Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Άντε ρε που πέθανε η ΑΕΚ... Η ΑΕΚ είναι ιδέα!!

Ακούγεται σαν ψέμα και σοκάρει τους φίλους του ποδοσφαίρου, ωστόσο είναι η πικρή αλήθεια. Η ΑΕΚ υποβιβάστηκε! «Ντου στα Αποδυτήρια» μετά την ήττα της στο Περιστέρι και τη μαύρη σελίδα στην ιστορία της. Είναι ο άλλος οπαδός. Δεν έχει σημασία ποιας ομάδας. Δεν ενδιαφέρει καν αυτό. Την υποστηρίζει, όμως. Νιώθει ότι έχει δεθεί μαζί της. Είναι η ομάδα του, βρε αδερφέ. Βλέπει την φανέλα της και κτυπάει το αίμα στις φλέβες του. Την κοιτάει όταν μπαίνει στο γήπεδο και νιώθει τρισευτυχισμένος. Κι όταν κερδίζει; Πετάει στα σύννεφα. Όταν χάνει; Δεν μιλιέται. Αυτό σημαίνει οπαδιλίκι!
Έπεσε η ΑΕΚ. Έστω αυτή την στιγμή που μιλάμε, είναι και μαθηματικά πλέον στην Β’ εθνική. Ό,τι κι αν γίνει στην έφεση. Άντε πες, όμως, εσύ στον οπαδό της Ένωσης για Β’ ή Γ’ εθνική. Θα σου απαντήσει: «Η ΑΕΚ είναι ιδέα. Και οι ιδέες δεν παθαίνουνε ποτέ, αδερφέ!».


«Η ομάδα είναι ιδέα και οι ιδέες δεν πεθαίνουν»
Το ίδιο θα έλεγε κι ένας οπαδός του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ αν ήταν η ομάδα του σε παρόμοια θέση. Το ίδιο έχουν πει οι Αρειανοί όταν ήπιαν το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού. «Η ομάδα είναι ιδέα και οι ιδέες δεν πεθαίνουν»…
Είχε υποβιβαστεί κάποτε η Μίλαν για τον άλφα ή βήτα λόγο. Και η Γιουβέντους έχει πέσει κατηγορία. Ακόμα και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή η Λίβερπουλ. Δεν πεθάνανε, όμως. Γιατί; Επειδή είναι τέτοια η δυναμική τους. Επειδή δεκάδες χιλιάδες ή κι εκατομμύρια κόσμος ζει κι αναπνέει για την φανέλα τους.
Δεν θα σβήσει από τον χάρτη
Η ΑΕΚ είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Κι εγώ μέχρι τώρα δεν ξέρω καμία πραγματικά μεγάλη ομάδα να έχει καθηλωθεί για πολλά χρόνια στην Β’, στην Γ’ εθνική ή να έχει σβήσει από τον χάρτη.
Όποιος δεν καταλαβαίνει τον πόνο του κάθε οπαδού της κάθε ομάδας σε κάτι τέτοιες στιγμές, ανεξάρτητα τι σύλλογο υποστηρίζει ή όχι, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για μπαλίτσα.
Ο Ηρακλής του Βάσια
Και να πω κάτι ακόμα; Ας αφήσουμε τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟ, τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ, τον Άρη. Ποιος δεν ένιωσε ένα τσίμπημα στην καρδιά όταν είδε τον Ηρακλή, που κάποτε φόρεσε την φανέλα του ένας Βάσια, να πέφτει; Ή την Λάρισα που είναι η μοναδική ομάδα της περιφέρειας με πρωτάθλημα, κι όχι μόνο; Ή τον ιστορικό Πανιώνιο;
Τέλος πάντων. Μην αρχίσουμε τώρα να αναφέρουμε φανέλες και ομάδες, αφού σίγουρα κάποιες ξεχνάμε.
Το νόημα είναι ένα, ειδικά σε περιπτώσεις με τα κυβικά μιας ΑΕΚ. Όταν, λοιπόν, το πεπρωμένο σου είναι να θεωρείσαι μεγάλος, τότε ακόμα κι αν εσύ ο ίδιος δεν μπορείς να σταθείς στα πόδια σου και παραπατάς, θα σε σπρώξουν αργά ή γρήγορα ξανά προς τα πάνω η δυναμική σου και ο κόσμος σου. Ο υγιής κόσμος εννοείται. Αυτός που πραγματικά πονάει την φανέλα…
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: