Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Ετσι θα μπουν!

Μέσω εταιρίας αστικής ευθύνης θα μπουν την Τρίτη τα λεφτά στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Ο Γιάννης Αλαφούζος συνέχισε και χθες τις επαφές και για την οικονομική ενίσχυση της ομάδας άμεσα, αλλά και για τον ορισμό διοίκησης την ερχόμενη Τρίτη, οπότε έχει οριστεί και η Γ.Σ. των μετόχων.

Φυσικά σε αυτή τη Γ.Σ. υπάρχουν δύο θέματα. Το ένα αφορά την εκλογή Δ.Σ. και το δεύτερο αφορά τη συζήτηση για το γήπεδο. Δεν υπάρχει σαν θέμα η ΑΜΚ, η οποία θα καθοριστεί στην επόμενη Γ.Σ. που θα γίνει μετά από 20 ημέρες. Αρα το ερώτημα πολλών είναι πώς θα μπουν τα χρήματα άμεσα για την ομάδα. Θα συσταθεί μία εταιρεία αστικής ευθύνης, η οποία θα μαζέψει το ποσό, που έχει συγκεντρωθεί από τους επιχειρηματίες, που επιθυμούν να μη βγουν τα ονόματά τους στην επιφάνεια. Το ποσό αυτό θα είναι από 3 έως 4,5 εκατ. ευρώ (ο Αλαφούζος διευκρίνισε χθες ότι δεν είπε στις δηλώσεις του ότι έχει μαζέψει 4,2 εκατ. ευρώ, αλλά ότι ελπίζει να τα μαζέψει).

Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν άμεσα στο Δ.Σ. σωτηρίας για να αρχίσει την εξόφληση των χρεών και η ομάδα να προλάβει να πάρει την άδεια για να παίξει στην Ευρώπη (υπήρξαν χθες θετικά μηνύματα). Στη συνέχεια θα προκηρυχθεί Γ.Σ. με θέμα ΑΜΚ και τότε θα μετοχοποιηθούν τα χρήματα για λογαριασμό της εταιρείας λαϊκής βάσης (που στο μεταξύ θα έχουν πέσει οι υπογραφές με τον Τζίγκερ για τη μεταβίβαση τω μετοχών). Τότε θα ξεκαθαρίσει και πόσα χρήματα θα βάλουν οι άλλοι μέτοχοι. Διότι Πολέμης και Βγενόπουλος είχαν πει ότι θα βάλουν τα χρήματα με βάση ότι θα είναι 15 εκατ. ευρώ η ΑΜΚ. Τώρα αν η ΑΜΚ είναι μικρότερη, είναι μικρότερο και το ποσό που τους αναλογεί. Από την άλλη αν είναι 15 εκατ. ευρώ η ΑΜΚ, τότε θα πρέπει και η εταιρεία λαϊκής βάσης να βάλει ένα ποσό που θα φτάνει τα 9 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: