Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

«Καλύτερη ομάδα από πέρσι»

die1.jpgΟ Αρίστος Σερζ Ντιέ παρέμεινε στον Ηρακλή και στην προετοιμασία της ομάδας που γίνεται στην Ιταλία βλέπει ότι είναι καλύτερη από πέρσι. Ο Ιβοριανός μέσος τόνισε ότι ο «γηραιός» είναι ένας σύλλογος που μεγαλώνει και νιώθει τυχερός επειδή έχει βρει στη Θεσσαλονίκη σεβασμό και αγάπη.


Αναλυτικά η συνέντευξη του στο «Metrosport»:
Αρίστο, θα θέλαμε να σου κάνουμε μία φυσιολογική ερώτηση στο ξεκίνημα. Πώς εξελλίσονται τα πράγματα εδώ στην Ιταλία; Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από την μέχρι τώρα προετοιμασία;

«Δουλεύουμε σκληρά. Είναι μία καλή προετοιμασία. Βέβαια, δεν σου το κρύβω, ότι με στεναχωρεί η απώλεια του Νούνο Πιλότο. Είναι ένα μελανό σημείο της προετοιμασίας».

Είναι απώλεια, η αγωνιστική αποχή του; Πώς ήταν να ήσουν συμπαίκτης με τον Πιλότο, έστω και αν δεν παίξατε πολύ ακόμη;
«Είναι καταπληκτικό παιδί, είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής. Έδειξε από την αρχή ζωντανιά, ήρθε με τη δυναμική μίας άλλης ομάδας, ήταν νέος, ήθελε να προσφέρει. Ελπίζω και εύχομαι να επιστρέψει γρήγορα κοντά μας».

Η δική σου κατάσταση ποια είναι; Πώς είσαι; Είναι κάτι το σοβαρό;
«Δεν είναι κάτι το ανησυχητικό. Δεν είναι σοβαρό. Έχουμε εξάλλου καλή συνεργασία με το τεχνικό τιμ για να το ξεπεράσω όσο γίνεται πιο γρήγορα. Στις αμέσως επόμενες μέρες θα τρέχω για να μπω με την ομάδα».

Δεν έπαιξες με την Αταλάντα. Αγωνίστηκες με την Πάρμα, όμως… Τι κράτησες;
«Είμαστε μία ομάδα που μεγαλώνουμε, είχαμε καλές αντιδράσεις ως ομάδα εναντίον της Πάρμα, ειδικά όταν δεχτήκαμε το γκολ και καταφέραμε να προηγηθούμε και πάλι. Παίξαμε καλά πιστεύω απέναντι σ’ έναν καλό αντίπαλο. Τα φιλικά δεν βγάζουν πάντα τα απόλυτα συμπεράσματα, αλλά σίγουρα είναι μία εικόνα. Δείχνουν κάτι».

Υπάρχουν διαφορές με πέρσι, όταν ήρθες; Είσαι για δεύτερο χρόνο, μπορείς να έχεις άποψη…
«Αυτή τη χρονιά, είμαστε πιο δυνατοί ως ομάδα, εννοώ πιο σκληροί. Πώς να το πω; Είμαστε πιο συμπαγής, έχουμε 18-20 παίκτες, με πιο πολλές λύσεις και είναι βέβαιο ότι δεν στηριζόμαστε μόνο σε 2-3 παίκτες. Υπάρχουν περισσότερες επιλογές για τον προπονητή».

Ο Ηρακλής είναι «γεμάτος» μεσοεπιθετικά;
«Δεν είναι αρμοδιότητα μου. Αυτό είναι θέμα του προπονητή. Αν θέλεις, τώρα, την άποψη μου πιστεύω σίγουρα πώς φτιάχνουμε μία καλή ομάδα σε όλες τις γραμμές».

Πόσο δύσκολη είναι η θέση του αμυντικού χαφ;
«Είναι δύσκολη θέση 100%, γιατί είσαι στο κέντρο. Πρέπει να δέσεις επίθεση και άμυνα. Νομίζω, ότι κερδίζονται και χάνονται τα παιχνίδια ανάλογα με τον χώρο του κέντρου. Κάθε ματς είναι μία μάχη και θεωρώ ότι το πιο σημαντικό σημείο είναι στη μεσαία γραμμή».

Γιατί επέκτεινες το συμβόλαιο σου;
«Γιατί, η ομάδα μου έδειξε πόσο πολύ με ήθελε, πάντα λέω ότι πρέπει να είσαι εκεί που σε αγαπούν και σε εκτιμούν. Είμαι τυχερός γιατί εδώ νιώθω σεβασμό και αγάπη. Μου έδειξαν ότι με ήθελαν και έμεινα. Είναι σημαντικό, πολύ σημαντικό αυτό για έναν παίκτη».

Ο Ηρακλής θα είναι έτοιμος; Θα τα καταφέρει να υλοποιήσει τους στόχους του;
«Θα είναι έτοιμη η ομάδα να ανταποκριθεί. Όλοι μας το θέλουμε. Γι’ αυτό δουλεύουμε, γι’ αυτό προετοιμαζόμαστε. Στόχος και σκοπός μας είναι να πετύχουμε πολλά περισσότερα από πέρσι. Ο κόσμος μας έδειξε, πώς πρέπει να κάνουμε μία καλή σεζόν. Εξάλλου, πιστεύω πώς η ομάδα είναι καλύτερη απ’ ότι πέρσι που ήρθα…».

Γιατί το λες αυτό; Σε τι είναι καλύτερη; Σε ποιους τομείς;
«Στα πάντα είναι καλύτερη… Η οργάνωση, το θέμα του ρόστερ, η ποιότητα των παικτών».

Ο κόσμος έστειλε το μήνυμα. Ήταν εντυπωσιακός στην πρώτη προπόνηση, που έγινε στο Καυτανζόγλειο. Πώς το αντιμετωπίζεις;
«Ήταν κάτι το φανταστικό. Παίζω πολλά χρόνια ποδόσφαιρο, αλλά ήταν κάτι το μοναδικό. Παίζω πολλά χρόνια και γι’ αυτό το λέω. Πολύς κόσμος μπορεί να λέει διάφορα, αλλά οι φίλαθλοι ήταν πάντα στο πλευρό μας. Έδειξαν πόσο κοντά είναι στην ομάδα και παρά την άσχημη πορεία. Εξαρτάται από μας πιστεύω να τους χαροποιήσουμε, να φέρουμε ακόμη περισσότερους στο γήπεδο. Μόνο με τα θετικά αποτελέσματα, μόνο με τις νίκες, θα έρθει ακόμη πιο πολύς κόσμος…».

Νιώθεις καλά φέτος; Θέλεις να αποδείξεις κάτι…;
«Θέλω να είμαι καλύτερος, να βελτιώνομαι, να γίνομαι καλύτερος απ’ ότι πέρσι και να βοπηθήσω την ομάδα, με την οποία έχω δεθεί».

Φάνηκε αυτό από κάποια παιχνίδια πέρσι…
«Ήταν κάτι που βγήκε αυθόρμητα. Το δέσιμο με τον κόσμο και σίγουρα θέλω φέτος αυτές οι στιγμές να είναι πραγματικά πολύ περισσότερες. Να είναι πολλές. Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε ο καθένας προσωπικά, αλλά και όλοι μαζί ως ομάδα».

Ισχύει ότι θέλεις να τελειώσεις την καριέρα σου στον Ηρακλή; Έχει αλλάξει κάτι;
«Γιατί όχι…; Δεν είμαι νέος νομίζω. Τα τελευταία χρόνια θα μου άρεσε μ’ έναν καλό σχεδιασμό γιατί όχι να μείνω στην ομάδα… Θα το ήθελα. Δεν έχει αλλάξει εξάλλου κάτι».

Θα ήθελες να πεις κάτι για τους νέους παίκτες, που ήρθαν στον Ηρακλή; Θα βοηθήσουν;
«Είναι καλοί παίκτες, ανεβαίνει το επίπεδο ψηλότερα…».

Τι θα ήθελες να μεταφέρεις στον κόσμο της ομάδας;
«Είμαστε εδώ για δουλειά, με στόχο να κάνουμε ομάδα με τη όλη τη σημασία της λέξης. Σκοπός μας είναι να τους δώσουμε ευτυχία, να τους χαροποιήσουμε».

Ως επίλογο, τι θα έλεγες; Χωρίς να ρωτήσουμε κάτι…
«Λίγα λόγια… Θα τα δείξουμε όλα στο γήπεδο. Ραντεβού στο Καυτανζόγλειο. Δεν θέλω να πω με ποιον, αλλά να είμαστε εκεί στο πρώτο παιχνίδι…».

Απέκτησες απ’ ότι πληροφορηθήκαμε και νέο «παρατσούκλι». Έτσι;
«Πέρσι, ήμουν λιοντάρι, είπα να αλλάξω, να γίνω λύκος… Έτσι, με φωνάζουν οι περισσότεροι».

Γιατί, σε φωνάζουν «λύκο» οι συμπαίκτες σου;
«Δεν ξέρω. Ίσως επειδή, ο βασιλιάς, το λιοντάρι πέθανε. Ήθελα κάτι διαφορετικό. Ο λύκος δεν πεθαίνει».

Ελληνικά μαθαίνεις;
«Ναι, έχω αρκετούς φίλους και έξω από την ομάδα, που είναι Ηρακλής βεβαίως. Προσπαθώ να μάθω όσο μπορώ περισσότερες ελληνικές λέξεις. Να καταλαβαίνω. Έχω πάρει και έναν δάσκαλο για να μάθω καλύτερα τα ελληνικά».

Στη Θεσσαλονίκη, συνήθισες; Σου αρέσει ως πόλη;
«Μ αρέσει πολύ, έχω συνηθίσει. Κοίταξε, δεν βγαίνω πολύ έξω, δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα βγω έξω, δεν τη γνωρίζω τόσο καλά, αλλά το να ζω στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ καλά, αισθάνομαι καλά… Μου αρέσει».

Με το ίδρυμα, το «Manasse», πώς πάνε τα πράγματα;
«Πάνε πολύ καλά. Στις διακοπές μου, αφιέρωσα έναν πολύ μεγάλο χρόνο για να δουλέψω για το ίδρυμα, για να φτιάξω κάποια πράγματα εκεί… Είναι κάτι που θέλω και που θα προσπαθήσω να το κάνω ακόμη καλύτερο, με σκοπό να βοηθήσω συνανθρώπους μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: