Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Μέσι: "Θα έρθει και το γκολ"


Ο Μέσι σε φάση από τον αγώνα Αργεντινή-Νότια Κορέα Η... αφλογιστία του Λιονέλ Μέσι είναι ένα από τα θέματα προς συζήτηση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής. Ο άσος της Μπαρτσελόνα είχε πολύ καλή παρουσία στους προηγούμενους δύο αγώνες της εθνικής Αργεντινής, εναντίον της Νιγηρίας (1-0) και της Νότιας Κορέας (4-1), όμως παρά τα συνολικά πέντε τέρματα που σημείωσε η "αλμπισελέστε" στις προαναφερόμενες αναμετρήσεις, ο Μέσι -κατά περίεργο τρόπο- δεν ευτύχησε να χριστεί σκόρερ.

Το γεγονός δεν τον απασχολεί πάντως ιδιαίτερα, αφού όπως υπογράμμισε σε δηλώσεις του "αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα. Το σημαντικό είναι ότι είχα τις ευκαιρίες και όσο και αν η μπάλα δεν πηγαίνει μέσα, τελικά θα συμβεί". Μέχρι τώρα, πάντως, ο μέσος όρος του 22χρονου άσου με τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής πόρρω απέχει από τις επιδόσεις του στην Ευρώπη με τη Μπαρτσελόνα, αφού σκοράρει ένα γκολ περίπου ανά τρεις αναμετρήσεις.

"Θα έρθει και το γκολ" απαντά ο Μέσι. "Είμαι χαρούμενος που ο Γκονζάλο Ιγκουαϊν πέτυχε χατ-τρικ εναντίον της Νότιας Κορέας και εξίσου ευχαριστημένος για την ομάδα. Κάναμε ένα βήμα εμπρός με τη νίκη στο πρώτο παιχνίδι μας και, ελπίζουμε, θα κάνουμε άλλο ένα με το τελευταίο". Στον τρίτο και τελευταίο αγώνα της στον Β' όμιλο, η Αργεντινή θα αντιμετωπίσει την Ελλάδα στο Πολοκουάνε, την προσεχή Τρίτη.

Ευχής έργο για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα ήταν να συνεχιστεί η "ξηρασία" του Μέσι, εφόσον φυσικά αυτός αγωνιστεί εναντίον του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Για την αναμέτρηση με την εθνική ομάδα ο Μέσι δήλωσε ότι "είμαστε σε καλή θέση, έχουμε σχεδόν εξασφαλίσει την πρόκρισή μας στον επόμενο γύρο κι έτσι ο καθένας μας είναι ήρεμος και περιμένει το επόμενο παιχνίδι εναντίον της Ελλάδας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: