Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Κέρδη ρεκόρ για την Ντόρτμουντ!!

Κέρδη ρεκόρ για την Ντόρτμουντ
Πριν μερικά χρόνια η Μπορούσια Ντόρτμουντ φλέρταρε με τη χρεωκοπία, σήμερα όμως, αποτελεί ένα σύλλογο που θα μπορούσε να λειτουργεί ως πρότυπο για άλλες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων -φυσικά- και των ελληνικών.

Ο γερμανικός σύλλογος ανακοίνωσε έσοδα εξαμήνου (μέχρι τον Δεκέμβριο του 2011) που φτάνουν τα 101,4 εκατ. ευρώ και είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ο κύκλος εργασιών της φτάνει σε τριψήφιο νούμερο.

Συγκρινόμενα με το αντίστοιχο διάστημα του 2010, τα έσοδά εμφανίζονται αυξημένα κατά 30 εκατομμύρια, ενώ και τα κέρδη προ φόρων φτάνουν στα 16,7 εκατ. ευρώ σε αντίθεση με τα μόλις 4,3 της προηγούμενης χρονιάς.

Το μυστικό απλό: οι πρωταθλητές Γερμανίας ακολούθησαν σφικτή οικονομική πολιτική, νοικοκύρεψαν τον σύλλογο και παράλληλα είχαν και αγωνιστικές επιτυχίες στο γήπεδο, γεγονός που έδωσε μεγάλη ώθηση στα έσοδα.

«Η Μπορούσια κατάφερε να αναπτυχθεί συνεχώς τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο οικονομικό και αγωνιστικό», τόνισε ο εκτελεστικός διευθυντής της Ντόρτμουντ, Χανς-Γιόακιμ Βάτσκε, ο οποίος συμπλήρωσε πως η παρούσα κατάσταση στα ταμεία της ομάδας σημαίνει πως είναι σε θέση να κάνει και δαπανηρές μεταγραφές χωρίς να θέτει σε κίνδυνο το «αύριο» της.

«Με βάση τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, είναι ξεκάθαρο πως η απόκτηση του Μάρκο Ρόις δεν ενέχει κανένα ρίσκο», ξεκαθάρισε για τα 17,5 εκατομμύρια ευρώ που δαπάνησε η Μπορούσια προκειμένου να αποκτήσει τον νεαρό ποδοσφαιριστή από την Γκλάντμπαχ το προσεχές καλοκαίρι.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: