Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Εγκλωβισμένοι στα κενά τους!!

Παραμονές των αγώνων για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και θα περίμενε κανείς Παναθηναϊκός και ΑΕΚ να είχαν λύσει τα βασικά αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Εγκλωβισμένοι στα κενά τους
Γράφει ο Σπύρος Νταγιάκος.
Κι όμως το κενό εξουσίας και η έλλειψη ενεργών μετόχων οδηγούν τις δυο ομάδες σε αναμετρήσεις χωρίς αύριο, παρατάσσοντας ομάδες εμφανώς ανέτοιμες και προβληματικές. Φερέιρα και Χιμένεθ ακόμα ψάχνονται προσπαθώντας να βρουν λύσεις με μειωμένο έως ανύπαρκτο μεταγραφικό μπάτζετ.
Πριν από κάποια χρόνια το άκουσμα του αντιπάλου του δεν θα προκαλούσε κανέναν φόβο. Η Μακάμπι δεν είναι το ευρωπαϊκό «θηρίο» που θα μπορούσε να τρομάξει έναν σοβαρό Παναθηναϊκό. Ελα όμως που σε αυτό το ξεκίνημα οι Πράσινοι δείχνουν να μην έχουν κρατήσει αγωνιστικά τίποτα από την ομάδα που έκανε τους φίλους της να μιλάνε με υπερηφάνεια για το… ευρωπαϊκό κοστούμι της.
Το ερώτημα παραμένει. Μπορεί ο Παναθηναϊκός λίγες ημέρες μετά το κάζο από την Οντένσε να παρουσιάσει μια καλύτερη εικόνα; Και εντάξει, θα πει κάποιος, έχει πλέον στη διάθεσή του κάποιους από τους νέους που αποκτήθηκαν. Σύμφωνοι, ο Τοτσέ μπορεί να δώσει βοήθειες στην επίθεση, ο Βιτόλο, που φαίνεται να κερδίζει θέση στον άξονα, επίσης αποτελεί μια πιο αξιόπιστη λύση. Στην άμυνα όμως τι γίνεται;
Εκεί όπου σταθερά στον Παναθηναϊκό αγνοούν το πρόβλημα που υπάρχει, η σιγουριά παραμένει άγνωστη λέξη. Και δυστυχώς, όπως φάνηκε κόντρα στους Δανούς, χωρίς άμυνα δεν υπάρχει ομάδα…
Συνεχίζοντας με την ΑΕΚ, και εκεί οι οιωνοί μόνο θετικοί δεν είναι. Το διπλό κενό στον άξονα δεν καλύφθηκε και ελλείψει χρημάτων ο Χιμένεθ προσπαθεί να βρει παίκτη… «δύο σε ένα». Εναν που να θυμίζει λίγο από Ντιόπ και… λίγο από Μίτσελ. Λεφτά δεν υπάρχουν και κάθε κάλεσμα της διοίκησης Αδαμίδη δεν είναι ικανό να συγκινήσει τους Ενωσίτες. Και όλα αυτά τη στιγμή που η μεταγραφή παίρνει παράταση λόγω έλλειψης χρημάτων.
Η διαφορά στο οικονομικό που υπάρχει με όσους αρέσουν στον Χιμένεθ ανάγκασαν την ΠΑΕ να ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δηλώσει εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου παίκτη για τα πλέι οφ. Η μοναδική προοπτική να αλλάξει αυτό θα ήταν ο Ν’Ντο, για παράδειγμα, να ερχόταν χωρίς να… απαιτεί προκαταβολή.
Εκτός από χαφ δεν έχει ούτε έναν ακραίο και αύριο θα κληθεί απέναντι σε μια σαφώς πιο έτοιμη ομάδα να κάνει το πρώτο βήμα. Η Ντιναμό, που οδηγεί την κούρσα στο πρωτάθλημα Γεωργίας, με δύο στα δύο δεν είναι εύκολος αντίπαλος για μια ΑΕΚ που ακόμη ψάχνεται και που δεν έχει βρει σε αυτό το ξεκίνημα λύσεις στα προβλήματά της. Αν σε αυτό συνυπολογίσουμε και την αστάθεια που τη διακρίνει παραδοσιακά, το άγχος θα είναι ακόμη μεγαλύτερο.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: