Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

«Δεν θα ‘χουμε πρόβλημα με Σερβία»

Βέβαιος πως αν η Εθνική παίξει βάσει των στάνταρ της, θα ξεπεράσει το εμπόδιο της Σερβίας και θα φτάσει στους «8» του Μουντομπάσκετ δήλωσε ο Δημήτρης Μαυροειδής. Τι είπε για τον τρόπο παιχνιδιού μας.

«Δεν θα ‘χουμε πρόβλημα με Σερβία»
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Μαυροειδή στην κάμερα της NOVA:

«Είναι ευχάριστη εικόνα για όλους να τη βλέπεις να αποδίδει πολύ όμορφο μπάσκετ.

Πριν αρχίσουν τα ματς λέγανε πως δεν βλέπεται η ομάδα, μετά πως οι αντίπαλοι είναι εύκολοι, ακούγονται πολλά. Τα φιλικά είναι φιλικά. Κατακρίνανε τον προπονητή για τις αλλαγές κτλ. Στους αγώνες είδαμε μία διαφορετική ομάδα. Σε όλα τα ματς έδειξε μαχητικότητα, γρήγορη σε άμυνα και σε επίθεση, το θέλει ο κόουτς αυτό το στυλ από όταν στην Ισπανία. Είναι γρήγορο, αποτελεσματικό μπάσκετ και αρέσει στον κόσμο. Δείξαμε τα στοιχεία που έπρεπε. Είναι παρέα τα παιδιά και φαίνεται στο γήπεδο. Μόνο έτσι πας μπροστά.

Μας βοηθούν οι παίκτες που έχουμε στο στυλ που παίζουμε. Παπανικολάου και Αντετοκούνμπο, μας βοηθούν με πολλά κλεψίματα. Έχουμε αθλητικά 4άρια που δίνουν αλλαγές στα σκριν για να μην υπάρχουν miss match κοντά στο καλάθι. Έχουμε καλό υλικό. Πολεμούν για τη φανέλα, τι να το κάνω να έχω δύο τρεις καλύτερους παίκτες και να μη θέλουν να παίξουν από το να έχω 12 που να πολεμούν για τη φανέλα.

Ο Σπανούλης θα έπαιζε και κουτσός. Λέω για αυτούς που δεν βάζουν τον εαυτό τους κάτω από την Εθνική και η Εθνική τους έχει προσφέρει πολλά τα προηγούμενα χρόνια. Κάποια στιγμή θα χρειαστούν την Ελλάδα αλά δεν θα βοηθηθούν.

Το πιο σημαντικό στο μπάσκετ είναι η ψυχολογία. Αν έχεις άγχος δεν γίνεται, πρέπει να είσαι ελεύθερος και χαλαρός. Ακόμα και μία νίκη φτάνει για να σου αλλάξει την ψυχολογία. Έχουμε αρκετές δυνατότητες. Είναι φοβερό που οι Σέρβοι έχουν 16 χρόνια να μας κερδίσουν.

Είμαστε πιο μπροστά από αυτή την ομάδα σχετικά και σαν ρόστερ και σαν τρόπο παιχνιδιού. Πιστεύω πως δεν θα έχουμε προβλήματα.

Είχαμε πολλούς προπονητές Σέρβους που έδωσαν πολλά στο ελληνικό μπάσκετ. ο Φώτης έχει πάρει πολλά από αυτούς. Οι Σέρβοι μας βοήθησαν, μας έδωσαν πολλά που τα βάλαμε στο δικό μας στυλ φτιάχνοντας μια δική μας σχολή. Το διάβασμα του παιχνιδιού ας πούμε.

Ο Βασιλειάδης είχε την τύχη να παίζει από μικρός στην Ισπανία και έχει μάθει το στυλ του σουτέρ, τον βοήθησε. Στην Ελλάδα δεν το έχουμε αυτό το σουτ, να βγαίνεις από τα σκριν και να σουτάρεις. Είναι καλό για την ομάδα. Ένα στοιχείο αμερικάνικο από την άλλη είναι ο Αντετοκούνμπο. Για αυτό έχουμε κάλο σύνολο που δεν είναι προβλέψιμο.

Στο στυλ της Ελλάδας, ήμασταν πάντα καλοί το 5 εναντίον 5 αλλά τώρα το κάνουμε αυτό πολύ γρήγορα, εξ ου και οι πολλές ασίστ. Βοηθά πολύ ο Καλάθης στο να τις κάνει αλλά και να τις παίρνει. Ο Μπουρούσης είναι πολύ καλός πασέρ. Η ταχύτητα που έχουν οι «άσοι» και τα 3άρια βοηθούν στα εύκολα καλάθια.

Τα 3άρια μπορούν να παίξουν και στο 4 σε άμυνα και επίθεση και να μη δημιουργηθούν miss match. Πρίντεζης, Καϊμακόγλου έχουν πολύ καλά πόδια, μπορούν να παίξουν άμυνα σε 3άρια. Είναι ευλογία για τον προπονητή. Τα 5άρια είναι λίγο βαριά αλλά το υπερκαλύπτουν αυτό τα 3άρια και τα 4άρια.

Ο μόνος τρόπος για τους Σέρβους είναι να μας εκνευρίσουν και δεν πρέπει να μπούμε σε αυτό το τριπάκι. Το ίδιο έγινε και με τους Αργεντινούς.


Για τον Αντετοκούνμπο:

«Θέλει πολύ δουλειά στο να διαβάζεις το παιχνίδι. Πήγε αμέσως Αμερική από την Α2. Πρέπει σιγά σιγά να βάλει το μυαλό του. Έχει θέληση, λαχτάρα, στην πορεία μπορεί να πετύχει πολύ μεγάλα πράγματα, έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης».
Για τον ίδιο και τη νέα του ομάδα την Κηφισιά:

«Ήταν 1.5 χρόνος πολύ δύσκολος. Τράβηξα πολλά με το γόνατο. Συμβαίνουν αυτά στο μπάσκετ. Κάνω μια καινούρια αρχή στην Κηφισιά, πάω πολύ καλά αλλά θέλει δουλειά και η αποχή ήταν αρκετή. Η ομάδα δείχνει πολύ οργανωμένη, με προσέχει και περιμένει από μένα. Νομίζω θα πάω πολύ καλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: