Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

17η αγ.: Στάση Γκέκας για τη Ντόρτμουντ

Όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος και για τη Ντόρτμουντ. Στο φινάλε του πρώτου γύρου οι Βεστφαλοί απώλεσαν το εκτός έδρας αήττητό τους, με θύτη τον Φάνη Γκέκα. Ο Έλληνας επιθετικός σκόραρε στο 87’ και σταμάτησε την πορεία της ομάδας του Κλοπ. Την ίδια ώρα ο Ραούλ σκόραρε για 11η φορά στην καριέρα του τρία τέρματα. Κατρακύλα δίχως τέλος για τη Βέρντερ.Στην «Κόμερτσμπανκ Αρίνα» η Ντόρτμουντ ταξίδεψε με την ελπίδα ότι θα περάσει με επιτυχία το τελευταίο εμπόδιο της για το 2010 και να μπει στο νέο χρόνο έχοντας διπλάσια διαφορά από τους διώκτες της. Παράλληλα γνώρισε πως αν κέρδισε θα έκανε ρεκόρ συγκομιδής πόντων στον πρώτο γύρο της Μπουντεσλίγκα (σ.σ το κατέχει η Μπάγερν με 44 από την περίοδο 2005-06). Υπολόγιζε όμως χωρίς την άμυνα των γηπεδούχων και τον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας. Με τον Τζαβέλα βασικό η Άιντραχτ κράτησε το μηδέν ως το 87’ και τότε ήρθε η ώρα του Γκέκα. Ο Έλληνας επιθετικός πήρε την πάσα από τον Φένιν, που είχε μπει νωρίτερα, διαμόρφωσε το τελικό 1-0 και έδωσε τέλος στο εκτός έδρας απόλυτο των Βεστφαλών.
Ανοδικής πορείας συνέχεια για τη Σάλκε. Ο Ραούλ ήταν εξαιρετικός, πανηγύρισε το 11ο χατ-τρικ της καριέρας του και οι «βασιλικοί μπλε» ξεπέρασαν με ευκολία το εμπόδιο της Κολωνίας. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος πέρασε στον αγώνα στο 73’ και είδε τον Ισπανό επιθετικό να πανηγυρίζει το 3ο του τέρμα στο παιχνίδι. Ήταν το 2ο εφετινό χατ-τρικ του στην Μπουντεσλίγκα, κάτι που έχει να συμβεί από την περίοδο 2008-09.
Στο χείλος του γκρεμού βρίσκεται πλέον η Βέρντερ Βρέμης και κανείς δεν γνωρίζει πόσο ακόμα θα παραμείνει στον πάγκο ο Τόμας Σάαφ. Οι «πράσινοι» καταρρέουν, χάνοντας και από την Καϊζερσλάουτερν μέσα στο «Βέζερ Στάντιον». Μόλις στο 1’ ο Λάκιτς τιμώρησε την κακή τους άμυνα και έκανε το 0-1. Στο 34’ ο Χουντ έδωσε τέλος στο αρνητικό σερί των 572’ χωρίς γκολ, αλλά αυτό δεν έφθασε στην ομάδα του. Η Λάουτερν πανηγύρισε το τρίποντο με το 11ο εφετινό τέρμα του Λάκιτς στο 54’. Η κόκκινη του Μπούγκερα στο 72’ δεν άλλαξε τις ισορροπίες, αφού τα νεύρα ήταν τεντωμένα στο στρατόπεδο της Βέρντερ, με αποτέλεσμα να αποβληθεί ο Βάγκνερ στο 84’.
Η εντυπωσιακή πορεία του Ανόβερου σταμάτησε στη Νυρεμβέργη. Μέσα σε τρία λεπτά οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν και έβαλαν τις βάσεις για το 5ο εντός έδρας τρίποντο σε οκτώ αγώνες. Η αντίδραση του Ανόβερου ήρθε αργά και το τελικό 3-1 κρίνεται απόλυτα φυσιολογικό.
Στη «Βολφγκσβάνγκεν Αρίνα» ο Ντιέγκο σκόραρε μετά από επτά αγωνιστικές και σήμανε την αντεπίθεση της Βόλφσμπουργκ μετά το 0-2 της Χόφενχαϊμ. Οι «λύκοι» δεν μπόρεσαν ωστόσο να φθάσουν σε κάτι περισσότερο από την ισοφάριση του 91’με τον Τζέκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: