Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Χριστόπουλος: «Παίξαμε καλά σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης»


Στο γεγονός πως οι παίκτες του Πλατανιά απέδωσαν καλά σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης κόντρα στον Πανιώνιο εστίασε για την άνετη επικράτηση του επί των «κυανέρυθρων» ο Γιάννης Χριστόπουλος.

Χριστόπουλος: «Παίξαμε καλά σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης»
Ο τεχνικός των Χανιωτών έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για την εμφάνισή τους και την προσπάθεια τους, ζήτησε χρόνο για να «χτίσει» την ομάδα που θέλει, έκανε τον απολογισμό του πρώτου γύρου, στάθηκε στη διάρκεια που θα χρειαστεί η ομάδα στη συνέχεια, στα αμυντικά λάθη που έγιναν κόντρα στον Πανιώνιο και στην προσωπικότητα και το μυαλό των παικτών του.

Αναλυτικά: «Παίξαμε άλλο ένα καθοριστικό παιχνίδι για τη συνέχεια του πρωταθλήματος απέναντι σε μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με εμάς. Καταφέραμε να αποδώσουμε πολύ καλό ποδόσφαιρο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Καταφέραμε να κάνουμε πολλές τελικές, να πετύχουμε γκολ και να περιορίσουμε πολύ τον αντίπαλο.

Δεν θέλω να πω πολλά για το παιχνίδι. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για αυτή την προσπάθεια που κάνουν όλους αυτούς τους μήνες και ιδιαίτερα τη σημερινή τους προσπάθεια. Δυστυχώς, θα μπορούσαμε να είχαμε κάποιους πόντους παραπάνω και δεν το έχουμε καταφέρει και αναγκαζόμαστε κάποια παιχνίδια, ιδιαίτερα μέσα στην έδρα μας, να τα παίζουμε έχοντας το μυαλό μας μόνο στη νίκη.

Τα παιδιά, όμως δείχνουν χαρακτήρα, προσωπικότητα, ωριμότητα στο παιχνίδι τους. Αυτό με ικανοποιεί πάρα πολύ. Αυτή την ομάδα θέλω να βλέπω κάθε Κυριακή και μόνο συγχαρητήρια μπορώ να τους δώσω.

Εγώ όταν ήρθα το καλοκαίρι εδώ, ήρθα για να "χτίσω" μια ομάδα που μπορεί να έχει βιωσιμότητα, αυτάρκεια και αυτό δεν μπορεί να συμβεί σε ένα, δυο ή τρεις μήνες. Οι υποχρεώσεις του πρωταθλήματος, οι ανάγκες έχουν αυξηθεί. Υπάρχει πολύ μεγαλύτερος ανταγωνισμός και εμείς κάνουμε μια προσπάθεια, "χτίζοντας" σε βάθος χρόνου. Σίγουρα, οι πολλές τελικές και εμένα με στενοχωρούν, όταν δεν πετυχαίνουμε γκολ.

Είχαμε στον πρώτο γύρο έξι νίκες, τρεις ισοπαλίες και οκτώ ήττες. Οι ήττες είναι πολλές. Μαζέψαμε 21 πόντους, αν είχαν μπει κάποιες κλασικές ευκαιρίες που είχαμε σε όλη την διάρκεια του πρώτου γύρου σε πάρα πολλούς αγώνες, η ομάδα μας θα μπορούσε να έχει τέσσερις με έξι πόντους παραπάνω. Οπότε, θα ήμασταν σε μια τελείως διαφορετική κατάσταση και όλοι θα μιλούσαν για τον Πλατανιά.

Παρόλα αυτά, πρέπει να αναλογιστούμε και τις δυσκολίες που υπάρχουν. Εμείς συνήθως, όταν υπάρχουν τρία παιχνίδια τα παίζουμε μέσα στις έξι μέρες, ενώ άλλες ομάδες τα παίζουν μέσα σε επτά, οκτώ, εννέα ημέρες. Δεν θα επεκταθώ σε εξωγενείς παράγοντες. Για αυτούς, είναι υπεύθυνη η διοίκηση να τους μεταχειριστεί.

Αλλά, βλέπετε και μέσα στην έδρας μας τι συμβαίνει κάθε Κυριακή και το λέω αυτό μετά από μια νίκη. Άλλο ένα εμπόδιο είναι κάποιοι συχνοί μικροτραυματισμοί που μας δημιουργούν πολλά προβλήματα. Να σας δώσω να καταλάβετε ένα μικρό παράδειγμα ότι ο Μιλούνοβιτς και ο Τσουράκης μπορεί να έπαιξαν σήμερα, αλλά έπαιξαν με μισή προπόνηση και αυτή την Παρασκευή, καθώς όλη την εβδομάδα έκαναν αποκατάσταση και αυτό δεν μας αφήνει να φτάσουμε σε φουλ φόρμα στο επίπεδο που θέλουμε.

Παρόλα αυτά, είμαστε εδώ και παλεύουμε. Κάναμε ένα ικανοποιητικό ρεκόρ στον πρώτο γύρο και αισιοδοξούμε για το δεύτερο.
Νομίζω ότι αν δούμε τα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος, με εξαίρεση ένα ημίχρονο με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και ίσως ένα διάστημα μέσα στη Βέροια στο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα μας έχει κάνει πολύ καλές εμφανίσεις. Και μέσα στον Πανθρακικό και μέσα στην Καλλονή και μέσα στο "Γ. Καραϊσκάκης" και μέσα στην έδρα μας με τον ΟΦΗ.

Ακόμα και στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, που ήταν το "στραβοπάτημά" μας ουσιαστικά εδώ, στο πρώτο ημίχρονο έπρεπε να έχουμε πετύχει κάποια τέρματα. Σίγουρα, όλα τα παιχνίδια δεν είναι ίδια. Είναι διαφορετικός ο αντίπαλος, διαφορετική η τακτική, σε άλλη κατάσταση οι παίκτες.

Εμείς προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο. Και πιστεύω και φαίνεται και στην εικόνα της ομάδας από το ξεκίνημα της περιόδου, η ομάδα αυτή κάνει συνέχεια βήματα προς τα εμπρός.

Στο πρώτο δοκάρι έχει βγει ο αντίπαλος ποδοσφαιριστής τετ α τετ. Υπάρχουν τρεις-τέσσερις ποδοσφαιριστές δικοί μας γύρω από την μπάλα και έχει γίνει μια τρομερή κόντρα και έχει βγει τετ α τετ ο αντίπαλος. Δυστυχώς ή ευτυχώς , αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Δημιουργούσαμε μόνο εμείς φάσες και επικίνδυνες καταστάσεις και για λίγο να βρεθούμε πίσω στο σκορ, ήταν καθαρά θέμα συγκυρίας.

Επίσης, τα λάθη είναι μέσα στο ποδόσφαιρο, η αμυντική λειτουργία της ομάδας, όμως, είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Την προηγούμενη Κυριακή μέσα στο "Γ. Καραϊσκάκης" δεχτήκαμε σε ολόκληρο πρώτο ημίχρονο τέσσερις τελικές και ουσιαστικά μόνο το γκολ, που και αυτό ήταν έξω από την περιοχή ήταν μια κλασική φάση του Ολυμπιακού.

Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα κόντρα σε μια ομάδα που έχει μια δυνατή επιθετική γραμμή και το δείχνει κάθε Κυριακή και καταφέραμε να τον περιορίσουμε σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό και έχοντας και απουσίες. Προς το τέλος, ίσως υπήρχε κάποια χαλαρότητα, αλλά πρέπει να σκεφτούμε ότι προερχόμαστε από ένα παιχνίδι μεσοβδόμαδα και άλλο ένα παιχνίδι την Κυριακή και ήταν λογικό να υπάρχει κάποια κόπωση, κούραση. Έπρεπε να το διαχειριστούμε.

Ακόμα και μετά το 2-0 κοιτάζαμε μόνο πως θα βάλουμε το τρίτο και τέταρτο γκολ. Και υπήρχαν κάποιοι παίκτες, όπως ο Αποστολόπουλος, ο Τετέ, κάποια άλλα παιδιά που έπαιξαν δυο ενενηντάλεπτα μέσα σε τέσσερις μέρες ή τα στόπερ μας που έπαιξαν τρία ενενηντάλεπτα σε έξι μέρες. Οπότε, έπρεπε να λειτουργήσουμε πιο πολύ με το μυαλό και λιγότερο με την καρδιά.

Η ομάδα μου δεν είναι σε φουλ φόρμα και αυτό φαίνεται από τις επαφές που έχουν κάποιοι παίκτες με την μπάλα. Μπορούμε να έχουμε καλύτερες επαφές, να γίνουμε πιο δυναμικοί στις επιθετικές μας ενέργειες και σίγουρα είμαστε σε μια καλή κατάσταση, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να βρεθούμε σε πολύ καλύτερη φόρμα.

Αυτό που αλλάζει στην ομάδα μου είναι ότι παίζει με περισσότερο μυαλό, προσωπικότητα και για αυτό καταφέρνουμε να φτάνουμε σε κάποιες καλές εμφανίσεις και σε κάποιες νίκες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: