Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

2002-2013: Έντεκα χρόνια μετά…!!

Το 2002 η SKODA Ξάνθη αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη και το 2013 πανηγύρισε την πρώτη νίκη. Ο Τάσος Νικολόπουλος και το sport-fm.gr θυμούνται τα πρόσωπα που συνδέουν το παρελθόν με το παρόν.

2002-2013: Έντεκα χρόνια μετά…
Πάνε έντεκα ολόκληρα χρόνια από την πρώτη ευρωπαϊκή συμμετοχή της SKODA Ξάνθης, αλλά σε καμία από τις προηγούμενες τρεις περιπτώσεις δεν κατάφερε να γευτεί τη χαρά της νίκης. Έξι παιχνίδια προηγήθηκαν για να πανηγυρίσει η ακριτική ομάδα, αλλά ο τρόπος με τον οποίο ήρθε το διπλό στο Μπέλφαστ και το γεγονός ότι συνδυάστηκε με πρόκριση στον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League, την κάνει πιο γλυκιά.


Ήταν 19 Σεπτεμβρίου του 2002 όταν η ομάδα της Θράκης πατούσε το χορτάρι του «Ολίμπικο» της Ρώμης για να αντιμετωπίσει τη Λάτσιο στην πρώτη της ευρωπαϊκή συμμετοχή. Χθες, 25 Ιουλίου του 2013, ήρθε η πρώτη ευρωπαϊκή νίκη στην Ιρλανδία επί της Λίνφιλντ. Μπορεί οι ημερομηνίες να απέχουν πολύ μεταξύ τους, ωστόσο, υπάρχουν κάποια πρόσωπα, που έχουν συνδέσει το όνομα τους και με τις δύο. Εύκολα μπορεί να πει κανείς ότι έχουν γράψει το όνομα τους εις διπλούν με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ομάδας.

Υπερήφανοι για το κατόρθωμα τους για τα δεδομένα του συλλόγου θα πρέπει να αισθάνονται ο προπονητής Νίκος Καραγεωργίου και ο κεντρικός αμυντικός, Σπύρος Βάλλας. Αμφότεροι ήταν παρόντες και στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι και στην πρώτη νίκη της ομάδας. Αμφότεροι βρίσκονταν τότε στο ξεκίνημα της καριέρας τους, αλλά πλέον είναι ώριμοι και έμπειροι για να διαχειριστούν αυτή την επιτυχία.

Υπάρχουν άλλοι τρεις άνθρωποι, που το όνομα τους είναι συνδεδεμένο με την ιστορία της ομάδας. Στο πρώτο παιχνίδι στην Ευρώπη συμμετείχαν ως ποδοσφαιριστές οι Γιάννης Παπαδημητρίου, Νίκος Κεχαγιάς και Δημήτρης Γελαδάρης. Σήμερα, ο πρώτος είναι τεχνικός διευθυντής, ο δεύτερος είναι προπονητής της ομάδας Κ-20 και ο τρίτος αποτελεί μέλος των Ακαδημιών του συλλόγου.

Σε μια άλλη… κατηγορία ανήκουν ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Άρης Πιαλόγλου, ο Α’ αντιπρόεδρος, Βασίλης Κοντοβαζαινίτης και ο διευθύνων σύμβουλος, Νίκος Επιτρόπου, που «υπηρετούν» τον σύλλογο εδώ και πολλά χρόνια. Μπορεί αυτοί να μην έχουν... ευθύνη για τη νίκη, αλλά έχουν μεγάλο μερίδιο για την υγεία που βγάζει η ομάδα εδώ και τουλάχιστον μια 20ετία.

Από την παραπάνω κατηγορία δεν θα μπορούσε να λείπει το όνομα του ιδιοκτήτη, Χρήστου Πανόπουλου, «του οποίου το όραμα για μια ομάδα ευρωπαϊκού επιπέδου, ήταν καθοριστικό για την μέχρι τώρα πορεία της SKODA ΞΑΝΘΗ, αλλά και για την μελλοντική», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ. Η παρουσία του δίνει την απαιτούμενη ασφάλεια και σιγουριά για να ονειρεύονται οι φίλοι της ομάδας και άλλες νίκες, αρχής γενομένης από τα παιχνίδια με την Σταντάρ Λιέγης... Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: