Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Ο αθλητής που «κάλυψε» όλο τον ποινικό κώδικα

Θα το σκεφτούν καλά οι ιθύνοντες των Πίτσμπουργκ Στίλερς αν θα ξαναδώσουν ρεπό στον Αλαμέδα Ταάμου. Ο ρούκι αμυντικός της ομάδας του NFL κατάφερε να καλύψει σχεδόν όλο τον ποινικό κώδικα με τα καμώματά του τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ο 22χρονος θηριώδης αθλητής του NFL (δίμετρος και με βάρος 170 κιλά) εθεάθη αρχικά να οδηγεί το SUV όχημά του ανάποδα σε δρόμο του Πίτσμπουργκ στις 2:30. Στη συνέχεια συνέχισε να τρέχει στο αντίθετο ρεύμα σε διάφορους δρόμους, προκαλώντας χάος και περνώντας πολλά κόκκινα φανάρια, ενώ έφτασε να οδηγεί μέχρι και στο πεζοδρόμιο! Όταν έγινε αντιληπτός από την αστυνομία, αγνόησε τις εντολές να σταματήσει και να κατέβει από το αυτοκίνητό του, οδηγώντας μάλιστα κατά μέτωπο απέναντι σε κάποια περιπολικά που υποχρεώθηκαν να κάνουν στην άκρη για να αποφύγουν τη σύγκρουση. Έτσι υποχρέωσε τους αστυνομικούς να τραβήξουν όπλα και να τον απειλήσουν.

Η τρελή κούρσα του Αλαμέδα Ταάμου σταμάτησε προσωρινά πάνω σε ένα σταθμευμένο όχημα, στο οποίο επέβαινε ένας άνδρας που τραυματίστηκε, ενώ στη συνέχεια προσέκρουσε και σε άλλα αυτοκίνητα μέχρι που το αυτοκίνητό του δεν ήταν σε θέση να… τσουλήσει άλλο από τις βλάβες. Ούτε τότε, ωστόσο, πτοήθηκε. Έβγαλε την μπλούζα του κι άρχισε να τρέχει για να διαφύγει της σύλληψης, αλλά τελικά περιορίστηκε σε έναν χώρο στάθμευσης, όπου και χρειάστηκε η συνδρομή αρκετών αστυνομικών για να περάσουν χειροπέδες στο «θηρίο». Το αλκοτέστ στο οποίο υποβλήθηκε έδειξε πως είχε καταναλώσει υπερδιπλάσια ποσότητα αλκοόλ από το όριο στο Πίτσμπουργκ.

Η «λυπητερή» για τον νεαρό αθλητή ήταν να του απαγγελθούν 15 διαφορετικές κατηγορίες και θα παρουσιαστεί σε δίκη στις 23 Οκτωβρίου περιμένοντας τη βαρύτατη τιμωρία του. Ήδη η ομάδα του τον έχει θέσει στο περιθώριο και η καριέρα του δείχνει να έχει καταστραφεί πριν καλά-καλά αρχίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: