Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Για τα υπόλοιπα… Σαβιόλα!!

Διάθεση υπήρχε, καλή κυκλοφορία της μπάλας, επίσης… Το μόνο που έλειπε από τον Ολυμπιακό κόντρα στη Στουτγκάρδη ήταν το γκολ, γι’ αυτό έληξε χωρίς σκορ (0-0) το πρώτο του φιλικό επί γερμανικού εδάφους

Για τα υπόλοιπα… Σαβιόλα
Ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος (0-0) με την Στουτγκάρδη στο πρώτο του φιλικό επί γερμανικού εδάφους, ωστόσο οι παίκτες του Μίτσελ –αυτοί που ξεκίνησαν και οι άλλοι που μπήκαν ως αλλαγή- έδειξαν αρκετή διάθεση.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν απειλήθηκαν σχεδόν καθόλου από τη γερμανική ομάδα και αν οι Μήτρογλου και Φετφατζίδης ήταν πιο προσεκτικοί τότε θα είχαν πετύχει κάποιο τέρμα, με τον Χαβιέρ Σαβιόλα να είναι εκείνος που θα επωμιστεί αυτή την… υποχρέωση.

Με τους Μέγιερι, Σαλίνο, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Σιόβα, Χολέμπας, Φέισα, Μανιάτη, Ντομίνγκεζ, Φετφατζίδη, Φουστέρ και Μήτρογλου ξεκίνησε ο Ολυμπιακός την αναμέτρηση, όπου σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα φιλικά (Σίμουρκ και Φράιμπουργκ), ο Μίτσελ δεν έκανε αλλαγές ανά 30 λεπτά. Ντεμπούτο για τον Καρλ Μετζανί με την ερυθρόλευκη φανέλα, μπαίνοντας ως αλλαγή στο 65ο λεπτό.

Εκτός αποστολής ήταν οι Βάις, Σαβιόλα, Κοντρέρας και Κάρολ, ενώ φορώντας πολιτικά, παρακολούθησαν την αναμέτρηση οι Ρομπέρτο και Κάμπελ.

Το επόμενο φιλικό για τους νταμπλούχους Ελλάδας είναι την προσεχή Κυριακή (28/7) με την Χόφενχαϊμ στις 16:00, στην «Ράιν-Νέκαρ Αρίνα».

Το ματς


Πιο πολύ για επίσημο, παρά για φιλικό έμοιαζε το παιχνίδι στα πρώτα 10 λεπτά, με την μπάλα να παίζεται στο χώρο του κέντρου και τις δύο ομάδες να κάνουν αρκετά φάουλ εκατέρωθεν. Η Στουτγκάρδη ήταν αυτή που είχε την κατοχή, ωστόσο η πίεση του Ολυμπιακού, σε σχεδόν όλο το γήπεδο, δεν την άφηνε να κυκλοφορήσει εύκολα την μπάλα. Πρώτη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό ήρθε περίπου με τη συμπλήρωση του τετάρτου, με αυτό να… ζεσταίνει τους παίκτες του Μίτσελ, οι οποίοι πήραν μέτρα στο γήπεδο.

Οι Γερμανοί έφταναν με δυσκολία στην περιοχή του Μέγιερι, με τον Τσόρι από την άλλη να είναι το «α και το ω» στο κέντρο των Πειραιωτών και τον Φετφατζίδη να «ταλαιπωρεί» αρκετά την αντίπαλη άμυνα. Η Στουτγκάρδη, εκτός μία δύο περιπτώσεις, δεν απείλησε ιδιαίτερα τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο με δύο καλές ευκαιρίες στο τελευταίο δίλεπτο.

Το ίδιο κινητικός ήταν και στο δεύτερος μέρος ο Ολυμπιακός, με τους Πειραιώτες να έχουν την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι παίκτες του Μίτσελ είχαν πολύ καλή κυκλοφορία και αυτό συνεχίστηκε και μετά το 65ο λεπτό, όταν ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» άλλαξε οκτώ παίκτες, με τους Γερμανούς απλά να… παρακολουθούν. Από την άλλη, όπως είναι φυσικό, οι πολλές αλλαγές χάλασαν το ρυθμό της αναμέτρησης, με τους «ερυθρόλευκους» να μην επισκέπτονται συχνά την αντίπαλη περιοχή και τους αντιπάλους σχεδόν… καθόλου, εκτός από δύο κόρνερ. Ο χρόνος κυλούσε χωρίς να σημειωθεί κάτι αξιόλογο, με το πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού –επί γερμανικού εδάφους- να λήγει ισόπαλο 0-0.

Οι συνθέσεις


Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγιερι (65’ Γιαννώτης), Σαλίνο (46’ Παπάζογλου), Αβραάμ Παπαδόπουλος (46’ Μανωλάς), Σιόβας (65’ Μετζανί), Χολέμπας (65’ Λυκογιάννης), Φέισα (65’ Σάμαρης), Μανιάτης (65’ Ντε Βινσέντι), Ντομίνγκεζ (65’ Ιμπαγάσα), Φετφατζίδης (65’ Ολαϊτάν), Φουστέρ (46’ Μασάντο), Μήτρογλου (65’ Διαμαντάκος).

Στουτγκάρδη: Ούλραϊχ, Σακάι, Σβάαμπ, Τάσκι, Λάιτνερ, Μποκά, Τραορέ, Βέρνερ, Ρούντιγκερ, Μαξίμ, Ιμπίσεβιτς.
Αγωνίστηκαν και οι: Κεντίρα, Χάιναλ, Ράουσεν, Κακάου.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: