ" μέσα στο 2009.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το βραβείο της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας για την κορυφαία παίκτρια της χρονιάς θα διεκδικήσουν οι Βραζιλιάνες Μάρτα (περσινή κάτοχος) και Κριστιάν, οι Γερμανίδες Ίνκα Γκρινγκς και Μπρίγκιτ Πριντζ και η Αγγλίδα Κέλι Σμιθ.

Υπενθυμίζεται ότι οι νικητές όλων των παραπάνω ψηφοφοριών θα ανακοινωθούν από τη FIFA στις 21 Δεκεμβρίου σε γκαλά που θα γίνει στη Ζυρίχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: