Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Κατακραυγή για τον βουλευτή – αρουραίο!!

Κατακραυγή για τον βουλευτή – αρουραίο
Ξεκινάω με μια παραδοχή: ο εισαγγελέας, που έχει την ευθύνη για την καταπολέμηση του «μαύρου» χρήματος, είναι τόσο προσηλωμένος στην αποστολή του, ώστε ζει χωρίς τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες και ίντερνετ, τα τελευταία διόμισυ χρόνια.

Με αυτό το δεδομένο είναι λογικό να έχει βάλει -εν αγνοία του- τέτοιο μπουρλότο στην πολιτική ζωή.
άρθρο του Χρήστου Παναγιωτόπουλου.
Είναι λογικό να έχει μιλήσει για βουλευτή που έβγαλε σε τράπεζα του εξωτερικού ένα εκατομύριο ευρώ και, ταυτόχρονα, να έχει αρνηθεί να αποκαλύψει τα στοιχεία του.

Είναι λογικό να έχει δηλώσει «είπα όσα μου επιβάλλει το καθήκον μου και μου επιτρέπει ο νόμος».
Και είναι λογικό από τη στιγμή που -όπως είπαμε- δε γνωρίζει ούτε ότι η κυβέρνηση εκλιπαρεί τους πολίτες  να ξαναφέρουν στην Ελλάδα τα λεφτά που «φυγάδευσαν» στο εξωτερικό, ούτε ότι το πολιτικό σύστημα τρίζει και είναι έτοιμο να καταρρεύσει στα εξ ων συνετέθη.
Είπαμε: δε διαβάζει, δεν ακούει, δε βλέπει τα νέα. Συνεπώς, δεν ξέρει τι συμβαίνει στην Ελλάδα τα τελευταία διόμισυ χρόνια.
Κάτι ανάλογο πρέπει να συμβαίνει και με τον πρόεδρο της Βουλής. Μάλλον είναι τόσο απασχολημένος με το έργο του, ώστε δεν έχει χρόνο να ξεσηκώσει το σύμπαν για να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του βουλευτή -αρουραίου, που θεώρησε ότι η Ελλάδα θα βουλιάξει αλλά ο ίδιος θα σωθεί αν βγάλει την ουρά του (το εκατομυριάκι του) στο εξωτερικό!
Με τούτα και με κείνα, επί τέσσερις ημέρες εξελίσσεται μιά ασύλληπτη φαρσοκωμωδία, του τύπου «ρε συ ο τάδε είναι», «όχι ρε η δείνα την έκανε τη δουλειά»…
Μιλάω για φαρσοκωμωδία για να αποφύγω τον χαρακτηρισμό τραγωδία, καθώς η λάσπη καλύπτει σιγά σιγά και τους τριακόσιους της Βουλής.
Αποτέλεσμα: αναγκάζονται ένας ένας να βγαίνουν και να δηλώνουν «δεν είμαι εγώ»!
Το έκαναν πρώτος ο Σπήλιος Λιβανός (πρώην βουλευτής), η Ελίζα Βόζεμπεργκ, η Όλγα Κεφαλογιάννη, που είδαν το όνομά τους να πρωταγωνιστεί στο άθλιο παιχνίδι της φημολογίας.
Είναι εικόνα Κοινοβουλίου αυτή;
Είναι εικόνα πολιτικού κόσμου;
Ρητορικά είναι, προφανώς, τα ερωτήματα με αυτονόητες απαντήσεις.
Το δυστύχημα είναι ότι ο βαθιά πληγωμένος και ταλαιπωρημένος ελληνικός λαός διαμορφώνει μιά εικόνα συνολικά απορριπτική για όσους συγκροτούν το κοινοβουλευτικό σύστημα.
Και αυτό είναι άδικο και, ταυτόχρονα, επικίνδυνο για την ίδια τη Δημοκρατία.
Τι απομένει; Να μιλήσει ο ίδιος ο βουλευτής -αρουραίος (πράγμα που μοιάζει απίθανο) ή να δώσει απαντήσεις η έρευνα του ΣΔΟΕ ή ο έλεγχος του πόθεν έσχες όλων των βουλευτών.
Υ.Γ.: Ξέρω πως ο εισαγγελέας τηρεί 100% το νόμο, αρνούμενος να αποκαλύψει την ταυτότητα του «εκατομυριούχου», από τη στιγμή που η πράξη του είναι νόμιμη. Ξέρει, όμως, και εκείνος ότι η νόμιμη πράξη είναι απολύτως ανήθικη, στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Άρα, θα έπρεπε να είχε σκεφτεί εξαρχής ότι η αναφορά του σε βουλευτή, χωρίς ταυτόχρονη  αποκάλυψη των στοιχείων του, θα πυροδοτούσε εκρηκτικές αντιδράσεις…
πηγή: aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: