Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Σάντος: «Ο ΠΑΟΚ είναι πάλι στην ελίτ…»

Σάντος: «Ο ΠΑΟΚ είναι πάλι στην ελίτ…»

Ο Φερνάντο Σάντος μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό τόνισε: «Ήταν μία νίκη για την οποία παλέψαμε πολύ. Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, κάτι που είναι φυσιολογικό αφού ήθελε μόνο τη νίκη, ενώ εμάς μας βόλευαν και δύο αποτελέσματα. Προσπαθήσαμε να έχουμε καλη αμυντική λειτουργία για να εκμεταλλευτούμε τις αντεπιθέσεις. Θεωρώ ότι αμυντικά πήγαμε πολύ καλά. Οι ποδοσφαιριστές μου έδειξαν πολύ μεγάλο πάθος, έτρεξαν πολύ και κυνήγησαν μέχρι τελος. Είχαμε και μία σημαντική δόση τύχης αφού καταφέραμε να κάνουμε γκολ την ευκαιρία που μας δόθηκε. Όλα αυτά προήλθαν από μία καλή συλλογική προσπάθεια στο αμυντικό κυρίως κομμάτι. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε όσο μπορούσε. Άνοιξε το παιχνίδι, έψαξε εναλλακτικές επιλογές και λύσεις αλλά δεν ήταν κι εύκολο γι΄ αυτόν. Πέρα από την ξεκάθαρη ευκαιρία με το δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο και μία φάση με τον Μήτρογλου στο τέλος, παρόλο που είχε κατοχή μπάλας, δεν δημιούργησε ξεκάθαρη ευκαιρία για γκολ. Τα αποτελέσματα είναι αυτά που μένουν. Εμείς πετύχαμε γκολ, δεν δεχθήκαμε και κερδίσαμε».

Για την επιλογή του να ξεκινήσει τον Φιλομένο είπε: «Δεν ξέρω αν ήταν έκπληξη. Χρειαζόμασταν έναν παίκτη κινητικό μπροστά που να μην χάνει εύκολα την μπάλα. Ο Φιλομένο θεωρώ ότι σε αυτό τον τομέα έχει περισσότερα προτερήματα σε σχέση με τον Μουσλίμοβιτς. Θέλαμε παίκτες μπροστά που να μην χάνουν εύκολα την μπάλα και να έχουν βοήθειες από τον Σορλέν και τον Βιεϊρίνια».

Για το αν νιώθει δικαιωμένος μετά το αποτέλεσμα αυτό: «Δεν χρειαζόμουν αυτό το παιχνίδι για να αισθανθώ δικαιωμένος. Ότι είχαμε συζητήσει με τον πρόεδρο όταν είχαμε βρεθεί στο Μόναχο επιτεύχτηκε πλήρως. Προσπαθήσαμε με πολύ δουλειά να τοποθετήσουμε τον ΠΑΟΚ στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στις καλύτερες τρεις ομάδες. Σήμερα είμαστε μία ομάδα που χαίρει σεβασμού όλης της Ελλάδας και είναι ξεκάθαρο αυτό».

Για την επόμενη μέρα και για την πιθανή ενίσχυση του ΠΑΟΚ το καλοκαίρι τόνισε: «Μαθηματικά δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμη. Σίγουρα πιστεύουμε ότι θα κατακτήσουμε την θέση αυτή κι αν γίνει αυτό θεωρώ ότι η ομάδα θα χρειαστεί τρεις με τέσσερις δυνατές προσθήκες. Όμως μένουν ακόμη δύο παιχνίδια. Θα δούμε από εκεί και πέρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: