Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

To πάλευε να το κρύψει αλλά...!!

Στις 10 Μαΐου ο Ανδρέας Δημητρέλος «δεν έκρυβε την αισιοδοξία του» που έλεγε και το ρεπορτάζ ότι η ΑΕΚ θα εξασφαλίσει την αδειοδότησή της από την ΟΥΕΦΑ. Γράφει ο Αντώνης Πανούτσος.
To πάλευε να το κρύψει αλλά...
Δηλαδή το πάλευε να την κρύψει, αλλά δεν μπορούσε. Και πώς να μπορέσει όταν στις 7 Απριλίου είχε εμφανιστεί αισιόδοξος ότι θα πάρει την άδεια, στις 12 Φεβρουαρίου είχε δηλώσει αισιόδοξος ότι η ΑΕΚ θα παίξει στην Ευρώπη και στην 1η Ιουνίου λέει ότι η ΑΕΚ έχει ένα μήνα πριν διαλυθεί. Οχι στην Ευρώπη, αλλά παντού. Διαλυθεί, τελειώσει, καπούτ... πώς θέλετε να το πει ο άνθρωπος για να το καταλάβει ο κόσμος;
Να διαλυθεί η ΑΕΚ που ο Ντέμης ξαναμάζευε την παρέα του 2004 να τη σώσει, ο Χάρης Οικονομόπουλος δήλωνε ότι κάποιος μπορεί να βάλει λεφτά με εγγύηση τα λεφτά που θα πάρει η ΑΕΚ από την αγωγή στον Ψωμιάδη και ο Μάκης Κασνακίδης καθησύχαζε τον κόσμο ότι υπάρχουν δυο–τρεις επενδυτές έτοιμοι να την ενισχύσουν. Για να παίζει σε ένα από τα δύο ιδιόκτητα γήπεδά της που ετοίμαζαν ο Βούρος και ο Ερτσος και το πρόβλημα δεν ήταν τα λεφτά, αλλά να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις και να συμφωνήσει ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής.
Και στην προσπάθεια να εμφανιστεί η κατάσταση όσο πιο ρόδινη, πάμε στο επόμενο επεισόδιο που θα είναι τα Ποσειδώνια. Οπου συναντήθηκαν στη δεξίωση της Morgan Stanley αυτοί που κάθε χρόνο συναντούνται, μίλησαν για την ΑΕΚ οι ίδιοι, αφού ασχολούνται και μετά πήγαν στη δεξίωση της Clarksons για να συνεχίσουν να μιλάνε. Και για να το κλείσω, για τρία πράγματα μιλάνε οι άντρες. Για τη δουλειά, για το ποδόσφαιρο και για τις γκόμενες. Για δουλειά τι να πει κάποιος στο χάλι που είναι η ναυτιλία, για γκόμενες και να μιλάγανε δεν θα τους έδινε ο Κοσμάτος, οπότε αν καθόντουσαν και κοιταζόντουσαν, AEKτζήδες είναι, μιλάγανε για την ΑΕΚ.
Υπάρχει τώρα λογικός άνθρωπος να πιστεύει ότι κάτι θα γίνει, επειδή ο Νοτιάς, ο Παππάς, ο Χατζηιωάννου και ο Γκούμας συναντήθηκαν σε μία δεξίωση και είχαν εκεί δίπλα τον Κοσμάτο να εξιστορήσει τη συνάντησή τους σαν να ήταν οι Θεοί του Ολύμπου έξω από τα τείχη της Τροίας; Πρέπει να υπάρχει. Πρέπει, γιατί το θέμα παρουσιάζεται σαν σημαντικό, μικρότερης σημασίας βέβαια από τη συνάντηση που θα είχε ο Ντέμης με τον Νοτιά στην εκδήλωση της «Original» στη Νέα Υόρκη και θα μπορούσαν «να τα πούνε», σαν -την εποχή του teleconference- να μην έχει ανακαλυφθεί το τηλέφωνο ή να μην έχουν να πληρώσουν το υπεραστικό.
Τώρα για το χάλι που είναι η ναυτιλία, να γράψω το εξής. Η Star Bulk του Παππά ανακοίνωσε κέρδη πρώτου τριμήνου 100 χιλιάδες δολάρια, δηλαδή σκάρτα 80 χιλιάδες ευρώ. Σημαίνει ότι αν συνεχίσει έτσι, θα βγάλει 320 χιλιάδες ευρώ για το 2012. Το 2011 η Star Bulk είχε βγάλει το πρώτο τρίμηνο γύρω στο 1,4 εκατ. ευρώ. Ας σημειωθεί ότι υπάρχουν και εποχές που οι εταιρείες μπαίνουν χοντρά μέσα, όπως πριν πέντε χρόνια που στη γιορτή του, πολύ σκληρός εφοπλιστής είχε βάλει τα κλάματα.
Εξαιρετική Επιλογή
Οι αριθμοί δεν αποκαλύπτουν τίποτα. Η Μπράγκα τερμάτισε τρίτη έχοντας τον τρίτο αριθμό στις νίκες, το τρίτο καλύτερο ενεργητικό και το τέταρτο καλύτερο παθητικό στα γκολ. Νορμάλ δηλαδή πράγματα. Οπως και η θέση της Μπράγκα την εφετινή χρονιά. Καλή δηλαδή, αφού η Μπράγκα τερμάτισε 3η σπάζοντας τη σειρά της... Αγίας Πορτογαλικής Τριάδας, Πόρτο, Μπενφίκα και Σπόρτινγκ, αλλά όχι και μοναδική, αφού το 2009 είχε τερματίσει δεύτερη, καλύτερος τερματισμός για μια ομάδα που στην ιστορία της δεν έχει κερδίσει ποτέ το πρωτάθλημα.
Μια ομάδα που προδίδει τη δυναμικότητά της όταν το ντέρμπι της χρονιάς είναι το τοπικό εναντίον της Γκιμαράες, όπου λόγω φανατισμού απαγορεύεται η είσοδος σε παιδιά κάτω των 13 ετών. Οπότε έχουμε μια εικόνα της ομάδας. Το από πού ο Λεονάρντο Ζαρντίμ μας έρχεται, δηλαδή. Από μία ομάδα επιπέδου ας πούμε Αρη, που βρίσκεται σε καλή στιγμή της ιστορίας της και ελπίζει ότι με τον επόμενό της κόουτς θα πάει ακόμα καλύτερα.
Σε προσωπικό επίπεδο ο Ζαρντίμ τα πήγε καλά, αλλά από την άλλη πήρε την Μπράγκα στρωμένη από τον Ντομίνγκο Πασιένσια και με προηγούμενες θητείες στην Μπέιρα Μαρ, την Τσάβεζ και την Γκαμάτσα ο Ολυμπιακός είναι by far η μεγαλύτερη ομάδα που θα προπονήσει. Μόνο που η πραγματικότητα είναι άλλη. Ο Ολυμπιακός στο πρόσωπο του Ζαρντίμ παίρνει το σπανιότερο είδος προπονητή που έρχεται στην Ελλάδα. Εναν νέο προπονητή, που στα 37 του έχει 11 χρόνια πείρα τους πάγκους, που η καριέρα του βρίσκεται σε άνοδο, έρχεται από ένα καλύτερο πρωτάθλημα από το ελληνικό και δεν ξενερώνει τους οπαδούς προσφέροντάς τους ξαναζεσταμένο φαγητό.
Εναν προπονητή που δεν έρχεται για να διηγείται στους παίκτες του ιστορίες από καλύτερες ομάδες που έχει υπηρετήσει, αλλά που θέλει να ζήσει ιστορίες για να τις λέει στη συνέχεια της καριέρας του. Ο Ολυμπιακός διάλεξε, σύμφωνα με το αξίωμα του Μπέρναρ Σω, ό,τι ενδιαφέρον έχουν οι γυναίκες με παρελθόν και οι άνδρες με μέλλον. Κανένας δεν μπορεί να προδικάσει την καριέρα ενός προπονητή στον πάγκο μιας καινούριας ομάδας, αλλά στα μέτρα και στα σταθμά της οικονομικής κρίσης ο Ολυμπιακός μοιάζει να κάνει μια εξαιρετική επιλογή.
ΠΗΓΗ: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: