Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Δεν απάντησε για ό,τι... δεν ρωτήθηκε!

Ο Κώστας Γκόντζος σχολιάζει τη συνέντευξη Αλαφούζου, για αυτά που συζητήθηκαν, αλλά κυρίως για όσα δεν ειπώθηκαν... Την έχει αυτή την ικανότητα ο Αλαφούζος. Να μιλάει με τις ώρες, να απαντάει πρόθυμα σε όλα -όσα τον ρωτάνε φυσικά- αλλά να μην βγάζει "ειδήσεις" από τις συνεντεύξεις του. Κι αυτό γιατί πολύ προσεκτικός στις εκφράσεις του, ανεξάρτητα από το πως τις ερμηνεύει ο καθένας.
Το ίδιο έγινε φυσικά και στην σημερινή συνέντευξη με αφορμή (;) την παρουσίαση του Τάκη Φύσσα.
Μόνο που για το ότι δεν βγήκαν "ειδήσεις" ή έστω για το ότι εξακολουθούν να υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα, η ευθύνη δεν είναι του Γιάννη Αλαφούζου. Ο άνθρωπος για ότι τον ρώτησαν, απάντησε.
Τώρα για το αν δεν ρωτήθηκε για... κάποιες λεπτομέρειες και δεν μπορέσαμε να μάθουμε την άποψή του ή την επίσημη θέση του γι' αυτές, ε γι' αυτό δεν φταίει ο ίδιος.
Πάει πολύ δηλαδή να είχαμε απαίτηση απ' αυτόν να πει κάποια στιγμή... συγνώμη ξέρω ότι υπάρχουν κι αυτά κι αυτά κι αυτά, δεν θα με ρωτήσει κάποιος σχετικά;
Παρ' όλα αυτά έστω και.. λειψά μια γενική εικόνα της κατάστασης που επικρατεί πήραμε έστω και υπό την μορφή της επίσημης αναπαραγωγής όσων κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
Ο Γιάννης Αλαφούζος για μια ακόμα φορά ήταν ξεκάθαρος, ότι τα οικονομικά είναι αυτά κι αυτά, οι δυνατότητες που έχουμε είναι αυτές, κάτι άλλο δεν μπορούμε να κάνουμε γιατί προέχει να μην φύγει η κατάσταση στα οικονομικά από τον έλεγχο. Όσο κι αν αυτό το "έντυσε" με προγραμματισμούς, μεταγραφικούς σχεδιασμούς και... πέντε φετινές μεταγραφικές κινήσεις η ουσία δεν αλλάζει και είναι και απλή και αντικειμενική αν θέλετε.
Αυτό φυσικά δεν ήταν κάτι καινούργιο. Για όσους έβλεπαν ρεαλιστικά τα πράγματα και όχι για όσους εδώ και τρεις μήνες έχουν γεμίσει ονόματα και παικταράδες και... υποσχέσεις για δυο και τρεις κινήσεις επί πλέον και για υπερβάσεις και όλα τα σχετικά, τον κόσμο.
Εδώ τουλάχιστον από αρχές Ιουνίου τουλάχιστον, είχαμε ξεκαθαρίσει το τοπίο και μάλιστα είχαμε αποτολμήσει να "προβλέψουμε" ότι ο Παναθηναϊκός θα ξεκινήσει τα προκριματικά με το περυσινό έμψυχο υλικό αν όχι με την ίδια ενδεκάδα.
Πάει αυτό.
Από κει και πέρα οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις για δευτερεύοντα θέμετα χωρίς πρακτική αξία σήμερα, όπως τι έγινε με τον Κάρα, τον Αμπεντ, τον Ντάλας, αν θα προσφύγει στην ΟΥΕΦΑ, να μπορεί να γίνει πρωτάθλημα και όλα τα σχετικά, ήταν και γνωστά λίγο πολύ και... αναμενόμενα σαν αντζέντα ειδικά μετά το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό.
Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση της ενίσχυσης οικονομικά από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, παρά την... κρύα σχετικά απάντηση του Αλαφούζου όταν ρωτήθηκε σε στιλ... αν είχε ενισχύσει θα το μαθαίνατε είναι άνθρωπος των μίντια.
Φυσικά και εδώ δεν υπάχει κάτι καινούργιο, αφού εδώ και πολύ καιρό είχε ξεκαθαρίσει και το συγκεκριμένο, καθώς υπήρχε η εξής "διαφωνία'. Ο Γιάννης Αλαφούζος θεωρούσε ότι οποιοδήποτε έσοδο στην ΠΑΕ θα χρησιμοποιηθεί ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ για τους διακανονισμούς και την οικονομική εξυγίανση, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή, πως οποιαδήποτε κίνηση βοήθειας θα είχε να κάνει με την περαιτέρω ενίσχυση του Παναθηναϊκού και όχι με τα φέσια που έχει η ΠΑΕ λόγω της αμαρτωλής πολυμετοχικότητας. Οπότε και εδώ κοινό σημείο δεν υπήρχε περίπτωση να υπάρξει και αυτό φυσικά ήταν γνωστό εδώ και καιρό επίσης.
Από κει και πέρα.
Υπήρξαν σημαντικά ζητήματα τα οποία δεν συζητήθηκαν σήμερα.
Με πρώτο αυτό του Γιάννη Αναστασίου. Όχι φυσικά αν υπάρχει θέμα με τον προπονητή του Παναθηναϊκού, παρ' ότι το όνομά του μάλλον δεν ακούστηκε κατά την διάρκεια της συνέντευξης σε αντίθεση με αυτά των Νταμπίζα και Φύσσα.
Αλλά σε ένα σημαντικό θέμα στο οποίο ο Αναστασίου έχει μείνει... αδειασμένος από το "ρεπορτάζ' των τελευταίων ημερών και στο οποίο σήμερα δεν καλύφθηκε σε καμιά περίπτωση.
Όταν μετά την λήξη του αγώνα με τον Λεβαδειακό λοιπόν, σκάνε πέντε διαφορετικά άρθρα και αντίστοιχα "ρεπορτάζ" ότι ο Αναστασίου είπε πως δεν θέλει μεταγραφές γιατί είναι πλήρης και τίθενται δημόσια...ημιεπίσημα ερωτήματα του στιλ "κόυτς εξακολουθείς να μην θέλεις παίκτες;", τότε ασφαλώς και ήταν ένα θέμα για το οποίο και έπρεπε να ρωτηθούν και έπρεπε να απαντήσουν τόσο ο Αλαφούζος όσο και ο Νταμπίζας.
Το γιατί δεν έγινε αυτό και έχουμε μείνει όλοι με την απορία για το ποιός τελικά έχει την ευθύνη για το γεγονος ότι προφανώς ο Παναθηναϊκός δεν έχει σε ποσότητα τουλάχιστον ρόστερ για τρεις διοργανώσεις ταυτόχρονα, ή γιατί δεν καλύφθηκαν θέσεις που υποτίθεται υπήρχαν στον αρχικό σχεδιασμό όπως επιτελικού χαφ, στόπερ, δεξιού μπακ και τα σχετικά, μάλλον δεν ήταν τελικά σημαντικό για να συζητηθεί απ' ότι φάνηκε.
Και γι' αυτούς που ρωτούσαν και γι' αυτούς που θα απανούσαν.
Όπως επίσης υπάρχουν δύο ακόμα κρίσιμα θέματα που δεν απασχόλησαν ή πέρασαν εντελώς...επιδερμικά και γρήγορα.
Κι αυτά είναι η επίσημη εξήγηση που δίνει ο Γιάννης Αλαφούζος για το γεγονός, ότι μετά από μια τόσο πετυχημένη όπως είπε χρονιά σαν την περυσινή και οι εγγραφές στην Συμμαχία αλλά καιτα διαρκείας είναι κατά πολύ λιγότερες και λιγότερα αντίστοιχα από πέρυσι.
Και αυτά φάνηκε να μην θεωρούνται σημαντικά πράγματα, οπότε οι σχετικές απαντήσεις παραπέπονται στο άμεσο ή στο πιο μακρινό μέλλον και ανάλογα απ' ότι φαίνεται με τις... ανάγκες της επικοινωνίας του Παναθηναϊκού και προσωπικά του προέδρου του με τον κόσμο.
Οπότε προς το παρόν αυτά και... συνεχίζουμε.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: