Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Η ΑΕΚ έπεσε, δεν διαλύθηκε...!!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για τον υποβιβασμό της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ έπεσε, δεν διαλύθηκε...
Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου ολοκληρώθηκε. Τώρα πια δεν τη σώζει ούτε η έφεση. Η ΑΕΚ υποβιβάσθηκε. Προσπάθησε, πάλεψε, αλλα αγωνιστικά φάνηκε ότι δεν μπορούσε. Τέσσερα ματς στο φινάλε του πρωταθλήματος, ούτε μισή φάση. Αυτά μέσα στο γήπεδο. Το να αρχίσουν οι θεωρίες συνομωσίας είναι το μόνο εύκολο. Γιατί να πέσουμε εμείς κι όχι κάποιος άλλος; Ο καθένας έχει την άποψή του.

Με ποιον να διαφωνήσεις και με ποιον να συμφωνήσεις; Ολοι δίκιο έχουν. Το να αναλωθείς όμως στο τι έγινε και τι δεν έγινε δεν οδηγεί πουθενά. ΤΟ έχουμε ή όχι καταλάβει, η επόμενη μέρα έχει ήδη αρχίσει για όλους στην ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ποια είναι αυτή; Για την ώρα βαδίζουμε σε αχαρτογράφητη περιοχή. Σούπερ Λίγκα δίχως ΑΕΚ; Θα το κατανοήσουμε στην κλήρωση του επόμενου πρωταθλήματος.

Τόσο αυτού της μεγάλης κατηγορίας όσο και εκείνου της Β' εθνικής όπου θα είναι η "Ενωση". Εκει θα νιώσεις το σοκ. Θα καταλάβεις τι έγινε τον Απρίλη του 2013. Κι αν για τους άλλους η ζωή συνεχίζεται και θα μάθουν να επιβιώνουν και χωρίς την ΑΕΚ (όπως κι αν το κάνουν) με την ίδια την ΑΕΚ τι γίνεται; Η πρώτη εικόνα είναι πως από το ναυάγιο δεν υπάρχει ουτε ένας επιζώντας. Βυθίσθηκε αυτανδρη η ΑΕΚ. Ποιος θα ναυπηγήσει το νεό καράβι;

Κάποιος πρέπει να αναλάβει, κάποιος να βάλει καποια λεφτά ή να εκπονήσει ένα σχέδιο για τη συνέχεια. Η ΑΕΚ έπεσε, δεν διαλύθηκε. Ποια θα είναι η νέα διοίκηση, σε ποια κατηγορία πρέπει να παίζει η ομάδα; Τι γίνεται με τα χρέη; Πως θα συνεχίσει; Ποιος θα φέρει τους νέους παίκτες, σε ποιο γήπεδο.

Ποιος, που, πότε και πως; Αναρίθμητα ερωτηματικά δίχως απάντηση. Τώρα, άντε να βρεις άκρη. Κάπως όμως πρέπει να γίνει κι αυτό. Θα το διαλύσουμε το μαγαζί; Οι ιδέες δεν αποθνήσκουν. Ναι, αλλά πρέπει η ΑΕΚ να μην μείνει μια ιδέα. Οφείλει, παρά τη μαύρη σελίδα, να συνεχίσει την ιστορία της. Τώρα τα λόγια είναι εύκολα, αλλά οι πράξεις δύσκολες. Τα παράτας; Ποτέ! Οσο πιο γρήγορα, επιβάλεται να σηκωθείς. Οσο βαρύ κι αν είναι το φορτίο. Το τέλος μιας πραγματικότητας είναι απλά η αρχή μιας άλλης...Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: