Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Θυμήθηκε το 1994 ο Μαραντόνα


O Nτιέγκο Μαραντόνα πανηγυρίζει στο παιχνίδι με την Εθνική μας  ομάδα το 1994 Οπως αναμενόταν, ο Ντιέγκο Μαραντόνα στην συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι με την Ελλάδα, θυμήθηκε το αντίστοιχο του 1994, το οποίο ήταν και το τελευταίο του ως παίκτη σε Μουντιάλ. Φυσικά δεν ξέχασε και το γκολ που σημείωσε κατά του ελληνικού συγκροτήματος, που ήταν επίσης το τελευταίο του.

"Mακάρι να κάνει το ίδιο και ο Μέσι. Ηταν ιδανικό το 1-2 που κάναμε με τον Ρεδόνδο. Την έστειλα στο παραθυράκι. Μακάρι την Τρίτη να βάλει ακόμη πιο όμορφο γκολ ο Λίο. Ας πάει και δοκάρι στην αρχή, αλλά να μπει στα δίχτυα. Αυτό μετράει, το γκολ. Ο Μέσι θέλει πάντα να παίζει κι αυτό με ενθουσιάζει. Ηθελα να τον ξεκουράσω, αλλά θα παίξει. Θα κάνει την έκρηξη του όταν τον χρειάζεται η ομάδα. Είναι έτοιμος για όλα. Αν θα είναι ο αρχηγός τώρα που δεν θα παίξει ο Μασεράνο. Θα το δείτε αύριο", είπε σχετικά.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην Βραζιλία: "Αυτοί καθαρίζουν τα παιχνίδια όταν πρέπει να το κάνουν. Συνεχίζουν να είναι το μεγάλο φαβορί. Για το χέρι του Φαμπιάνο τι να πω; Χα, χα. Αυτό δεν ήταν το χέρι του Θεού. Ηταν με το μπράτσο. Δυο φορές έκανε χέρι. Το κωμικοτραγικό είναι ότι μετά ο διαιτητής γελούσε. Δεν είδα τον ρέφερι μετά το γκολ στην Αγγλία να γελάει. Χθες όμως χαμογελούσε, ήξερε τι είχε γίνει και αυτό ήταν χτύπημα για όλους. Αν το είδε, γιατί δεν το σφύριξε;".

Για το αν η Αργεντινή είναι φαβορί για το Μουντιάλ, είπε: "Δεν είμαστε ούτε αουτσάιντερ, ούτε φαβορί. Ξέρω τι είναι ένα Μουντιάλ. Δεν μου αρέσει να είμαι φαβορί ούτε πριν ούτε κατά τη διάρκεια των αγώνων. Σε στήνουν σε μια γωνιά και σε αφήνουν έξω και μετά εσύ μένεις με τον τίτλο του φαβορί. Εμείς είμαστε αυτοί που είμαστε και δεν αλλάζουμε. Θα είμαστε εδώ για να δίνουμε χαρές στον αργεντίνικο λαό. Για την ώρα τα πράγματα πάνε καλά. Ο Τέβες και ο Ιγκουαϊν θα μείνουν έξω, αλλά ξέρουν ότι δεν χάνουν τη θέση τους. Εχουν όμως μπροστά τους τρεις εξαιρετικούς επιθετικούς που και αυτοί παλεύουν για να είναι βασικοί (Μιλίτο, Παλέρμο, Κουν)".

Για την πορεία της Γαλλίας σχολίασε: "Πίστευα ότι η Γαλλία θα έφανε ψηλά. Ακόμη όμως είμαστε στην αρχή. Οπως και στα ράλι, οι ομάδες ζεσταίνουν τώρα τις μηχανές τους. Για την Ισπανία τι να πω; Ακουγα στην τηλεόραση ότι πρέπει να περάσει πάση θυσία τον όμιλο. Πριν το Μουντιάλ όπως μίλαγαν όλοι για αυτούς νόμισα ότι έχουν πάρει ήδη το κύπελλο και οι υπόλοιποι θα παίξουμε για τη δεύτερη θέση. Νομίζω ότι τελικά θα περάσουν. Εκείνοι που έχουν πρόβλημα είναι οι Ιταλοί. Θα γίνει χαμός αν αποκλειστούν. Η Γερμανία είχε εύκολη κλήρωση και παρά την ήττα της από τη Σερβία θα προκριθεί. Υπομονή χρειάζεται. Το 1982 η Ιταλία ξεκίνησε με ισοπαλίες, ήθελαν να τους σκοτώσουν όλοι και τελικά πήραν το Μουντιάλ".

Επίσης σχολίασε και το γεγονός ότι οι Λατινοαμερικάνικες ομάδες είναι ακόμα αήττητες στην διοργάνωση: "Τα προκριματικά στη Ν. Αμερική είναι πιο δύσκολα από την Ευρώπη. Είναι πιο δύσκολο να παίζεις κόντρα στο Εκουαδόρ από ότι στα Νησιά Φερόε".

Οσο για την ομάδα του, είπε: "Από τη μέρα που ήρθαμε στην Πρετόρια η ομάδα δούλεψε πολύ. Διορθώσαμε πολλά λάθη και ανεβαίνουμε μέρα με τη μπάλα. Εγώ είμαι ευτυχισμένος για με τη ποιότητα των παικτών που έχω στην εθνική, όλα γίνονται πιο εύκολα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: