Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

"ΠΑΟΚ... όπως Νάπολι"


Η άφιξή του πέρασε από πολλά. κύματα, τελικώς ο Μίρκο Σαβίνι έφθασε στη Θεσσαλονίκη και σήμερα (9/7) παρουσιάστηκε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και παρέλαβε τη φανέλα με το Νο36. Ο ιταλός αμυντικός - που έμεινε ελεύθερος από την Παλέρμο - ανέφερε το όνομα του τεχνικού διευθυντή της ΠΑΕ, Ζήση Βρύζα, ως ένας από τους λόγους που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην απόφαση αποδοχής της πρότασης του Δικεφάλου.





"Γνωρίζω τον Ζήση Βρύζα, συνεργαστήκαμε άλλωστε στη Φιορεντίνα και ξέρω την σοβαρότητα που τον διακρίνει. Ηταν ένας από τους λόγους για τους οποίους ήρθα", είπε αρχικά και αναφέρθηκε και σε συμπαίκτες του.

"Συν τοις άλλοις ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα κι αυτός ήταν ένας ακόμη λόγος. Ο ΠΑΟΚ από τις σημαντικότερες ομάδες στην Ελλάδα. Ως σημαντική ομάδα, πρέπει κάθε Κυριακή να παίζουμε με τον ίδιο τρόπο και να αντιμετωπίσουμε στα ίσα όλες τις ομάδες. Μου φάνηκε ενδιαφέρουσα εμπειρία το να αγωνιστώ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Επίσης γνωρίζομαι με τους Τσιρίλο, Μουσλίμοβιτς και τον Κονσεϊσάο. Πρόκειται για σημαντικούς παίκτες και η παρουσία τους έπαιξε ρόλο. Συν τοις άλλοις", συμπλήρωσε.

Ο Σαβίνι σκιαγράφησε επίσης τον εαυτό του λέγοντας ότι "ξεκίνησα σαν κεντρικός αμυντικός. Στην Ιταλία έπαιζα αριστερό μπακ, γενικότερα παίζω πιο άνετα στην άμυνα, προτιμώ να μην ανεβαίνω και να μην βλέπω την επίθεση", είπε και μίλησε για τους στόχους. "Γνωρίζω ότι στον ΠΑΟΚ υπάρχει ένα πλάνο τριετίας. Κι εγώ ήρθα για τρία χρόνια κι αυτό σημαίνει ότι δεν είναι κάτι προσωρινό. Στόχος της ομάδας είναι να κοιτάει κάθε διοργάνωση ξεχωριστά και να προχωρήσει σε όλους τους θεσμούς".

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του έμπειρου ποδοσφαιριστή, όταν ρωτήθηκε για τους οπαδούς του Δικεφάλου. "Δεν έχω μιλήσει μαζί τους, αλλά επειδή αγωνίστηκα στη Νάπολι ήταν λογικό να ρωτήσω κάποια πράγματα. Μου είπαν ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι δεμένοι με την ομάδα και τη φανέλα, δημιουργούν μια εκπληκτική ατμόσφαιρα και γενικότερα ότι όπως είναι οι οπαδοί της Νάπολι στην Ιταλία, έτσι είναι του ΠΑΟΚ στην Ελλάδα".

Σε ερώτηση σχετική με πιθανές προτάσεις που είχε στα χέρια του, απάντησε ότι "από την Ιταλία δεν είχα κάτι σταθερό, η πιο σοβαρή πρόταση ήταν αυτή του ΠΑΟΚ, γι' αυτό και την αποδέχθηκα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: