Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Το ξέσπασμα του Στάθη

Ο Στάθης Ταυλαρίδης μιλά στη «SportDay» για τον Πέτρο Θεοδωρίδη και το πεπρωμένο του με τον Ολυμπιακό.
Από τη θητεία του στη Γαλλία με τη φανέλα της Λιλ χρονολογείται το τελευταίο γκολ του Στάθη Ταυλαρίδη πριν από το προχθεσινό με τον Πανσερραϊκό. Στις 16/9/2006 ο 32χρονος αμυντικός είχε πετύχει το μοναδικό τέρμα στην ήττα από την Τουλούζ (1-3).
Εξι χρόνια χρειάστηκε να περάσουν από τότε και όταν η κεφαλιά του κατέληξε στα δίχτυα του Γουμάγια, δεν «έπνιξε» τα συναισθήματά του, έστω κι αν απέναντί του ήταν η ομάδα της γενέτειράς του. «Είχα πολύ καιρό να το ζήσω», σχολίασε για τον πανηγυρισμό του στη «SportDay» και «αποκάλυψε» τον λόγο που έτρεξε να μοιραστεί τη χαρά του με τον γενικό αρχηγό, Σήφη Κορωνάκη.
«Μόλις το πέτυχα πήγα να τον αγκαλιάσω γιατί το πρωί της ημέρας του αγώνα, όταν καθόμασταν στο ξενοδοχείο, μου είπε ότι "είμαι σίγουρος ότι θα βάλεις γκολ και θα έρθεις να πανηγυρίσουμε μαζί"». Οπερ και εγένετο. Στο σημείο αυτό, ο Ταυλαρίδης τοποθετήθηκε ακόμα για όσα είπε σε βάρος του ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού, Πέτρος Θεοδωρίδης.
 «Ο κ. Θεοδωρίδης ξέρει πολύ καλά πόσο τον αγαπώ και πόσο τον εκτιμώ. Τον είχα πέντε χρόνια πρόεδρο στον Ηρακλή και τον νιώθω σαν πατέρα μου. Ας αφήσει εμένα να ανησυχώ για το αν θα καταθέσω προσφυγές στον ΟΦΗ. Δεν έκανα καμία χειρονομία και δεν θέλω να απολογηθώ».
Ο Ταυλαρίδης δεν είναι πρωτάρης στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου, αφού βρέθηκε άλλες δύο φορές (1998-99, 2000-01) στο παρελθόν στους «4», όταν αγωνιζόταν στον Ηρακλή. Η μοίρα, μάλιστα, θα τον φέρει ξανά αντιμέτωπο με τον Ολυμπιακό, όπως και τότε που ο «Γηραιός» δεν προκρίθηκε στον τελικό. Να σημειωθεί επίσης ότι στον ισόπαλο αγώνα (1-1) της Θεσσαλονίκης στις 14/4/1999 είχε πετύχει το παρθενικό τέρμα της επαγγελματικής καριέρας του!
«Αναμφίβολα υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές με τον Ολυμπιακό. Αν το δούμε από πλευράς μπάτζετ, όσα παίρνει ο Μέλμπεργκ ή ο Μιραλάς τα παίρνει όλη η 18άδα του ΟΦΗ. Σίγουρα είμαστε το αουτσάιντερ, αλλά θα τα δώσουμε όλα και ό,τι βγει. Οταν ήρθα στον ΟΦΗ ο στόχος ήταν να σωθεί η ομάδα, να αποκτήσει ξανά τον σεβασμό των αντιπάλων και την αίγλη του παρελθόντος. Αυτά τα έχουμε πετύχει και εύχομαι να λυθούν και τα οικονομικά προβλήματα, για να πάνε τα πράγματα καλύτερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: