Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Επίσημος αποκλεισμός και προθεσμία στη Ρωσία!!


Η FIBA επικύρωσε τον προσωρινό αποκλεισμό της Ρωσίας από τους κόλπους της κι αυτός θα γίνει μόνιμος αν δεν παρουσιαστούν επαρκείς απαντήσεις στο συνέδριό της στο Τόκιο, 8-9 Αυγούστου.

Επίσημος αποκλεισμός και προθεσμία στη Ρωσία
Επισημοποιήθηκε ο άμεσος αποκλεισμός της ρωσικής ομοσπονδίας μπάσκετ από τις τάξεις της FIBA λόγω νοθείας στο αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών και παρατυπιών στη λειτουργία της.

Στην ανακοίνωσή της η παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ αναφέρει πως μετά την απόφαση αυτή η Ρωσία παύει να αποτελεί μέλος της και οι ομάδες της, αλλά και οι διαιτητές της, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις διεθνείς διοργανώσεις ή λοιπές δραστηριότητες.

Ο αποκλεισμός δεν επηρεάζει τη συμμετοχή της Ρωσίας στις εν εξελίξει διοργανώσεις της FIBA ή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων που αρχίζει σήμερα. Η παγκόσμια ομοσπονδία καλεί την αντίστοιχη ρωσική να προσκομίσει μέχρι το παγκόσμιο συνέδριο της FIBA στο Τόκιο στις 8-9 Αυγούστου επαρκή στοιχεία για τις διαδικασίες που ακολουθεί προκειμένου να λειτουργεί νομότυπα. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε θα τεθεί σε κίνδυνο ακόμη και η συμμετοχή της εθνικής Ρωσίας στο Ευρωμπάσκετ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: