Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Μια ανάσα από Μαρέσκα

sevilla_maresca.jpgΠολύ κοντά στην απόκτηση του Έντσο Μαρέσκα βρίσκεται ο Ολυμπιακός, με την μεταγραφή του Ιταλού μέσου όπως όλα δείχνουν να κλείνει μέσα στις επόμενες μέρες ή το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα. Μετά τις διαπραγματεύσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της χθεσινής μέρας, οι διαφορές με τη Σεβίλλη και τον Μαρέσκα είναι μικρές κάτι που σημαίνει ότι πολύ δύσκολα θα χαλάσει η μεταγραφή.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού αφού συμφώνησαν με την ισπανική ομάδα, στη συνέχεια μίλησαν με τον ίδιο τον 29χρονο Ιταλό άσο για τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τις ετήσιες απολαβές του παίκτη να φτάνουν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Ο Μαρέσκα πάντως, ζητά 1,8 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο διαφορά που δεν είναι ικανή να χαλάσει την μετακίνηση του στους πρωταθλητές Ελλάδας. Μάλιστα, στελέχη της ΠΑΕ ανέφεραν ότι «με τον παίκτη ουσιαστικά τα έχουμε βρει».

Στο μεταξύ οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού τα βρήκαν με τους παράγοντες της Σεβίλλης στα 600.000 ευρώ ως πάγια αποζημίωση, 300.000 ευρώ μπόνους σε περίπτωση πρόκρισης στο Τσάμπιονς Λιγκ και άλλα τόσα σε περίπτωσης κατάκτησης του πρωταθλήματος. Δηλαδή, με τα μπόνους η πρόταση των «ερυθρολεύκων» φτάνει τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν την Δευτέρα, ενώ είναι πολύ πιθανό στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας να μεταβεί ο Γιάννης Χρυσικόπουλος στην Ανδαλουσία για να μπουν οι υπογραφές.

Την ίδια ώρα ο Μαρέσκα με δηλώσεις που έκανε στον ισπανικό Τύπο τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι ένα μεγάλο κλαμπ και δεν έχω πρόβλημα να παίξω γι αυτόν». Ο μάνατζερ του, Κάντινο Φορτουνάτο μιλώντας στον «Πρωταθλητή» ξεκαθάρισε: «Υπάρχει απόλυτη συμφωνία με τον παίκτη και τον Ολυμπιακό. Συμφωνήσαμε σε όλα όσον αφορά στη χρονική διάρκεια και τις απολαβές του παίκτη.

Εκτιμώ ότι την Δευτέρα θα υπάρξει κάτι οριστικό και πιθανολογώ ότι θα είναι θετικό για τον Ολυμπιακό Προσωπικά θεωρώ ότι κατά 70% ο Έντσο θα φορά τη νέα σεζόν τη φανέλα του Ολυμπιακού». Πλέον σε αυτό το σημείο που έχουν φτάσει οι επαφές η μεταγραφή δεν θα γίνει, μόνο αν προκύψει κάτι το εξαιρετικό την τελευταία στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: