Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Μαραντόνα: "Ίσως συμβουλευτώ τον Μουρίνιο"

http://www.sport24.gr/ast/cov/ma/maradona_2010_6_24_16_53_30_b.jpgH Αργεντινή είναι η μοναδική ομάδα που έχει μέχρι στιγμής το απόλυτο στη φάση των ομίλων του Μουντιάλ, όμως παρόλα αυτά ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα δεν απέκλεισε να τηλεφωνήσει στον... Ζοσέ Μουρίνιο για να ζητήσει τη βοήθειά του ενόψει των νοκ-άουτ αγώνων."Από τους προπονητές μου αρέσει πολύ ο Μουρίνιο, πραγματικά. Πρώτα από όλα για τον τρόπο με τον οποίο με υποδέχτηκε όταν συναντηθήκαμε: ήμασταν μαζί για ώρες και μιλούσαμε για ποδόσφαιρο, για επιθετικές και αμυντικές τακτικές.

Μου μοιάζει για ένας τύπος που κάθεται στο κομοδίνο δίπλα στο κρεβάτι και μπορείς να ζητήσεις τη βοήθειά του κάθε φορά που τον έχεις ανάγκη: τί κάνω με αυτό, τί κάνω με το άλλο; Έχω ακόμα το νούμερό του, ίσως να τον καλέσω για μία συμβουλή", τόνισε ο "Πίμπε Ντ'Όρο" με συνέντευξή του στην "Nacion", και πρόσθεσε:

"Το ποδόσφαιρο που έπαιξε η Ίντερ δεν με ενθουσίασε όμως του έφερε αποτελέσματα, κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ".

Όσο για το αν θεωρεί ότι ο κόσμος έχει αλλάξει γνώμη για αυτόν και την Αργεντινή μετά το εντυπωσιακό της ξεκίνημα στο Μουντιάλ, ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Νοτιοαμερικανών υπογράμμισε:

"Δεν εκπλήσσομαι καθόλου από την ομάδα, είχα φανταστεί εδώ και καιρό ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο. Αυτή την ιστορία την γράφουν οι παίκτες, τίποτα δεν είναι εφικτό χωρίς αυτούς.

Δεν υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι υπάρχει μάγος εδώ, την μαγεία την κάνουν οι παίκτες και αυτό θα ισχύσει μέχρι την τελευταία μπαλιά αυτού του Μουντιάλ.

Υπάρχουν οι διάφοροι Γκουαρντιόλα, Μουρίνιο, Ράφα Μπενίτεθ, Μενότι, Μπιλάρδο, Μπαζίλε, όμως μετά υπάρχουν οι παίκτες που κατεβαίνουν στο γήπεδο.


Είμαι υπερήφανος και θέλω να γίνω ένας ευτυχισμένος άνθρωπος με την Αργεντινή. Εγώ θα είμαι ο τελευταίος που θα φιλήσει το τρόπαιο μετά τον Λέο Μέσι και τους άλλους. Οι κριτικές για τον ρόλο μου ως ομοσπονδιακού τεχνικού;

Δεν πίστεψα ποτέ αυτά που έλεγαν, γνωρίζω τις ικανότητές μου και ήξερα τί μπορούσα να δώσω. Είχα πάντα την προσωπικότητά μου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: