Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

«Προτεραιότητα μου ο Αρης»

Μετά από 10 χρόνια στον Ηρακλή, ο Παπαζαχαρίας άλλαξε ομάδα αλλά όχι πόλη. Θα συνεχίσει την καριέρα του στον Αρη και από την Αυστρία όπου προετοιμάζεται μίλησε για τη διαφορά της νέας του ομάδας.

Ο Παπαζαχαρίας από το Κρανς Μοντάνα όπου προετοιμάζεται ο Άρης, αναφέρθηκε στην μεταγραφή του, στις απαιτήσεις της νέας του ομάδας, αλλά και στην κλήρωση του Γιουρόπα Λιγκ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του:

"Πέρασα δέκα ολόκληρα χρόνια στον Ηρακλή. Από αυτά κρατώ μόνο τα όμορφα. Εκανα πολλούς φίλους, αλλά ο κύκλος μου στον Ηρακλή έχει κλείσει και πλέον άνοιξε ένας νέος. Το να αγωνιστώ στον Αρη ήταν κάτι που το ήθελα εδώ και καιρό. Δεν κατάφερα να το πετύχω, αφού κάποια πράγματα μας εμπόδισαν να φτάσουμε σε συμφωνία νωρίτερα.

Το καλό είναι ότι ανήκω πλέον στην ομάδα, αυτό που ήθελα να κάνω από την αρχή. Υπήρχαν και κάποιες άλλες προτάσεις, αλλά η προτεραιότητά μου ήταν να έρθω στον Αρη. Οταν αποφάσισα να φύγω από τον Ηρακλή, οι άνθρωποι του Αρη με πλησίασαν με εξαιρετικό τρόπο. Αυτό έπαιξε το μεγαλύτερο ρόλο στην απόφασή μου".

Πιστεύεις ότι είσαι έτοιμος να αντεπεξέλθεις στις απαιτήσεις της νέας σου ομάδας;

"Φυσικά και το πιστεύω. Αν δεν το πίστευα δεν θα έκανα αυτό το βήμα στην καριέρα μου. Μπορεί να ξεκίνησα προετοιμασία περίπου δέκα μέρες αργότερα από τα υπόλοιπα παιδιά, αλλά αυτό δεν είναι σημαντικό πρόβλημα. Πιστεύω πως μέσα από τις προπονήσεις θα το ξεπεράσω και θα πάνε όλα καλά".

Αυτό που χαρακτηρίζει το παιχνίδι σου είναι το πάθος. Θεωρείς ότι θα σε βοηθήσει να πετύχεις στον Αρη;

"Το πάθος μετράει πολύ στην απόδοση ενός παίκτη. Με τη διαφορά πως στον Αρη πρέπει να δώσω ακόμη πιο πολλά πράγματα και γι' αυτό δουλεύω καθημερινά. Είναι αλήθεια πως αισθάνομαι ότι έχω πλέον περισσότερες ευθύνες, αλλά μου αρέσει. Αισθάνομαι έτοιμος να αντεπεξέλθω σε ό,τι κι αν μου ζητηθεί από τον προπονητή μου".

Πώς έβλεπες τον Αρη πριν τελικά αποκτηθείς από την ομάδα;

"Πάντα θεωρούσα ότι ο Αρης έπαιζε και παίζει καλό ποδόσφαιρο, μιας και διαθέτει πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Ειδικότερα μετά τον ερχομό του Εκτορ Ραούλ Κούπερ στην ομάδα πιστεύω ότι ο Αρης έχει βελτιωθεί σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού του. Κατά την άποψή μου ο Κούπερ είναι ο καλύτερος προπονητής που έχει έρθει ποτέ στην Ελλάδα. Πλέον είμαι και εγώ κομμάτι αυτής της ομάδας και πρέπει όλοι μαζί τη νέα αγωνιστική περίοδο να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να έχουμε μια καλή χρονιά και να δικαιώσουμε τις προσδοκίες του κόσμου".

Είσαι και εσύ ένας από τους αρκετούς Ελληνες που απέκτησε φέτος ο Αρης. Θεωρείς ότι η προσαρμογή σου στην ομάδα είναι πιο εύκολη;

"Σίγουρα όταν ένας ποδοσφαιριστής γνωρίζει το πρωτάθλημα, εγκλιματίζεται πιο γρήγορα και στην ομάδα. Είναι ένα από τα θετικά στοιχεία στην περίπτωσή μου. Γενικότερα όμως οι άνθρωποι της ομάδας που ασχολούνται με το σχεδιασμό πίστεψαν σε εμάς τους Ελληνες και πιστεύω ότι αυτό που κάνουν είναι σωστό. Ελπίζω όλοι μας να τους δικαιώσουμε που μας εμπιστεύτηκαν. Οι απαιτήσεις και οι στόχοι της ομάδας δεν αλλάζουν. Ο Αρης είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται, να κατακτήσουμε το Κύπελλο και να πραγματοποιήσουμε την καλύτερη δυνατή πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ".

Για τον αντίπαλό σας στο Γιουρόπα Λιγκ τι άποψη έχεις;

"Ο Αρης είναι μεγαλύτερη και καλύτερη ομάδα από τη Γιαγκελόνια. Το σημαντικό είναι όμως να μη μείνουμε στα λόγια, αλλά να το αποδείξουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και στα δύο παιχνίδια. Να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και στο τέλος να πανηγυρίσουμε νίκες και φυσικά την πρόκριση. Ολες οι ομάδες που αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κρύβουν παγίδες. Το σημαντικό είναι πώς θα παρουσιαστούμε εμείς σε αυτά τα δύο παιχνίδια. Αν είμαστε σοβαροί, δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι".

Σε γνωρίζουμε ως στόπερ, παίζεις και δεξιά. Ποιες είναι οι προσδοκίες σου στη νέα σου ομάδα;

"Η θέση μου είναι στόπερ. Την περσινή χρονιά, όμως, και πιο συγκεκριμένα στο δεύτερο γύρο, αγωνίστηκα σε περίπου 15 παιχνίδια ως δεξί μπακ. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη θέση που θα αγωνίζομαι. Θα κάνω ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής μου για να βοηθήσω την ομάδα μου. Αλλωστε, ο Κούπερ είναι ο μεγαλύτερος προπονητής με τον οποίο έχω δουλέψει στην καριέρα μου. Είναι ένα επιπλέον κίνητρο γιατί καθημερινά μαθαίνω πολλά πράγματα από αυτόν τον άνθρωπο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: