Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Φαβορί εναντίον αουτσάιντερ

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_BFPrzeByZJ.jpgΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΦΟΥΛΑΜ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ (21:45, ΑΝΤ1).-Στο «Νόρντμπανκ Αρένα» του Αμβούργου πέφτει την Τετάρτη η αυλαία στο (φετινό) Γιουρόπα Λιγκ, την νεοσύστατη διοργάνωση που αντικατέστησε φέτος τον θεσμό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Στον τελικό θα αναμετρηθούν η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία θεωρήθηκε εξ αρχής ως φαβορί, με την Φούλαμ, που την αποκαλούσαν αουτσάιντερ. Η αγγλική ομάδα όμως πραγματοποίησε εκπληκτική πορεία αποκλείοντας τις Σαχτάρ Ντόνετσκ, Γιουβέντους, Βόλφσμπουργκ και Αμβούργο.

Έμπειροι «ροχιμπλάνκος»

Οι Μαδριλένοι δεν είναι πρωτάρηδες σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Έτσι θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας τους. Η Ισπανική ομάδα κατέκτησε το 1962 το Κυπελλούχων κόντρα στη Φιορεντίνα, ενώ έχει βρεθεί σε τρεις ακόμα ευρωπαϊκούς τελικούς, στους οποίους δεν κατάφερε να φύγει νικήτρια (1963 Τότεναμ, Κύπελλο Κυπελλούχων, 1974Μπάγερν Πρωταθλητριών, 1986 Ντιναμό Κιέβου Κύπελλο Κυπελλούχων).

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ποδοσφαιριστές του Κίκε Φλόρες διεκδικούν δύο τρόπαια μέσα σε εφτά μέρες αφού την άλλη Τετάρτη (19/05) θα κοντραριστούν με τη Σεβίλλη στο «Κόπα ντελ Ρέι».

Οι… πρωτάρηδες «cottagers»

Από τη μεριά της η Φούλαμ είναι σίγουρο ότι θα παίξει το ματς όχι μόνο της χρονιάς αλλά και της ιστορίας της, αφού δεν έχει βρεθεί ποτέ σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι Άγγλοι πρέπει να νιώθουν μειονεκτικά αφού η προϊστορία και οι παραδόσεις δεν παίζουν μπάλα… Μιλώντας για προϊστορία δεν πρέπει να παραλειφθεί ότι Ατλέτικο και Φούλαμ δεν έχουν αναμετρηθεί ποτέ στο παρελθόν.

Ξεκούραστη και πάνοπλη η Ατλέτικο

Ο Κίκε Φλόρες, αφού ξεκούρασε τους περισσότερους βασικούς την προηγούμενη αγωνιστική, μεταξύ των οποίων τους Αγκουέρο, Φορλάν και Ασουνσάο, θα παρουσιάσει μια πλήρης ομάδα το βράδυ της Τετάρτης.

Ο μόνος πονοκέφαλος για τον τεχνικό των Ροχιμπλάνκος είναι ότι δεν υπολογίζει στον αναπληρωματικό τερματοφύλακα Σέρχιο Ασένχο, ο οποίος τραυματίστηκε στην αναμέτρηση με την Χιχόν, ενώ οι Τιάγκο Μέντες και Ιμπραχίμα Μπαλντέ δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Πιθανές ενδεκάδες: Ντε Χέα, Βαλέρα, Αλβάρο Ντομίνγκεθ, Περέα, Αντόνιο Λόπεθ, Ρέγες, Πάουλο Ασουνσάο, Ραούλ Γκαρσία, Σιμάο, Αγουέρο, Φορλάν.

Με Ζαμόρα και Νταφ οι «cottagers»

Από τη μεριά της αγγλικής ομάδας, Μπόμπι Ζαμόρα και Ντάμιεν Νταφ πήραν μέρος στην τελευταία προπόνηση και τέθηκαν στη διάθεση του Ρόι Χόντγκσον.

Πιθανές ενδεκάδες: Σβάρτσερ, Πάντσιλ, Χάνγκελαντ, Χιούζ, Κοντσέσκι, Νταφ, Μέρφι, Ετούχου, Ντέιβις, Ζαμόρα (ή Ντέμπσεϊ), Γκέρα.

Ο… άρχοντας της αναμέρησης

Ο Ιταλός Νικόλα Ριτσόλι ορίστηκε από την ΟΥΕΦΑ να διευθύνει τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ. Βοηθοί ορίστηκαν οι συμπατριώτες του Κριστιάνο Κοπέλι και Λούκα Ματζιάνι, ενώ τέταρτος θα είναι ο Τζιανλούκα Ρόκι. Οι επιπρόσθετοι διαιτητές (δίπλα από τις εστίες) είναι οι Πάολο Ταλιαβέντο και Αντρέα Ντε Μάρκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: