Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Κονέ: "Ηρθε η ώρα..."


Ο Παναγιώτης Κονέ με τη φανέλα του Ηρακλή. Για τη δύσκολη σεζόν που πέρασε για ην ομάδα του μίλησε ο Παναγιώτης Κονέ σε ιστοσελίδα κινητής τηλεφωνίας. Ο 23χρονος άσος του Ηρακλή θεωρεί ότι ήρθε η ώρα να ωριμάσει το ταλέντο και να γίνει ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής που θα το αποδείξει αυτό μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κονέ στη Wind:

Παναγιώτη, ποια είναι τα εντονότερα συναισθήματα που έζησες τη σεζόν που ολοκληρώθηκε;
"Ήταν μια δύσκολη χρονιά για την ομάδα μου τον Ηρακλή και φυσικά για εμένα προσωπικά. Αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες με διοικητικά και οικονομικά προβλήματα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ηρεμία στις τάξεις της ομάδας. Ο κόσμος ήταν αναστατωμένος και είναι λογικό κάτω από τέτοιες συνθήκες. Όλο αυτό το κλίμα ήταν αδύνατο να μας αφήσει ανεπηρέαστους. Καταφέραμε πάντως με όλα αυτά, να μείνουμε συγκεντρωμένοι στις δύσκολες στιγμές. Το γεγονός πως κατορθώσαμε να αποφύγουμε τις περιπέτειες λίγο πριν το φινάλε του πρωταθλήματος είναι το στοιχείο που μου αφήνει μια καλή ανάμνηση από το φετινό πρωτάθλημα. Νιώθω ότι προσπαθήσαμε όσο μπορούσαμε αλλά είχαμε μπροστά μας πολλά εμπόδια. Ευτυχώς ξεπεράσαμε τα περισσότερα από αυτά με επιτυχία".

Τι είναι αυτό που μπορεί να σε κάνει αισιόδοξο για το μέλλον;
"Ο κόσμος του Ηρακλή! Είναι τόσο κοντά στην ομάδα και βλέπω πως αρκετοί άνθρωποι νοιάζονται για το καλό της. Η συσπείρωση του κόσμου μπορεί να φέρει τις ιδανικές λύσεις, έπειτα από τόσο δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε όλοι στο σύλλογο, προκειμένου να βρεθούν οι απαραίτητες λύσεις και αυτή η ιστορική ομάδα να βρει τον δρόμο των επιτυχιών που της αξίζει. Οι φίλαθλοί μας αγαπάνε την ομάδα και αυτή η συσπείρωση μπορεί να φέρει μόνον θετικά αποτελέσματα. Περάσαμε πολύ δύσκολες στιγμές και ορισμένες φορές νιώσαμε πολύ άσχημα με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να κάνουμε και πράγματα που ήταν στις δυνατότητές μας. Τώρα ο κόσμος είναι αυτός που προσπαθεί να μπει μπροστά και να βρει τις λύσεις".

Το φετινό πρωτάθλημα ήταν για εσένα μια ξεχωριστή εμπειρία;
"Από την αρχή τρεις ομάδες ξεχώρισαν και έδειξαν πως θα διεκδικήσουν τον τίτλο. Ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός. Ήταν ένα επίπεδο πάνω από όλους τους υπόλοιπους και γι' αυτό κατάφεραν να ξεχωρίσουν. Από κει και πέρα όλοι οι υπόλοιποι λίγο έως πολύ ήμασταν στο ίδιο επίπεδο με καλές και κακές στιγμές. Οι λεπτομέρειες ρύθμισαν την πορεία τους καθενός από εμάς. Προσπάθησαν οι ομάδες να παίξουν και καλό ποδόσφαιρο. Σε ένα σημείο τα κατάφεραν όμως σε γενικές γραμμές δεν μπορώ να πω ότι προσφέραμε θέαμα υψηλού επιπέδου. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις να το κάνουν αυτό οι ομάδες αλλά σίγουρα δεν έγινε κάτι τέτοιο στις περισσότερες αναμετρήσεις τη σεζόν που ολοκληρώνεται".

Τι μπορείς να υποσχεθείς για τη νέα σεζόν αναφορικά με την απόδοσή σου αλλά και με την εικόνα που μπορεί να δείξει ο Ηρακλής;
"Κατ' αρχήν πρέπει να πω ότι εγώ δεν έμεινα ικανοποιημένος από τον εαυτό μου για έναν απλό λόγο. Από τη στιγμή που η ομάδα δεν πάει καλά και οι παίκτες που στηρίζουν τις προσπάθειές της δεν μπορούν να νιώσουν ικανοποίηση. Κατά συνέπεια κι εγώ, εφόσον ο Ηρακλής δεν πέτυχε σε έναν μεγάλο βαθμό τους στόχους του, δεν πρέπει να μιλάω για ικανοποίηση αναφορικά με την δικιά μου απόδοση. Όμως προσωπικά περιμένω να υπάρξουν καλύτερες συνθήκες για όλους μας έτσι ώστε να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας. Ο Ηρακλής διαθέτει ένα καλό ρόστερ και εφόσον στην ομάδα παραμείνουν οι ποιοτικοί της παίκτες, με την προσθήκη ορισμένων ακόμα, μπορούμε να διεκδικήσουμε πολλά πράγματα στη νέα σεζόν. Το θέλουμε εξάλλου πάρα πολύ έπειτα από μια τόσο δύσκολη σεζόν.

Θέλω να δουλέψω για να βελτιώσω ορισμένα πράγματα στον εαυτό μου. Ο κόσμος με χαρακτηρίζει ως ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πιστεύω πως ήρθε η ώρα αυτό το ταλέντο να ωριμάσει και να γίνει ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής δείχνοντάς το στον αγωνιστικό χώρο. Θα το προσπαθήσω γιατί έχω όρεξη για να αποδώσω το καλύτερο δυνατόν. Παράλληλα ο Ηρακλής μπορεί να βρει την ηρεμία του για να γίνει μια πραγματικά ανταγωνιστική ομάδα με μεγάλες φιλοδοξίες και στόχους που θα μπορέσει να τους φτάσει".

Δεν υπάρχουν σχόλια: