Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Ο Μάαρτεν Μάρτενς στον ArenaFM 89,4!

298dd5e3-7e83-48e9-818f-8061a19952a8_3
Στον Arena FM 89,4 μίλησε σήμερα (21/05) αποκλειστικά ο Μάαρτεν Μάρτενς. Ο Βέλγος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στις εμπειρίες που αποκόμισε από τους πρώτους μήνες στην Θεσσαλονίκη και για τους τραυματισμούς που τον επηρέασαν, ενώ υποσχέθηκε ότι θα επανέλθει στα υψηλά στάνταρ απόδοσης, που είχε ως παίκτης της Άλκμααρ στην Ολλανδία.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Μάαρτεν Μάρτενς στον Arena FM 89,4:
“Βρίσκομαι ακόμη στην Θεσσαλονίκη και σε λίγες μέρες θα για την την Ολλανδία και από εκεί θα πάω στο Βέλγιο. Ήμουν στην Χαλκιδική δυο μέρες, γύρισα χθες (20/05). Είναι ωραίο μέρος, είχα κάποιους φίλους από την Ολλανδία και τους επισκέφτηκα στην Χαλκιδική”.
Για την εμπειρία του στην Θεσσαλονίκη τους πρώτους έξι μήνες: “Ήταν μια δύσκολη περίοδος για μένα. Μόλις ήρθα είχα τραυματισμούς και όταν πήγα να βρω την φόρμα μου μεσολάβησε η αλλαγή προπονητή. Ήταν μια δύσκολη περίοδος και για την ομάδα… Όμως, ξέρω την ποιότητα μου, έχω αυτοπεποίθηση και είμαι σίγουρος πως θα επανέλθω στα στάνταρ της απόδοσης που είχα πριν να έρθω στον ΠΑΟΚ”.
Για το αν τον δυσκόλεψε το γεγονός πως για πρώτη φορά έφυγε από το ολλανδικό πρωτάθλημα: “Όντως είναι κι αυτός ένας από τους λόγους. Ήταν μια περίεργη περίοδος και συνέβησαν πολλά. Δεν πετύχαμε τελικά τους στόχους μας. Παρότι δεν έπαιξα στον τελικό, είμαι πολύ απογοητευμένος, που δεν καταφέραμε να πάρουμε το κύπελλο, γιατί η ουσία δεν είναι ο κάθε παίκτης ξεχωριστά, αλλά η ομάδα. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να παίρνει τίτλους ανεξάρτητα από το ποιός αγωνίζεται”.
Για τους στόχους του ενόψει της νέας χρονιάς: “Σε όλες τις ομάδες που έχω παίξει ήμουν επιτυχημένος. Αυτό τον στόχο έχω και στον ΠΑΟΚ και πιστεύω πως θα τα καταφέρω”.
Για τις συνθήκες στην Ελλάδα: “Είναι πολύ διαφορετικές και αποτελούν έναν από τους λόγους που δεν είμαι αυτός που πρέπει να είμαι, διότι έπρεπε να συνηθίσω στα νέα δεδομένα. Το ποδοσφαιρικό στιλ, το στιλ των προπονήσεων, αλλά και ο ρυθμός της ζωής είναι πολύ διαφορετικά στην Ελλάδα, από εκείνα που είχα συνηθίσει”.
Για τον φετινό ΠΑΟΚ: “Είναι μια μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα, γνωστή και στο εξωτερικό. Το ήξερα και από την Ολλανδία. Είχε φέτος μια περίεργη χρονιά, συνέβησαν πολλά και προέκυψαν πολλά προβλήματα στην ομάδα. Δεν ήταν εύκολο να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση, ούτε εγώ, ούτε οι συμπαίκτες μου. Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι τόσο οργανωμένο, όσο το ολλανδικό και αυτό με δυσκόλεψε. Χάσαμε και τους τρεις βαθμούς, που από ότι μαθαίνω τώρα προσπαθούμε να τους πάρουμε ξανά, ήταν πολύ δύσκολο να βγούμε πρώτοι στα πλέι οφ μ’ αυτά τα δεδομένα”.
Για το αν άξιζε ο Ολυμπιακός να πάρει το πρωτάθλημα με τόσο μεγάλη διαφορά: “Ήταν κάπως μεγάλη η διαφορά και δεν ξέρω αν την άξιζε ο Ολυμπιακός. Δεν είδα όλο το πρωτάθλημα, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να κοιτάμε τι κάνουμε εμείς και όχι τι κάνουν οι άλλες ομάδες. Αξίζαμε κάτι παραπάνω στο τέλος της χρονιάς. Αυτό που κάναμε στα πλέι οφ ήταν μια μεγάλη προσπάθεια, όπως και το να φτάσουμε στον τελικό”.
Για την αλλαγή προπονητή που έγινε στην μέση της χρονιάς: “Δεν ξέρω τι θα γινόταν αν έμενε ο κ. Στέφενς. Ίσως να ήταν καλύτερος, ίσως και όχι. Ήταν πράγματι ένας από τους λόγους που ήρθα στον ΠΑΟΚ, όμως, ήμουν προετοιμασμένος και ήξερα ότι στο ποδόσφαιρο είναι μέσα στο πρόγραμμα οι αλλαγές προπονητών, συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Ο ποδοσφαιριστής πρέπει να αποδίδει όσο καλύτερα μπορεί ανεξάρτητα από τον προπονητή που κάθεται στον πάγκο”.
Για το αν αποτελούν παρελθόν οι τραυματισμοί του: “Ελπίζω πως ναι. Τον τελευταίο καιρό δεν είχα πρόβλημα, αλλά οι επιλογές του προπονητή ήταν διαφορετικές. Είχα κακό τάιμινγκ με τους πολλούς τραυματισμούς και όταν άρχισα να νιώθω λίγο καλύτερα έγινε η αλλαγή προπονητή. Από άποψη νοοτροπίας ήταν πολύ δύσκολο να διαχειριστώ αυτή την περίοδο. Θέλω να δουλέψω σκληρά στην προετοιμασία και πιστεύω πως θα βρω τον εαυτό μου και θα έχω μια καλή νέα σεζόν”.
Για την ατμόσφαιρα στην Τούμπα: “Το γήπεδο ήταν και στην Άλκμααρ γεμάτο, αλλά ήξερα πριν έρθω πως οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ είναι πιο συναισθηματικοί και παθιασμένοι. Βοηθούν πολύ τη νομάδα και είναι ωραίο να βλέπεις τέτοια ατμόσφαιρα. Αυτό φάνηκε και με τον Παναθηναϊκό που το γήπεδο ήταν άδειο και ήταν μια άσχημη εικόνα…”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: