Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Πήρε 28 εκατ. ευρώ από μεταγραφές σε 2,5 μήνες ο Ολυμπιακός!!

Μεταγραφικά ποσά-όνειρο για τον Ολυμπιακό! Από τις 4 Ιουνίου έως τις 26 Αυγούστου έκλεισε συμφωνίες της τάξεως των 28,1 εκατ. ευρώ από παραχωρήσεις τεσσάρων παικτών του!
Οι μεταγραφές των Κώστα Μανωλά και Ανδρέα Σάμαρη σε Ρόμα και Μπενφίκα αντίστοιχα καθώς και οι μετακινήσεις των Πάολο Μασάντο και Τόμας Ντε Βινσέντι σε Ντιναμό Ζάγκρεμπ και ΑΠΟΕΛ απέφεραν για τους Πειραιώτες 28,1 εκατ. ευρώ σε διάστημα 2 μηνών και 22 ημερών! Δηλαδή μέσα σε περίπου 2,5 μήνες ο Ολυμπιακός έσπασε κάθε... ρεκόρ στο οικονομικό σκέλος από τις πωλήσεις που έκανε.
ADVERTISEMENT
Για αρχή στις 4 Ιουνίου ο Πάολο Μασάντο έκλεισε στη Ντιναμό με τον Ολυμπιακό να παίρνει 2,5 εκατ. ευρώ. Στις 11 Ιουλίου ο Τόμας Ντε Βινσέντι αποτέλεσε και επίσημα παίκτη του ΑΠΟΕΛ με τους πρωταθλητές να εισπράττουν 500.000 ευρώ. Ακολούθησε το deal με τον Ανδρέα Σάμαρη, που ανακοινώθηκε από την Μπενφίκα στις 22 Αυγούστου.
Μετά τα 10 εκατ. ευρώ του Σάμαρη ήρθε και η συμφωνία με την Ρόμα για την παραχώρηση του Κώστα Μανωλά στο ποσό των 15,1 εκατ. ευρώ. Μετά από όλα αυτά γίνεται σαφές πόσο πολύ έχουν αλλάξει την μεταγραφική τους δυναμική οι ερυθρόλευκοι, πουλώντας σε μεγάλα ποσά Έλληνες παίκτες στο εξωτερικό. Έλληνες παίκτες που έχουν αναδείξει και εξελίξει.
Οι τέσσερις μεταγραφές του Ολυμπιακού από τις 4 Ιουνίου:
4 Ιουνίου 2014 Πάολο Μασάντο σε Ντιναμό Ζάγκρεμπ: 2,5 εκατ. ευρώ.
11 Ιουλίου 2014 Τόμας Ντε Βινσέντι σε ΑΠΟΕΛ: 500.000 ευρώ.
22 Αυγούστου Ανδρέας Σάμαρης σε Μπενφίκα: 10 εκατ. ευρώ.
26 Αυγούστου Κώστας Μανωλάς σε Ρόμα: 15,1 εκατ. ευρώ.
Φυσικά υπάρχουν και οι παλαιότερες μεγάλες πωλήσεις από τον Ολυμπιακό. Έναν Ολυμπιακό που μέσα σε έναν χρόνο καρπώθηκε από 10 πωλήσεις το ποσό των 62 εκατ. ευρώ. Εξάλλου δεν ήταν μόνο οι πωλήσεις των Σάμαρη και Μανωλά αλλά και εκείνες των Μήτρογλου και Φετφατζίδη σε Φούλαμ και Τζένοα.   
Οι παλαιότερες πωλήσεις του Ολυμπιακού με την παρούσα διοίκηση
Κώστας Μήτρογλου σε Φούλαμ: 15.2 εκατ. ευρώ.
Λιούμπομιρ Φέισα σε Μπενφίκα: 4,5 εκατ. ευρώ.
Γιάννης Φετφατζίδης σε Τζένοα: 4 εκατ. ευρώ.
Βλάντιμιρ Βάις σε Λεκβίγια: 4 εκατ. ευρώ.
Ραφίκ Τζιμπούρ σε Νότιγχαμ Φόρεστ: 2 εκατ. ευρώ.
Τζαμέλ Αμπντούν σε Νότιγχαμ Φόρεστ: 1,5 εκατ. ευρώ.
Κέβιν Μιραλάς σε Έβερτον: 8 εκατ. ευρώ.
Άλμπερτ Ριέρα σε Γαλατασαράϊ: 3,5 εκατ. ευρώ.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: