Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Παραμένει στον πάγκο της Αγγλίας ο Καπέλο!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Προπονητής της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, τουλάχιστον, ως το 2012 θα είναι ο Φάμπιο Καπέλο! Η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία αποφάσισε να κρατήσει, τελικά, στον πάγκο της εθνικής ομάδας της χώρας τον Ιταλό τεχνικό και στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει χαρακτηριστικά: «…συμφωνήθηκε ομόφωνα πως ο Φάμπιο είναι ο καλύτερος για να συνεχίσει να κοουτσάρει την εθνική Αγγλίας».

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Σερ Ντέιβ Ρίτσαρντς, είπε: «Είμαστε ακόμη πάρα πολύ απογοητευμένοι από την πορεία μας (σ.σ. της Αγγλίας) στη Νότια Αφρική. Πιστεύαμε, όμως, ότι ήταν σημαντικό να πάρουμε το χρόνο μας και να σκεφτούμε τα πάντα με ηρεμία, πίσω, στην Αγγλία. Μετά από μία πληρέστατη συζήτηση για την εμφάνισή μας, παραμένουμε πεπεισμένοι πως ο Φάμπιο είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για αυτήν τη δουλειά. Πήγε στο Παγκόσμιο Κύπελλο με τη φήμη ενός από τους καλύτερους προπονητές του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και είμαστε σίγουροι πως θα επωφεληθεί από την πρώτη του εμπειρία σε διεθνές επίπεδο και θα μας κάνει, αναμφισβήτητα, ισχυρότερους στην πορεία μας για το EURO του 2012».

Από τη μεριά του, ο Φάμπιο Καπέλο μετά από αυτή την εξέλιξη, δήλωσε: «Είμαι πιο αποφασισμένος από ποτέ για να πετύχω με την ομάδα της Αγγλίας. Ο Σερ Ντέιβιντ Ρίτσαρντς με πήρε τηλέφωνο για να μου ανακοινώσει την απόφαση της ομοσπονδίας για να συνεχίσω στο πόστο μου. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη μεγάλη απογοήτευση σαν ισχυρό κίνητρο για τη συνέχεια. Καθιστώ σαφές στους οπαδούς πως είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις μας για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αρχής γενομένης από το φιλικό με την Ουγγαρία τον Αύγουστο. Θα δώσουμε την ευκαιρία σε νέους ποδοσφαιριστές για να ανανεωθεί η ομάδα και θα χρησιμοποιήσω όλη μου την εμπειρία για το καλό της Αγγλίας. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι ο προπονητής της Αγγλίας. Σημαίνει πολλά για μένα και είμαι αποφασισμένος να πετύχω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: