Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Ντούνγκα: "Συγχαρητήρια στον παίκτη που έκανε φάουλ αλλά δεν τιμωρήθηκε"

http://www.contra.gr/images/m/kaka_m.apovoli_2106_m.jpgΑπόλυτα άδικη χαρακτήρισε την αποβολή του Κακά στον αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού ο Κάρλος Ντούνγκα, δίνοντας μάλιστα συγχαρητήρια στον Κεϊτά που ενώ υπέπεσε σε φάουλ, σύμφωνα με τον Βραζιλιάνο τεχνικό, δεν τιμωρήθηκε από τον Γάλλο διαιτητή.

"Ο παίκτης που κάνει το φάουλ γλιτώνει την κίτρινη κάρτα, πρέπει να του δώσω συγχαρητήρια γι' αυτό. Ήταν απόλυτα άδικη η αποβολή του Κακά, του έκαναν φάουλ και εν συνεχεία τιμωρήθηκε. Ήταν πολύ μπερδεμένο παιχνίδι και πολύ δυνατό", δήλωσε αρχικά ο προπονητής της "σελεσάο".

Και αναφερόμενος στο σκληρό παιχνίδι των Ιβοριανών προσέθεσε:

"Υπήρχαν πολλά φάουλ και όλοι εμείς που αγαπάμε το ποδόσφαιρο θέλουμε ένα όμορφο παιχνίδι να ελέγχεται. Πρέπει να ξέρουμε τι είναι καλό ποδόσφαιρο και τι όχι.

Έτσι, όταν ο διαιτητής επιτρέπει συγκεκριμένα φάουλ και συγκεκριμένα περιστατικά, το να μην τιμωρεί δεν είναι σωστό.

Παίξαμε καλύτερα από την Ακτή Ελεφαντοστού και είχαμε περισσότερες κάρτες, αν και αυτοί έκαναν τα περισσότερα σκληρά φάουλ".

Αιχμές κατά της διαιτησίας του Λανουά άφησε και ο τεχνικός των ηττημένων, Σβεν Γκόραν Έρικσον, ο οποίος δήλωσε:

"Παραπονέθηκαν πολύ, αλλά δεν νομίζω ότι θα έπρεπε μιας και ο Λουίς Φαμπιάνο χρησιμοποιεί τα χέρια του. Όχι μόνο μία, αλλά δύο φορές. Δεν έπρεπε να το επιτρέψουν. Πέτυχαν γκολ σε αυτήν την φάση. Έγινε το 2-0 και όλα άλλαξαν".

Τέλος, ο Σουηδός προπονητής έπλεξε το εγκώμιο της Βραζιλίας τονίζοντας:

"Πιστεύω ότι η Βραζιλία θα φτάσει μέχρι το τέλος. Έχουν ποιότητα κυρίως στην άμυνα. Πρέπει να είσαι σχεδόν τέλειος για να νικήσεις την Βραζιλία. Σε κάθε τομέα είναι καλοί".

Δεν υπάρχουν σχόλια: