Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Ο Καλογερόπουλος εκτελούσε, ο ΠΑΟΚ τον βοηθούσε…!!

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο www.sport-fm.gr για την… αποκαθήλωση του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, τον Καλογερόπουλο, τον Αναστασιάδη και τον Βρύζα.

Ο Καλογερόπουλος εκτελούσε, ο ΠΑΟΚ τον βοηθούσε…
Είναι περιττό κι όποιος επιμένει στο θέμα των μεταγραφών (ότι δεν έγιναν ακόμη ή θα έπρεπε να γίνουν από το καλοκαίρι) είναι «κολλημένος».

Του Γιώργου Ζαχαριάδη

Κοινώς, «ξεκολλάτε» γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε τον κατακλυσμό του Νώε, την απόλυτη καταστροφή, την αποκαθήλωση μιας ομάδας που έλαμψε για λίγους μήνες και… κάνει προσπάθεια να επανέλθει στα γνωστά, στα τετριμμένα: Στην δεύτερη, τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Συνήθως ο ΠΑΟΚ έχανε το πρωτάθλημα (που δεν κέρδισε τα τελευταία 30 χρόνια) λίγο πριν ή λίγο μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Άλλαζε προπονητές, οι οπαδοί έστηναν λαϊκά δικαστήρια. Η εικόνα της αποσύνθεσης ήταν εμφανής από νωρίς και όλοι έβρισκαν από τον προπονητή μέχρι τον τελευταίο… Σαλπιγγίδη να του φταίει.

Φέτος το σκηνικό άλλαξε. Ο ΠΑΟΚ έδειξε πρωταθλητής για… δυό μήνες παραπάνω. Μέχρι τις 10- 11 Ιανουαρίου. Ακόμη κι αν σήμερα ο Ολυμπιακός χάσει στην Ξάνθη, κάποιοι θα σφίξουν τη γροθιά τους, αλλά, θα εξακολουθούν να κάνουν ένα πολύ σημαντικό λάθος, επιμένοντας στην ομάδα που εδώ και ένα μήνα, είναι πολύ διαφορετική από εκείνη που ξεκίνησε στο πρωτάθλημα. Κι ας έχει τα ίδια πρόσωπα.

Αυτό, λοιπόν, είναι ένα θέμα. Οι ίδιοι ποδοσφαιριστές, ο ίδιος προπονητής, παρουσιάζει ομάδα μοντέλο που καταντά… Γνωρίζετε τη συνέχεια.

Ο Αστέρας ξεγύμνωσε τον ΠΑΟΚ. Κατάφερε όσα δεν κατάφεραν μια -δύο ομάδες, όπως ο Πανιώνιος, ίσως η Κέρκυρα. Τον εξέθεσε γιατί έχει ποιότητα, έχει ρυθμό, έχει ποδοσφαιριστές που μιλούν την ίδια γλώσσα και γνωρίζουν ποδόσφαιρο.

Δεν δικαιολογείται (μονίμως άστοχη και άσκοπη η πολιτική της) καμία ανακοίνωση κατά του Καλογερόπουλου, ΜΕΤΑ τον αγώνα. Θα μπορούσε να είχε αξία ΠΡΙΝ. Και δεν ήθελε δα έμπνευση για να αντιληφθείς ποιος είναι ο ρόλος των συστημικών διαιτητών…

Το σχέδιο δράσης είναι πολύ απλό και αποτελεσματικό:

-Ο Καλογερόπουλος δίνει πέναλτι που… γίνεται (αν υπάρχει τελικά αντροπή) εκτός περιοχής.
-Ο Γιαννιώτας σημειώνει το πρώτο γκολ με κοντρόλ – χέρι.
-Ο Σκόνδρας παίρνει κίτρινη σε καθαρό κόψιμο της μπάλας κι ο Καλογερόπουλος τον εκνευρίζει περισσότερο λέγοντας το ακριβώς αντίθετο, γιατί δεν έχει το θεό του.

Και τι γίνεται λίγο αργότερα:

Κόβει δύο φάσεις του Αστέρα με οφ σάιντ που δεν υπάρχει και ο συμπαθής Βαρούχας και ο Περικλής Βασιλάκης (α, ρε να υπήρχαν τα βίντεο με τις διαιτησίες του…) θα έχουν στην ατζέντα τους να πουν κάτι που συνέβει προς συμφέρον του ΠΑΟΚ. Α, και το γκολ που διαμόρφωνε το 4-0, του Μάσα, που ήταν κανονικά, το ακύρωσε ο ίδιος ο Καλογερόπουλος, για χάρη του ΠΑΟΚ.
Συμπερασματικά, λοιπόν, τον ευνόησε.

Για όσους δεν είναι νοήμονες, αλλά, ανόητοι και καταλήγουν σε πολύ διαφορετικά –από αυτά που παραθέτω- συμπεράσματα, διευκρινίζω, δεν υπάρχει ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τον Αστέρα, θα μπορούσε να χάνει με 5-0 με 6-0 και να είναι απόλυτα φυσιολογικό. Ούτε η παραπάνω αναφορά περί Καλογερόπουλου, τον απενοχοποιεί.

Μια λογική προσέγγιση για όσα συμβαίνουν:

Αν υπάρχει κάποιος που έχει τον πρώτο λόγο και την μεγαλύτερη ευθύνη για την υποχώρηση της ομάδας, είναι προφανώς ο προπονητής. Είναι υπεύθυνος για τον πρωταθλητισμό, για τις επιτυχίες και για τις αποτυχίες.

Επίσης, θα ήθελα να προσθέσω ότι οι αυτόκλητοι υποστηρικτές του Αναστασιάδη, που βγαίνουν στα ραδιόφωνα, είτε ως παραγωγοί εκπομπών, είτε ως ακροατές και τον υπερασπίζονται, του δημιουργούν μεγαλύτερο πρόβλημα.

Και δεν είναι ώρα να συζητούμε για τις ευθύνες του, όσο για το τι πρέπει να ακολουθήσει άμεσα, μπας και σωθεί η παρτίδα και εκείνο το πρωτάθλημα έρθει στη Θεσσαλονίκη.

Με αυτό τον οδηγό θα πρέπει να προχωρήσει.

Μην νομίζετε ότι με τον Νομπόα θα λυθούν όλα τα προβλήματα.

Θα χρειαστούν αρκετά να αλλάξουν και να επανέλθει ο ΠΑΟΚ στο δρόμο που χάραξε από το ξεκίνημα της περιόδου.

Υ. Γ. Είναι σαν να τους ακούω όλους αυτούς τους γραφικούς: «Δεν συνέβη δα και τίποτα. Ένα βαθμό διαφορά από την πρώτη θέση. Φταίει ο Βρύζας που δεν έκανε έγκαιρα τις μεταγραφές».

Γενικά, ο Βρύζας φταίει μονίμως.

Είναι κάτι σαν τον Καλογερόπουλο, τον Σπάθα….

Το να έχει αργήσει ο προπονητής να κάνει τις εισηγήσεις του, παίζει; *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: