Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Ο Ντέμης γύρισε...

Η χθεσινή δήλωση ουσιαστικά σηματοδοτεί την επιστροφή του στην ΑΕΚ. Στόχος του η ενημέρωση του κόσμου για την αποφυγή παρανοήσεων.
Η πρώτη ανάγνωση της τοποθέτησης Νικολαΐδη πιθανόν να γεννά απαισιοδοξία για την επόμενη μέρα και την επιστροφή του στην ΑΕΚ. Η ρεαλιστική προσέγγιση ενός προβλήματος και η ειλικρίνεια, άλλωστε, ουδέποτε σκόρπισαν ενθουσιασμό...

Η ουσία, όμως, είναι πως η δήλωση του Ντέμη αποτελεί την πρώτη επίσημη επιβεβαίωση της επιστροφής του στην ΑΕΚ. Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ μέσα από την κυνική όσο και απλή ανάλυση των δεδομένων και των οικονομικών εμποδίων που συναντά στην προσπάθειά του δεν επισημαίνει πως το εγχείρημά του ενδέχεται να έχει αρνητική έκβαση, αλλά ξεκαθαρίζει τους όρους κάτω από τους οποίους γυρίζει.

Στόχος του Ντέμη ήταν να ενημερωθεί ο κόσμος για την πολυπλοκότητα του project, έτσι ώστε να έχει άποψη για τις εξελίξεις και όχι υπέρμετρες προσδοκίες για την επόμενη μέρα. Ο Νικολαΐδης δεν θέλει να υπάρχουν παρανοήσεις. Και παρανόηση θα ήταν να πιστεύει κανείς πως κάνει πίσω αν δεν βάλουν τα χρήματα οι Νοτιάς, Παππάς. Απλώς η εκ μέρους τους ανάληψη οικονομικών ευθυνών θα έκανε τα πράγματα πιο εύκολα.

Στις μέρες που μεσολαβούν μέχρι την 23η Μαΐου, όταν θα πραγματοποιηθεί η Γ.Σ. και αναμένεται να... γυρίσει ο διακόπτης, ο Ντέμης θα συνεχίσει κανονικά τις επαφές για την ολοκλήρωση του πλάνου του, που όπως υπογράμμισε έχει τουλάχιστον τριετή ορίζοντα.
Εδώ και καιρό, άλλωστε, ο Νικολαΐδης λειτουργεί -εξωθεσμικά- σαν να είναι ήδη στην ΠΑΕ. Πλέον είναι σε συνεννόηση και με τη νυν διοίκηση, προκειμένου να είναι πιο αποτελεσματικός στην ενέργειές του, με τη σύμπραξη ατόμων που δρουν στα Σπάτα.

Ο πρώην πρόεδρος των «κιτρινόμαυρων» αυτές τις μέρες από κοινού με στενούς του συνεργάτες ετοιμάζει το business plan της επόμενης σεζόν και προχωρά στην αναζήτηση όσο το δυνατόν περισσότερων πόρων για την κάλυψη της «τρύπας» που άφησε πίσω της η διοίκηση Αδαμίδη.
Ο Ντέμης δεν έγινε ξαφνικά απαισιόδοξος για το εγχείρημά του. Απλώς γνωρίζει πως έχει μεγάλο δείκτη δυσκολίας και όντως πιστεύει πως ο ίδιος δεν αποτελεί την ιδανική λύση για την ΑΕΚ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: