Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Διευρύνεται ο κατάλογος των ύποπτων στην Ιταλία!!

Διευρύνεται ο κατάλογος των ύποπτων στην Ιταλία
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων που συγκλονίζει την Ιταλία. Οι έρευνες που συνεχίζονται αδιάκοπα, οδηγούν στο συμπέρασμα πως μπλεγμένοι είναι περισσότεροι ποδοσφαιριστές από όσους γνωρίζουν οι αρχές ως τώρα, αλλά και αρκετοί «ξένοι» με το χώρο του ποδοσφαίρου.

Τις προηγούμενες μέρες οι εισαγγελικές έρευνες εντόπισαν 14 εμβάσματα, συνολικού ποσού 1.5 εκατ. Ευρώ, από λογαριασμό του Τζίτζι Μπουφόν, προς τον Μάσιμο Αλφιέρι, ιδιοκτήτη καπνοπωλείου στην Πάρμα, στο οποίο υπάρχει η δυνατότητα στοιχηματισμού μέσω της εταιρίας Lottomatica. Τα εμβάσματα αυτά, σύμφωνα με το δικηγόρο του Μπουφόν, αφορούσαν αγοραπωλησίες ακινήτων ανάμεσα στους δύο άντρες, που διατηρούσαν φιλικές σχέσεις, από την εποχή που ο Μπουφόν αγωνιζόταν στην Πάρμα.

Οι συντονισμένες, όμως, ενέργειες των εισαγγελέων, οδήγησαν σε νέα, αποκαλυπτικά στοιχεία. Στο εν λόγω πρακτορείο το ποσοστό επιτυχημένων δελτίων ξεπερνά το 83% τους τελευταίους 14 μήνες, ποσοστό ύποπτα ψηλό. Αυτό υποχρέωσε τους εισαγγελείς στο να συμπεριλάβουν τον Αλφιέρι στον κατάλογο των ύποπτων για τα στημένα παιχνίδια, να τον καλέσουν για να τον ανακρίνουν, αλλά και να προβούν σε έρευνα στο σπίτι του. Ο ίδιος ο Αλφιέρι, πάντως, αρνείται τα πάντα, τονίζοντας πως μόνο το 10% των στοιχημάτων του γραφείου του αφορούσαν ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Οι αρχές, όμως, προχώρησαν και σε παρακολουθήσεις τηλεφώνων. Στις συνομιλίες που έχουν καταγραφεί, ακούγεται ο Νικόλα Σαντόνι, πρώην προπονητής τερματοφυλάκων, φερόμενος ως συνεργάτης του Ντόνι, πως ο Μπουφόν έπαιζε συστηματικά 100-200 χιλιάδες Ευρώ κάθε μήνα. Ο διεθνής τερματοφύλακας ακόμα δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των υπόπτων. Σύμφωνα, πάντως, με το δικηγόρο του, το γεγονός πως πλήρωνε με επιταγές και όχι με μετρητά, δείχνει πως δεν έχει σχέση με στοιχηματισμό σε στημένα παιχνίδια, αφού με τις επιταγές είναι απλό να παρακολουθείται η κίνηση των λογαριασμών του από τις αρχές.

Η εφημερίδα Gazzetta dello Sport αναφέρει πως σύντομα θα υπάρξουν αποκαλύψεις και άλλων υπόπτων και η λίστα αναμένεται να μεγαλώσει πολύ.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: