Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Συνέντευξη Σαλπιγγίδη

Ο Έλληνας πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Sportday», ξεκαθάρισε πως δεν θα ερχόταν ποτέ στον «δικέφαλο του βορρά» για να δημιουργήσει προβλήματα, ενώ έδωσε και την απάντησή του σε αυτούς που τον χαρακτηρίζουν «επαγγελματία ποδοσφαιριστή».
Ακολουθούν αποσπάσματα της συνέντευξης:
-Δημήτρη, τι άφησες και τι βρήκες στον ΠΑΟΚ;
«Τον ΠΑΟΚ νομίζω ότι τον άφησα στο χειρότερο σημείο του. Δεν πήγαινε παρακάτω. Από την ώρα που ανέλαβαν Ζαγοράκης και Βρύζας όλα έχουν βελτιωθεί. Είναι μία οργανωμένη ομάδα. Επιστρέφοντας είμαι σε γνώριμο περιβάλλον, με πολλούς γνωστούς, και φυσικά δεν έχω κανένα πρόβλημα προσαρμογής».
-Δημήτρη, θα έφευγες από τον Παναθηναϊκό ανεξαρτήτως του αν θα ερχόσουν στον ΠΑΟΚ;
«Μιλάμε για μία αλυσίδα. Αν ο ΠΑΟΚ είχε πολλά προβλήματα και υπήρχε περίπτωση να έρθω εγώ και να βάλω άλλο ένα, αφού είμαι μία ειδική περίπτωση, αν αυτό γινόταν εις βάρος της ομάδας δεν θα το έκανα. Την επιστροφή μου στον ΠΑΟΚ, πάντως, την ήθελα πολύ, γιατί αυτό με γεμίζει ως άνθρωπο».

«Αν λειτουργώ εις βάρος της ομάδας, θα το πω»
Στην αποκάλυψη πως είχε την ευκαιρία να αγωνισθεί στο εξωτερικό, αλλά εκείνος ήθελε εξ αρχής να φορέσει ξανά τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας, του ΠΑΟΚ, προέβη ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

-Έχουμε την αίσθηση ότι ως επιθετικός κορυφής αποδίδεις πολύ καλύτερα. Εσύ τι λες;
«Η φυσική μου θέση είναι στην κορυφή της επίθεσης. Πέρυσι έπαιξα μόνο στα δεξιά. Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Προσαρμόζομαι στο σύστημα της ομάδας. Αν όμως νιώσω ότι λειτουργώ εις βάρος της ομάδας, θα το πω».
-Πώς αισθάνεται ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής όταν παίζει στην ομάδα που υποστηρίζει;
«Είναι πραγματικά ευλογία να συμβαίνει αυτό. Και επειδή κάποιοι γράφουν ειρωνικά ‘ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής Δημήτρης Σαλπιγγίδης’ θέλω να πω ότι δεν με πικάρουν με αυτό που λένε. Για εμένα τα έφερε η ζωή να παίζω στην ομάδα μου, τον ΠΑΟΚ».

«Έκλεισα όλες τις πόρτες για τον ΠΑΟΚ»

-Τόσοι και τόσοι Έλληνες όταν είχαν την ευκαιρία πήγαν να παίξουν στο εξωτερικό. Εσύ γιατί δεν το έκανες;
«Γιατί προτιμάω τον ΠΑΟΚ. Είχα την ευκαιρία να πάω και στη Γερμανία και στην Αγγλία. Αν έδινα εντολή στους ανθρώπους μου να το ψάξουν, κάτι θα γινόταν. Καταλαβαίνετε ότι ως ελεύθερος διεθνής παίκτης θα είχα αρκετές προτάσεις. Εγώ, όμως, τους είπα ότι στον ΠΑΟΚ θα πάω και έκλεισα όλες τις άλλες πόρτες. Άκουγα κι εγώ από τα παιδιά για τις ιδανικές συνθήκες που έχει ένας ποδοσφαιριστής έξω, αλλά εμένα με γεμίζει και με συγκινεί να παίξω στον ΠΑΟΚ, να γυρίσω στη Θεσσαλονίκη».
-Δεν ήθελες άλλο να ζήσεις στην Αθήνα;
«Η Αθήνα είναι πολύ ωραία πόλη. Δεν θα είχα πρόβλημα να μείνω εκεί γι' άλλα τέσσερα-πέντε χρόνια. Εγώ όμως στη Θεσσαλονίκη γεννήθηκα, τη Θεσσαλονίκη αγαπάω και εκεί θα ζήσω όλη μου τη ζωή. Γράφτηκε ότι φεύγω στη Θεσσαλονίκη για μία καφετέρια, για έναν έρωτα. Παραμύθια. Στον ΠΑΟΚ γυρίζω επειδή θέλω να είμαι στον ΠΑΟΚ και στη Θεσσαλονίκη. Αυτό με γεμίζει, αυτό περίμενα πώς και πώς».
«Νιώθω σεβασμό απέναντι στον ΠΑΟ»
-Αλήθεια, γκολ κατά του Παναθηναϊκού θα πανηγυρίσεις;
«Δεν ξέρω. Οπως αισθάνομαι θα πράξω. Νιώθω μεγάλο σεβασμό απέναντι στον Παναθηναϊκό. Από την πρώτη στιγμή τους ξεκαθάρισα κάποια πράγματα και με αποδέχθηκαν, με χειροκρότησαν, με αγάπησαν μέχρι το τέλος. Και ο κόσμος και η διοίκηση. Τους ευχαριστώ και πάλι. Πάντως, όλοι καταλαβαίνουν ότι για εμένα είναι διαφορετικό να βάζω γκολ στον Παναθηναϊκό με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και διαφορετικό να βάζω γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στον ΠΑΟΚ».
-Πες μας, με την ευκαιρία, πώς ήταν να παίζεις κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και πώς περιμένεις τώρα την επιστροφή σου εκεί;
«Ειδικά την πρώτη φορά που ήρθα ήμουν πολύ λυπημένος. Είχα έντονο το αίσθημα της αδικίας. Τώρα ανυπομονώ να νιώσω αυτή την ορμή και τον παλμό του γηπέδου».
«Τώρα εισπράττω αγάπη»

-Για τις αντιδράσεις που περίμενες ερχόμενος στον ΠΑΟΚ και γι' αυτά που συνάντησες.
«Ολα τα χρόνια οι αντιδράσεις απέναντί μου ήταν καλές. Απλώς εκείνοι που ήταν εναντίον μου φαίνονταν περισσότερο. Τώρα εισπράττω αγάπη από τον κόσμο, εκτός από μεμονωμένα περιστατικά. Δεν θα ξαναμπώ στη διαδικασία να πω τα ίδια για ό,τι έγινε τότε. Τους σέβομαι όλους και αντιλαμβάνομαι ότι ο καθένας μας πιστεύει αυτό που θέλει, συμπαθεί αυτόν που θέλει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: