Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Bundesliga: Μεγάλη μάχη στην ...ουρά!!

Η ώρα για την 34η και τελευταία αγωνιστική στην Bundesliga έφτασε. Το Σαββατο (16:30) θα διεξαχθούν όλα τα παιχνίδια, με το ενδιαφέρον φυσικά να βρίσκεται στην ...ουρά. Εκεί θα μάθουμε την ομάδα που θα ακολουθήσει τη Ζανκτ Πάουλι απευθείας στη δεύτερη κατηγορία αλλά και τον σύλλογο που θα δώσει αγώνα μπαράζ παραμονής/ανόδου με τον τρίτο της δεύτερης κατηγορίας. Τέλος υπάρχει και ένα σενάριο που η Μπάγερν μπαίνει απευθείας στους ομίλους του Champions League.

Στα παιχνίδια του υποβιβασμού αρχικά, η Άιντραχτ έχει το πιο δύσκολο έργο, αφού βρίσκεται στην προτελευταία θέση με 34 βαθμούς, έναν λιγότερο από Βόλφσμπουργκ και Γκλάντμπαχ που είναι απο πάνω της. Αυτή την στιγμή η ομάδα των Ελλήνων Γκέκα, Αμανατίδη και Τζαβέλλα πέφτει, ενώ για να έχει πιθανότητες να μείνει στην κατηγορία θα πρέπει να κερδίσει  μέσα στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» την πρωταθλήτρια Ντόρτμουντ η οποία έχει ετοιμάσει τη φιέστα! Απο την μεριά της η Βόλφσμπουργκ που βρίσκεται και εκείνη σε δύσκολη θέση πάει να αντιμετωπίσει εκτός έδρας την αδιάφορη Χόφενχαϊμ, ενώ η  Γκλάντμπαχ παίζει με το Αμβούργο. Να σημειώσουμε ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας των ομάδων θα μετρήσει η συνολική διαφορά τερμάτων και η Βόλφσμπουργκ (-7) εκεί έχει το πάνω χέρι σε σχέση με τις Γκλάντμπαχ (-17), Άιντραχτ (-16).

Όσο για την Μπάγερν Μονάχου τώρα και την ελπίδα που έχει να  πάρει το απευθείας εισιτήριο για το Champions League, τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Για να γίνει αυτό οι «Βαυαροί» θα πρέπει να κερδίσουν τη Στουτγκάρδη στην «Αλιάντς Αρένα» και οι «ασπιρίνες» που είναι στην 2η  θέση, ταυτόχρονα, να ηττηθούν στην έδρα της Φράιμπουργκ. Σε περίπτωση ισοβαθμίας η Μπάγερν είναι απο πάνω γιατί έχει καλύτερη διαφρορά. Τέλος να σημειώσουμε ότι τόσο το Ανόβερο όσο και η Μάιντς έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στο Europa League της επόμενης χρονιάς, ενώ το τρίτο εισιτήριο για την Ευρώπη θα πάρει η ομάδα που θα κατακτήσει το Κύπελλο στον τελικό του επόμενου Σαββάτου (21/5) ανάμεσα στη Σάλκε και τη Ντούισμπουργκ.

Αναλυτικά η 34η αγωνιστική της Bundesliga: 

Σάββατο 14/5

Χόφενχαϊμ-Βόλφσμπουργκ
Μπάγερν Μονάχου-Στουτγκάρδη
Ντόρτμουντ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Καϊζερσλάουτερν-Βέρντερ Βρέμης
Κολωνία- Σάλκε
Μάιντς -Ζανκτ Πάουλι
Αμβούργο-Γκλάντμπαχ
Ανόβερο-Νυρεμβέργη

Σέντρα σε όλα τα παιχνίδια στις 16:30.

Δεν υπάρχουν σχόλια: