Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Θα κληθούν κι άλλοι

Δεν άλλαξε κάτι από τα μέχρι στιγμής δεδομένα μετά τις καταθέσεις του δημοσιογράφου Κυριάκου Θωμαϊδη και του Κύρου Βασάρα στον αθλητικό εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση παρασκηνίου στο ποδόσφαιρο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Θωμαϊδης παρέδωσε φάκελο, ο οποίος όπως αναφέρουν δικαστικές πηγές περιέχει τα 2 CDs που έδωσε ο Αλέξης Κούγιας στην δημοσιότητα. Η δε ιδιόχειρη επιστολή είναι ανώνυμη και αναφέρει προς τον παραλήπτη «σας στέλνω τις κασέτες για να δείτε τι γίνεται στο ποδόσφαιρο».  Οσον αφορά στην κατάθεση Βασάρα δεν προέκυψε κάτι σχετικό με την υπόθεση, ενώ ο υπεύθυνος ανάπτυξης της διαιτησίας υποστήριξε ότι θα κινηθεί εναντίων όσων τον ενέπλεξαν.
Πηγές από το δικαστικό ρεπορτάζ αναφέρουν πως η υπόθεση άρχισε να «κολλάει» και οι μάρτυρες να «μαζεύονται». Από την πλευρά του ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σημιτζόγλου προτίθεται να καλέσει δύο μάρτυρες και πιθανόν ο ένας να είναι ο πρόεδρος της ΚΕΔ Βασίλης Τεροβίτσας.
Το νέο στοιχείο που προέκυψε είναι ότι ο Μπεός και ο Δαλούκας σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αν έχουν μιλήσει, αυτό έγινε μετά το παιχνίδι. Ενώ φέρεται να μην υπάρχουν άλλες κασέτες παρότι στην κατάθεση Θωμαϊδη έγινε λόγος για νέα ντοκουμέντα.
Η υπόθεση παρασκηνίου του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν συνδέεται με το φάκελο της ΟΥΕΦΑ για τους ύποπτους αγώνες. 

Πιλάβιος: «Θα βοηθήσουμε την δικαιοσύνη»

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος μετά την κατάθεσή του στον αθλητικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, δήλωσε πως είναι στην διάθεση της δικαιοσύνης.

«Είναι καθήκον όλων μας να βοηθήσουμε τη δικαιοσύνη για να λύσουμε τα όσα προβλήματα υπάρχουν. Κάθε δικαστική έρευνα είναι προς αυτή την κατεύθυνση», ενώ για τις καταγγελίες του Αλέξη Κούγια είπε: «Ο κ. Κούγιας έκανε κάποιες καταγγελίες και αυτές θα εξεταστούν από τον εισαγγελέα». Παράλληλα διευκρίνισε πως «…δεν έχω λάβει επιστολή από τον Σωτήρη Βοργιά ή οποιονδήποτε άλλον».
Ζητάει αποζημίωση ο Πατέρας

Αγωγή για ένα εκατομμύριο ευρώ κατέθεσε ο Νικόλας Πατέρας, κατά του Αχιλλέα Μπέου, μετά τις δηλώσεις του τελευταίου για τις κασέτες και τους διαλόγους που υποστήριξε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου πως αποτελούν προϊόν υποκλοπής από τον πρώην πρόεδρο του Παναθηναϊκού. 

O δικηγόρος του, Γιάννης Ηρειώτης ανέφερε πως η αγωγή αφορά ψευδή καταμήνυση και ψευδορκία και δήλωσε: 

«Ο Νικόλας Πατέρας κατέθεσε αγωγή στον Αχιλλέα Μπέο για τα όσα συκοφαντικά είπε εις βάρος του στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε. Υπάρχει παράγκα στο ποδόσφαιρο και ο πελάτης μου θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποκαλυφθούν αυτοί που κρύβονται πίσω της».

Το ποσό που ζητά στην αγωγή ο Νικόλαος Πατέρας φέρεται να το προορίζει ως δωρεά στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού.

Ότι θα υπάρξουν κλήσεις μαρτύρων που θα προκαλέσουν αίσθηση αρκέστηκε να πει ο δημοσιογράφος, Κυριάκος Θωμαΐδης ο οποίος βγήκε στις 11:30 από το γραφείο του Εισαγγελέα: «Είχαμε μια καλή συνεργασία. Οπως γνωρίζετε η κατάθεση είναι μυστική. Κατέθεσα ηχητικά ντοκουμέντα και μια ιδιόχειρη επιστολή του αποστολέα των CD τα οποίοα μου εστάλησαν το βράδυ της Δευτέρας στον Blu Sky. Ερωτήθηκα για πολλά πρόσωπα, αλλά δεσμεύτηκα για την μυστικότητα της κατάθεσης. 
Η δημοσιογραφική έρευνα έχει στοιχεία που δεν μπορούν να δημοσιευθούν, αλλά μπορούν να αξιολογηθούν εισαγγελικά.

Είμαι πιο αισιόδοξος από την παράγκα Νο1 που είχαμε αρχειοθέτηση και παραγραφή των αδικημάτων και οι μόνοι που κάθισαν στο σκαμνί ήταν ο Τριανταφυλλόπουλος και εγώ και βεβαίως αθωωθήκαμε και μόνο μετά από δικές μας ενέργειες τιμωρήθηκαν τρεις παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τότε η δικαιοσύνη είχε δείξει μεγάλη καθυστέρηση. Τώρα οι συνθήκες έχουν αλλάξει και ο κόσμος παρακολουθεί από κοντά.  
Η είδηση είναι ότι οι υποθέσεις υπόπτων αγώνων και η σημερινή, μπορεί να συνδέονται. Θα υπάρξουν κλήσεις παραγόντων που είναι μεγάλα ‘ψάρια’». Δεν θέλησε ωστόσο να δώσει ονόματα και λεπτομέρειες στην δημοσιότητα.

Στην εκπομπή του Νίκου Γέμελου στον Sentra 103,3 επανέλαβε την δέσμευσή του έναντι του εισαγγελέα και πρόσθεσε πως «είμαι λίγο πιο αισιόδοξος σε σχέση με την παράγκα Νο1». 

Μιάμιση ώρα έμεινε στο γραφείο του εισαγγελέα ο Κύρος Βασάρας ο οποίος κατά την έξοδό του επέλεξε τον δρόμο της σιωπής: «Είναι μια μυστική διαδικασία και δεν μπορώ να πω τίποτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: