Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

“Λείπει η ενότητα από τον Άρη”

psifidis-620x350
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην πρόεδρος του Άρη, Γιάννης Ψηφίδης.
Μίλησε για την πρόταση που του έγινε να βοηθήσει σ΄αυτή την κρίσιμη στιγμή και για πολλά ακόμη θέματα. 
Αναλυτικά τα όσα είπε στον Arena FM 89,4:
Για την ΦΑΕ τόνισε αρχικά:
“Έπρεπε να πάμε για να κινηθούν οι διαδικασίες. Ευχαριστούμε για την προσπάθεια που κάνει ο σταθμός σας γιατί πραγματικά βοηθάτε σε αυτές τις στιγμές της υψηλής ταχύτητας. Τελευταία στιγμή γίνονται πολλά πράγματα και δυστυχώς μετά την χθεσινή επιλογή των μελών της ΚΜΑ, επιλεχθήκαμε τρεις άνθρωποι για να βοηθήσουμε στις παράξενες στιγμές. Αρχικά μας ζητήθηκε να δημιουργήσουμε ένα προσωρινό διοικητικό συμβούλιο και βρεθήκαμε το πρωί στην ΦΑΕ αφού παρακαλέσαμε τις κυρίες που είναι στο νομικό τμήμα να μας διαφωτίσουν αν υπήρχε κίνδυνος και μπορούσαμε να εννοηθούμε ως τελευταία διοίκηση της ΠΑΕ Άρης υπό εκκαθάρισης. Φάγανε αρκετό χρόνο και δεν μας εξασφάλισαν ότι θα είμαστε ήσυχοι και δεν θα κινηθούν οι διαδικασίες εναντίον μας επί πώληση των χρεών της ΠΑΕ Άρης και έτσι δεν μπορέσαμε να πραγματοποιήσουμε το πρώτο βήμα το οποίο θα κάλυπτε και τα θέματα της συναπόφασης της ΚΜΑ και να διευκολύνουμε λίγο την ΠΑΕ γιατί έχουμε την δήλωση του κ. Στεφανίδη ότι θα παραιτηθεί αμέσως εφόσον επικρατήσει νέο Δ.Σ. Καταλαβαίνει ότι δεν επιλέγει συμβούλιο καινούργιο. Δεν έχει διοίκηση ο Άρης και συνεχίζει με τον κ. Στεφανίδη. Τώρα με αυτά που άκουσα με τον κ. Γραμμένο και με τις διαδικασίες τις χθεσινές και τις σημερινές είμαι ήσυχος και βέβαιος βάση της χθεσινής επιλογής θα οδηγηθεί το πρωινό της Δευτέρας και θα φύγει η επιστολή της συμμετοχής στην Γ’ Εθνική. Νομίζω πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα”.
Στη συνέχεια ο κ. Ψηφίδης προσέθεσε:
“Θέλω να πληροφορήσω ότι ένας από τα τρία μέλη που να κάνουμε την προσπάθεια να βοηθήσουμε τον Άρη μας είναι ο κ. Φωτιάδης ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος του Α.Σ. και είμαστε κοντά στο θέμα και πιστεύω ότι μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας θα ενημερωθεί και ο πρόεδρος και ότι θα γίνει η συμμετοχή στην Γ’ Εθνική χωρίς προβλήματα”.
Για το αν η απόφαση να αναλάβουν για 48 ώρες ειλημμένη απάντησε:
“Μας ζητήθηκε να βοηθήσουμε και είπαμε ναι. Είναι η τρίτη φορά μου που ζητήθηκε να βοηθήσω και θα το κάνω για τον Άρη”.
Για το ότι οι λόγοι που είχε αποχωρήσει από τη διοίκηση κ. Στεφανίδη βγαίνουν αληθή υπογράμμισε:
“Η δική μου συμμετοχή ότι ο Στεφανίδης ήρθε και με παρακάλεσε να βοηθήσω με μία τετραμελή διοίκηση από την ΚΜΑ στις αρχές του Μαρτίου όταν υπήρχε ακόμη περιθώριο να σωθεί η ομάδα στην Α’ Εθνική και δέχτηκα να βοηθήσω για να παραμείνει η ομάδα. Μετά το τελευταίο δικαστήριο από εκείνη τη στιγμή και μετά υπήρχε το όνομά μου και καλέστηκα από τον κ. Στεφανίδη να βοηθήσω. Η απόφασή μας ήταν να παίξουμε στην Φούτμπολ Λιγκ και να ακολουθήσουμε την ΠΑΕ με όλα αυτά που είχε πάνω της. Δυστυχώς μετά από ένα διάστημα ενός μηνός είδα ότι τα πράγματα τα οποία είχαμε συμφωνήσει δεν ήταν σε θέση ο κ. Στεφανίδης να τα πραγματοποιήσει και ήταν αδύναμη η διοίκηση. Παραπονέθηκα γι’ αυτό και τελικά αποφάσισα να αποχωρήσω παραιτούμενος. Θέλω να είναι κατανοητό. Είχα δει από τότε ότι δεν θα καταφέρουμε με το βάρος των ευθυνών. Υπήρχαν κάποιοι δρόμοι που έπρεπε να τους ακολουθήσουμε και, λοξοδρομήσαμε και έτσι αποφάσισα να φύγω”.
Για το αν θα είναι μέλος της επιτροπής που θα διοικεί τον Άρη:
“Θα είμαι ξεκάθαρος και έτσι έχω συνηθίσει. Με την προϋπόθεση ότι θα δημιουργηθεί επιτέλους η σχέση ενότητας των Αρειανών και θα είναι κοινή προσπάθεια, θα μετέχω για να βοηθήσω την ομάδα μας. Το στοιχείο που έλειπε είναι η ενότητα. Ξέρετε τι δουλειά έχω κάνει πριν από 1,5 χρόνο που φτάναμε τον Άρη, που είχαμε φτάσει σε θέματα αυτοδιαχείρισης και να μας τρυπάνε παράγοντες εσωτερική. Δεν μπορεί να προχωρήσει καμία ΠΑΕ έτσι και κατέληξε εδώ που είναι. Εφόσον έχουμε όλοι την αίσθηση ότι υπάρχει η ενότητα σαφώς είμαι και από τους πρώτους”.
Για το αν ο Άρης μπορούσε να παίξει στην Β’ Εθνική:
“Φυσικά και υπήρχαν προϋποθέσεις να παίξει ο Άρης στην Β’ Εθνική. Μπορώ να σας πω τις βασικές. Θα έπρεπε να είχαμε τακτοποιήσει τις οφειλές σε παλιούς ποδοσφαιριστές. Υπήρχε τρόπος και είχαμε συμφωνήσει με τον κ. Στεφανίδη και δυστυχώς δεν έγινε. Το δεύτερο πακέτο ήταν η τακτοποίηση των παικτών του ρόστερ του προηγουμένου. Αυτά συνθέτανε ένα σύνολο το οποίο ήταν απαραίτητο για τον κ. Καλαϊτζίδη ότι δεν θα πήγαινε καμία θέση προσφυγής στον Άρη. Αφού δεν επιτεύχθηκε με τον καιρό φυσικά κι’ εγώ παραιτήθηκα. Με το ρόστερ που έφευγε έπρεπε να ήμασταν σίγουροι ότι δεν θα τρέχαμε με τις προσφυγές”.
Για τα λόγια του προέδρου της ΚΜΑ για τον κ. Στεφανίδη:
“Δεν θα ήθελα να το ακολουθήσω το θέμα. Σας βεβαιώνω περίπου μετά από ένα χρόνο, όλα επαληθεύονται και δεν έπρεπε να τον χαρακτηρίσει έτσι”.
Για το αν είναι αισιόδοξος:
“Επιτέλους πήρε την γραμμή του, αλλά μέχρι χθες το βράδυ είχαμε το ένα σκέλος. Πλέον έχουμε το δεύτερο των αποφάσεων των μελών του Α.Σ. Οι δύο μεγαλομέτοχοι είναι η ΚΜΑ και ο ΆΣ. Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο και να γιορτάσουμε κάπως τα 100 χρόνια. Σε μια αναγέννηση. Δεν επιτρέπεται ο Άρης να βρίσκεται σε αυτή τη στιγμή”.
Τέλος κατέληξε:
“Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και ειδικά οι Αρειανοί να δημιουργήσουν σχέση ενότητας και να προχωρήσουμε όλοι μαζί για τον Άρης μας. Δεν μας λείπει τίποτα. Υπάρχει μέλλον και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: