Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Φέργκιουσον: «Εγώ είμαι ο… τσιφούτης»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Πάνω του πήρε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον την απόφαση, να μην ξοδέψει πολλά χρήματα φέτος η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε μεταγραφές. Ο Σκωτσέζος προπονητής έκανε παράκληση στους οπαδούς να μην κατηγορούν τους ιδιοκτήτες Γκλέιζερ για τη λιτή μεταγραφική πολιτική της ομάδας και ξεκαθάρισε ότι αυτή ήταν αποκλειστικά δική του απόφαση.

Η Γιουνάιτεντ στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο εισέπραξε τεράστια ποσά από τις πωλήσεις των Ρονάλντο και Τέβες, αφού μόνο αυτή του Πορτογάλου σταρ απέφερε στα ταμεία της περί τα 94 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, το γεγονός πως έχει ξοδέψει μόνο 23 από αυτά, για να φέρει στο Μάντσεστερ παίκτες όπως οι Βαλέντσια, Ομπερτάν και ο ελεύθερος Όουεν, έχει δημιουργήσει μουρμούρα στις τάξεις των οπαδών, που πιστεύουν ότι η «σφιχτή» αυτή πολιτική υπαγορεύεται από την, αμφιλεγόμενη, διοίκηση Γκλέιζερ.

Τις υποψίες, ωστόσο, αυτές έσπευσε να διαλύσει ο Φέργκιουσον, ο οποίος ύψωσε «ασπίδα προστασίας» στους ιδιοκτήτες και ανέλαβε 100% την ευθύνη για την ισχνή κινητικότητα της Γιουνάιτεντ στο μεταγραφικό «παζάρι».

«Μη δίνετε καθόλου σημασία σε όσους λένε ότι είναι εντολή της διοίκησης να μην κάνουμε μεταγραφές» τόνισε σε αγγλικά Μέσα ο Σερ Άλεξ και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Πιστέψτε με, είναι μια καθαρά ποδοσφαιρική, δική μου επιλογή».

«Ίσως να φταίει το ότι βγήκε ο Σκωτσέζος από μέσα μου», αστειεύτηκε ο Φέργκιουσον, εξηγώντας, ωστόσο, πως «εγώ πιστεύω στην αντικειμενική αξία -ακόμα και όταν ξοδεύω τα χρήματα κάποιου άλλου- κι έτσι δε δέχομαι να πληρώσω σε μη ρεαλιστικές τιμές κάποιους παίκτες».

Υπογράμμισε, δε, πως «όλοι πρέπει να θυμούνται ότι εμείς βρισκόμαστε σε θέση ισχύος» και καθησύχασε τους οπαδούς ότι «δε χρειάζεται να κάνουμε εντυπωσιακές κινήσεις στις μεταγραφές για να παραμείνουμε στην κορυφή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: