Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Τρεις παίκτες, τρεις ομάδες!!

Μία εβδομάδα περίπου πριν ξεκινήσει η αγωνιστική δραστηριότητα στα τελικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, έχει ενδιαφέρον να δούμε σε τι κατάσταση φτάνουν στα τελικά και οι αντίπαλοι της Εθνικής μας. Γράφει ο Αντώνης Καρπετόπουλος.
Τρεις παίκτες, τρεις ομάδες
Εχουμε και λέμε λοιπόν:
η γηπεδούχος και πρώτη αντίπαλος Πολωνία προετοιμάζεται αποκλειστικά για τη διοργάνωση εδώ και δύο τουλάχιστον χρόνια. Οι Πολωνοί έδωσαν δυνατά φιλικά παίζοντας κατά κανόνα στην έδρα τους, πράγμα που δείχνει ότι έχουν μετρήσει καλά τις όποιες αγωνιστικές δυσκολίες μπορεί να έχει ένας γηπεδούχος. Οι Πολωνοί χρωστάνε πολλά στην καλή δουλειά που γίνεται στην Μπορούσια Ντόρτμουντ. Η γερμανική ομάδα που κέρδισε το πρωτάθλημα στη χώρα της με ένα μεγάλο σερί καλών εμφανίσεων τους δίνει ό,τι πιο απαραίτητο χρειάζεται ένας γηπεδούχος, δηλαδή ένα σέντερ φορ με πολλά γκολ και αρκετή ρέντα. Θα ήταν άδικο να έλεγε κανείς ότι όλη η Πολωνία είναι ο Λεβαντόφσκι. Ομως από την άλλη χωρίς αυτόν οι ελπίδες για διάκριση των γηπεδούχων θα ήταν μηδαμινές. Ολο το παιχνίδι τους έχει στόχο την αξιοποίησή του και από αυτόν ζητάνε να λύση το πρόβλημα του γκολ που πολλές φορές έχει αποδειχτεί και για τους Πολωνούς άλυτο.
Η δεύτερη αντίπαλος, Τσεχία, στηρίζεται και αυτή σε έναν ποδοσφαιριστή που δεν χωράει αμφιβολία ότι είναι ο Πίτερ Τσεχ. Ο τερματοφύλακας της Τσέλσι έκανε ένα καταπληκτικό τελευταίο τρίμηνο και πάει στο Euro με τον άτυπο τίτλο ίσως του πιο φορμαρισμένου Ευρωπαίου ποδοσφαιριστή αυτή τη στιγμή. Οι Τσέχοι δεν έχουν τις πολλές λύσεις του παρελθόντος, ακόμα και ο Μπάρος δεν είναι στα καλύτερά του και οι υπόλοιποι κυνηγοί τους δεν είναι αξιόπιστοι. Ξέρουν ότι για να κάνουν ένα μεγάλο τουρνουά, αυτή τη φορά χρειάζονται την άμυνα και τον τερματοφύλακά τους.
Οι Ρώσοι είναι σε καλύτερη κατάσταση από όλους. Από τους είκοσι δύο ποδοσφαιριστές τους οι είκοσι ένας αγωνίζονται στο ρωσικό πρωτάθλημα, πάνε δηλαδή στην Πολωνία ξεκούραστοι και με μεγάλη ομοιογένεια. Τους λείπει όμως ένας ηγέτης, ό,τι δηλαδή μοιάζουν να έχουν οι Πολωνοί και οι Τσέχοι. Πριν από λίγες μέρες με τους αυτοματισμούς τους και την πολύ καλή τους φυσική κατάσταση διέλυσαν τους Ιταλούς. Αν βρουν τον ηγέτη που ψάχνουν στο πρόσωπο του νεαρού Τζαγκόεφ, τότε όχι απλά θα περάσουν από τον όμιλο, αλλά θα κάνουν και ένα μεγάλο τουρνουά. Μόνο που για να συμβεί αυτό, θα πρέπει ο Τζαγκόεφ να γίνει ο Αρσάβιν του 2008 -πράγμα δύσκολο.
ΠΗΓΗ: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: