Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

«Ο Πάμπλο θα γίνει κόουτς»

GKARSIA-TSIRILO2301
Για τον πρώην συμπαίκτη του στον ΠΑΟΚ, Πάμπλο Γκαρσία και τον νέο ρόλο που αναλαμβάνει στην ομάδα, μίλησε στον Arena FM 89,4 o Μπρούνο Τσιρίλο. Αναφέρθηκε επίσης στον αποκλεισμό της Ιταλία από το Μουντιάλ αλλά και της πρόκρισης της Εθνικής Ελλάδας.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μπρούνο Τσιρίλο στον Arena FM 89,4:
Αναφορικά με την Πάμπλο Γκαρσία που αναλαμβάνει θέση βοηθού προπονητή: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος με το νέο ρόλο που έχει ο Πάμπλο στον ΠΑΟΚ. Είναι ένα μεγάλο εγχείρημα γιατί είναι  γνωστή η σύνδεση αυτού του ποδοσφαιριστή με την ομάδα του ΠΑΟΚ»
Για το αν μπορεί να πετύχει στον νέο του ρόλο: «Πιστεύω ναι, ο Πάμπλο έχει μια πολύ μεγάλη καριέρα, γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο και θεωρώ ότι κάνουν ένα πολύ καλό δίδυμο με τον Άγγελο Αναστασιάδη. Θα βοηθήσει πολύ τον ΠΑΟΚ με την προσωπικότητα την οποία έχει και την εμπειρία».

Για όταν χαρακτήρα του Πάμπλο: «Τον γνωρίζω εντός αλλά και εκτός αγωνιστικού χώρου. Είναι πραγματικά δυο διαφορετικές προσωπικότητες. Μέσα στο γήπεδο έχει πολύ μεγάλη καρδιά, πολύ μεγάλο πάθος για αυτό που κάνει, αλλά εκτός γηπέδου μεταμορφώνεται. Κάναμε αρκετή παρέα και εκτός γηπέδων ήμασταν και οι δυο απλοί καθημερινοί άνθρωποι»
Για το αν του έλεγε τότε ο Γκαρσία ότι ήθελε να γίνει προπονητής: «Αυτή ήταν η φιλοδοξία του εδώ και αρκετό καιρό. Όταν σταματήσω και εγώ το ποδόσφαιρο του έλεγα ότι και εγώ θέλω να ακολουθήσω προπονητική καριέρα. Πάντα συζητούσαμε μετά από τα παιχνίδια αυτή την προοπτική».

Για το δίδυμο Αναστασιάδη-Γκαρσία: «Είναι δυο ιδιαίτερες προσωπικότητες, πιστεύω ότι θα μπορέσουν να δουλέψουν μαζί και να δημιουργήσουν ένα πολύ καλό δίδυμο. Ο Πάμπλο δεν θα αντιδράει έτσι σαν προπονητής. Αν και ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου δεν αλλάζει, πιστεύω ότι ο Πάμπλο πλέον θα είναι πολύ πιο προσεκτικός στις αντιδράσεις του στο νέο του ρόλο. Αγαπάει το ποδόσφαιρο και θα κάνει ότι χρειαστεί για να πετύχει».
Για το αν θυμάται τον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Πέρασα τρία καταληκτικά χρόνια, από τα καλύτερα της καριέρας μου. Έζησα σε μια πολύ ωραία πόλη , σε μια σπουδαία ομάδα με καταπληκτικούς οπαδούς».
Για την Ιταλία και τον αποκλεισμό από το Μουντιάλ: «Ήταν κάτι πάρα πολύ άσχημο, δεν το περίμενε κάνεις εδώ στην Ιταλία. Ήταν ένα μάθημα και ελπίζω να βγει για καλό. Πρέπει να το δούμε με αισιοδοξία και να συνεχίσουμε διαφορετικά στο μέλλον».
Για τον λόγο της αποτυχίας: «Δεν ήταν έτοιμοι πολλοί νέοι ποδοσφαιριστές και ένα τόσο μεγάλο τουρνουά. Έλειπε από την ομάδα όχι μόνο η εμπειρία αλλά η καρδιά και το πάθος».
Για την πρόκριση της Εθνικής Ελλάδας: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και πολύ ικανοποιημένος, γιατί το έχω πει πολλές φορές , είμαι μισός Ιταλός και μισός Έλληνας. Σε κάθε μουντιάλ είμαι οπαδός και των δυο ομάδων. Χαίρομαι πολύ για τα παιδιά αλλά και για τον Ελληνικό λαό αλλά επίσης και για τον Φερνάντο Σάντος με τον οποίο συνεργάστηκα στο παρελθόν. Πιστεύω ότι αυτή η ομάδα μπορεί να συνεχίσει να προσφέρει χαρές».
Για το αν μένει στην ΑΕΚ: «Είμαι στην Ιταλία και δεν έχει επικοινωνήσει κανείς μαζί μου. Αν δεν έχω κάποια σοβαρή πρόταση , σκέφτομαι να σταματήσω το ποδόσφαιρο και να ξεκινήσω μια καριέρα προπονητή».
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: