Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Οι στημένες φάσεις θα φέρουν το διπλό!!

Στην Εθνική ομάδα ξέρουν ότι μόνο το τρίποντο κόντρα στη Σλοβακία θα διατηρήσει την γαλανόλευκη σε τροχιά πρόκρισης στο Μουντιάλ του… ονείρου στη Βραζιλία. Γράφει ο Δημήτρης Παπανικολάου.
Οι στημένες φάσεις θα φέρουν το διπλό!
Κι αυτό γιατί αν έρθει οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, οι Βόσνιοι θα πάρουν κεφάλι (παίζουν στην έδρα τους με την Λιθουανία), ενώ θα διατηρηθούν στο παιχνίδι και οι Σλοβάκοι.

Και σε μια τέτοια διαδρομή είναι καλύτερο να σε… κυνηγάνε οι άλλοι παρά να τους κυνηγάς εσύ.

Στην πραγματικότητα λοιπόν, δεν είναι τι αποτέλεσμα θέλει η Εθνική, αλλά με ποιο τρόπο θα έρθει το «διπλό» στη Μπρατισλάβα. Διότι στο «Πασιένκι» ευκαιρίες σαν κι αυτές του Γκέκα και του Σαλπιγγίδη το περασμένο Σάββατο στο Φάληρο απαγορεύεται να μη γίνουν γκολ!

Ο Σάντος το γνωρίζει, όπως το ξέρουν άριστα και οι διεθνείς. Από την Σλοβακία αν εξαιρέσει κανείς τον Χάμσικ και τον Σάπαρα, άντε και τον Σκρτελ στην άμυνα, οι υπόλοιποι δεν αποτελούν φόβητρα.

Είναι απλά ένα σύνολο που προσπαθεί να βρει πατήματα. Στην επίθεση κινείται γρήγορα κι αυτό θα είναι ένα πρόβλημα για την Εθνική μας, αλλά στην άμυνα κάθε στημένη φάση μυρίζει και γκολ, αφού η συνεννόηση των τεσσάρων στα μετόπισθεν… μπάζει!

ʼρα η ελληνική ομάδα πρέπει να είναι πιεστική έξω από την περιοχή του τερματοφύλακα Κούτσιακ και να κερδίζει πολλά φάουλ και κόνρερ. Και τα φάουλ δεν ξέρω να τα κερδίζει καλύτερα κάποιος εκτός από τον Καραγκούνη. Ίσως και ο Νίνης.

Η Εθνική έχει αποδείξει ότι με όποιους κι αν αγωνίζεται στην άμυνα, έχει τον τρόπο της να κρατάει το «μηδέν». Χωρίς να σημαίνει λοιπόν, ότι θα είναι… χαλαρή πίσω πρέπει να βρει τρόπο να σκοράρει στην επίθεση.

Αυτός είναι ο γρίφος που οφείλει να λύσει ο Φερνάντο Σάντος ανεξάρτητα αν θα χρησιμοποιήσει στη θέση του στόπερ τον Κατσουράνη ή τον Σιόβα κι αν στα χαφ θα βάλει τον Καραγκούνη ή το Νίνη.

Από την ομάδα το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν βγαίνουν σήμερα ο Σαμαράς κι ο Φορτούνης. Ο Γκέκας παραμένει η πρώτη επιλογή για φορ, αλλά και ο Σαλπιγγίδης που έχασε τη μεγάλη ευκαιρία με τη Βοσνία, μπορεί στα κρίσιμα να ματς να χαρίζει πολύτιμα γκολ.

Φτάνει στην πορεία του αγώνα της Μπρατισλάβας να μην υπάρξουν κι άλλες ατυχίες γιατί πολύ… μάτιασμα έπεσε τελευταία στην Εθνική.
Πηγή: novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: