Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Στα χέρια του ΕΣΚΑΝ οι ποινές ντόπινγκ!!


Στα χέρια του ΕΣΚΑΝ οι ποινές ντόπινγκ

Το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε για διαβούλευση προβλέπει πως οι ποινές για ντόπινγκ περνούν από τις ομοσπονδίες στο ίδιο το ΕΣΚΑΝ.

Μια σημαντική αλλαγή φέρνει το σχέδιο νόμου για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με το νέο κώδικα Αντιντόπινγκ της WADA, που κατατέθηκε για δημόσια διαβούλευση (ολοκληρώνεται την Τετάρτη) και σύντομα θα γίνει νόμος.

Η εξουσία της διαχείρισης των αποτελεσμάτων και των ποινών για τις παραβάσεις ντόπινγκ περνάει στο εξής από τις ομοσπονδίες των αθλημάτων στο ΕΣΚΑΝ (Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ). Πρόκειται για μια απόφαση που εφαρμόζεται παγκοσμίως από φέτος και η οποία έρχεται τώρα και στην Ελλάδα.

Στο εξής, λοιπόν, η πειθαρχική επιτροπή του ΕΣΚΑΝ θα κρίνει κάθε υπόθεση ντόπινγκ, ενώ το δευτεροβάθμιο όργανο θα είναι το ΑΣΕΑΔ, που θα οφείλει να εκδώσει απόφαση εντός τριών μηνών από την κατάθεση της έφεσης.

Μέχρι τώρα το ΕΣΚΑΝ ενημέρωνε την κάθε ομοσπονδία για τα κρούσματα ντόπινγκ που αφορούσαν αθλητές της και ακολούθως οι ομοσπονδίες κινούσαν τις απαραίτητες πειθαρχικές διαδικασίες.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: